کد خبر: 1392500
تاریخ انتشار : ۲۰ فروردين ۱۳۹۳ - ۱۳:۲۷

اردوی آمادگی قاریان و حافظان قرآن آغاز شد

گروه فعالیت‌های قرآنی: اردوی آمادگی به منظور انتخاب قاریان و حافظان اعزامی به مسابقات بین‌المللی قرآن پیش از ظهر امروز، 20 فروردین‌ماه با برگزاری مراسم افتتاحیه‌ای در سازمان اوقاف آغاز شد.

به گزارش خبرگزاری بین‌المللی قرآن(ایکنا)، اردوی آمادگی قاریان و حافظان قرآن به منظور انتخاب قاریان و حافظان اعزامی به مسابقات بین‌المللی قرآن کشورهای مختلف، پیش از ظهر امروز، 20 فروردین‌ماه با برگزاری مراسم افتتاحیه‌ای با حضور سیدعلی سرابی، قائم مقام شورای عالی قرآن، ولی یاراحمدی، رئیس مرکز امور قرآنی سازمان اوقاف و امور خیریه، محمدتقی میرزاجانی، رئیس حوزه ارتباطات شورای عالی قرآن و جمعی از اساتید قرآنی کشور که در این دوره به آموزش قاریان و حافظان حاضر در اردو خواهند پرداخت؛ در سازمان اوقاف و امور خیریه آغاز شد.
مراسم افتتاحیه اردوی آمادگی قاریان و حافظان قرآن با تلاوت آیاتی از سوره مبارکه «انعام» توسط حمیدرضا احمدی‌وفا، قاری بین‌المللی کشور آغاز شد که با پایان یافتن تلاوت قرآن، محمدتقی میرزاجانی، رئیس حوزه ارتباطات شورای عالی قرآن ضمن خیرمقدم به حاضران در این مراسم، مطالبی را پیرامون برگزاری این اردوی آموزشی عنوان کرد.

حضور 26 قاری و حافظ قرآن در اردوی آمادگی
محمدتقی میرزاجانی، رئیس حوزه ارتباطات شورای عالی قرآن با بیان اینکه در این اردوی آموزشی 26 نفر از قاریان و حافظان قرآن ممتاز کشور حضور دارند، گفت: ایجاد آمادگی مضاعف در قاریان و حافظان برگزیده مسابقات سراسری قرآن برای حضور موفق‌تر در صحنه‌های بین‌المللی از جمله اهدافی است که در این دوره از اردوی آمادگی قاریان و حافظان قرآن کریم دنبال می‌شود.
رئیس حوزه ارتباطات شورای عالی قرآن ادامه داد: با توجه به حضور اساتید برجسته قرآنی که در این اردوی آموزشی حضور دارند؛ آموزش‌های تخصصی قابل توجهی در قالب کلاس‌ها و کارگاه‌های آموزشی به قاریان و حافظان ارائه می‌شود تا در نهایت علاوه بر آماده‌سازی آنها برای حضور در عرصه بین‌المللی، ارزیابی دقیق‌تری نیز از توانمندی‌های شرکت‌کنندگان به دست آید.
میرزاجانی ادامه داد: پس از جمع‌بندی‌های لازم و ارزیابی دقیقی که از توانمندی شرکت‌کنندگان در این اردوی آموزشی به دست می‌آید. با توجه به نتایجی که قاریان و حافظان در مسابقات سراسری قرآن سال گذشته کسب کرده‌اند، بهترین‌ها از میان شرکت‌کنندگان در این اردوی آموزشی انتخاب و برای شرکت در مسابقات بین‌المللی قرآن سایر کشورهای اسلامی اعزام می‌شوند.
همچنین سیدعلی سرابی، قائم مقام شورای عالی قرآن در این مراسم اظهار کرد: از آغاز انقلاب اسلامی یک روند و یک حرکت عظیم قرآنی را داشته‌ایم که هم‌اکنون نیز این روند را مانند دهه‌های گذشته به منظور ارزیابی قاریان و حافظان قرآن کشور دنبال می‌کنیم.

مسابقات قرآن جمهوری اسلامی، ایران را در دنیا شاخص کرده است
قائم مقام شورای عالی قرآن افزود: مسابقات قرآن جمهوری اسلامی ایران که از آغاز انقلاب اسلامی در حال برگزاری است، جمهوری اسلامی ایران را در میان کشورهای اسلامی از نظر قرائت و حفظ شاخص کرده است؛ البته طی سال‌های گذشته خلأها و کمبودهایی نیز احساس می‌شده و می‌شود که این کمبودها نیز با برگزاری اردوهای آمادگی قاریان و حافظان در حال رفع شدن است.
وی ادامه داد: دوره آموزش و تربیت قاریان و حافظان قرآن که به منظور ارزیابی آنها برای انتخاب و اعزام به مسابقات بین‌المللی قرآن برگزار می‌شود، موجب شده تا تحولی در قاریان و حافظان کشور ایجاد شود.
قائم مقام شورای عالی قرآن با اشاره به مسابقات سراسری قرآن که همه ساله از سوی سازمان اوقاف برگزار می‌شود، گفت: به هر حال در طول برگزاری مسابقات قرآن که با زحمات زیادی نیز انجام می‌شود، هر سال افرادی به عنوان ممتازان انتخاب می‌شوند؛ البته انتخاب نمایندگان اعزامی به مسابقات بین‌المللی سایر کشورهای اسلامی و مسابقات بین‌المللی جمهوری اسلامی ایران نیز از میان این ممتازان انجام می‌شود. هدف از برگزاری اردوی آموزشی که هم‌اکنون در سازمان اوقاف و امور خیریه آغاز شده، آماده‌سازی این قاریان و حافظان ممتاز برای اعزام به مسابقات بین‌المللی سایر کشورهای اسلامی است.

قاریان اعزامی به مسابقات باید برای همان مسابقه آماده شوند
وی با بیان اینکه مسابقات قرآن که در سایر کشورها برگزار می‌شود، در هر کشور دارای قوانین و ضوابط خاصی است، اظهار کرد: قوانین کشورهای مختلف در برگزاری مسابقات قرآن متفاوت است؛ البته هر قاری که به مسابقات قرآن دیگر کشورها اعزام می‌شود، باید با قوانین مسابقات قرآن آن کشور آشنا باشد و برای حضور در همان مسابقات آماده شود، البته اساتید حاضر در این اردوی آمادگی از تجربیات زیادی در این زمینه برخوردار بوده و می‌توانند قاریان و حافظان قرآن را برای حضور در مسابقات بین‌المللی آماده کنند.
سرابی یادآور شد: هر چند که این اردوی آموزشی از امروز، 20 فروردین‌ماه آغاز شده و تا جمعه، 22 فروردین‌ماه ادامه خواهد داشت؛ اما این دوره‌ها نباید تنها محدود به این سه روز باشد و باید از سوی سازمان اوقاف ادامه پیدا کند تا شرکت‌کنندگان به حال خود رها نشوند و حداقل باید یک استاد برجسته، قاری و حافظ قرآن که به مسابقات قرآن کشور خاصی اعزام خواهد شد را همراهی کرده و کمک کند تا فرد مورد نظر در مسابقات بین‌المللی به نتیجه مطلوب برسد.
وی ادامه داد: رقبای ما در دیگر مسابقات بین‌المللی قرآن کشورهای اسلامی اکثراً ضد شیعه و ضد جمهوری اسلامی هستند و همان گونه که بارها شاهد بوده‌ایم؛ به دلیل مسائل سیاسی و مذهبی به قاریان و حافظان کشورمان رتبه‌های برتر را نمی‌دهند، اما ما نباید به این مسائل توجه داشته باشیم و قاریان و حافظان قرآن ما باید با آمادگی کامل در مسابقات بین‌المللی قرآن کشورهای اسلامی حاضر شوند تا حتی اگر رقبای ما حق قاریان و حافظان قرآن ما را در امتیازبندی‌های خود ندادند، حداقل حاضران در مسابقات شاهد ضایع شدن حق قاریان و حافظان جمهوری اسلامی ایران باشند و ببیند که با قاریان و حافظان ما چگونه برخورد می‌شود.

جذابیت قاریان مصری برای ما کاملاً ملموس است
سرابی در ادامه به برخی تفاوت‌ها که میان قاریان ایرانی و مصری وجود دارد، اشاره کرد و گفت: جذابیت قرائت قاریان مصری برای ما کاملاً ملموس است، اما نمی‌دانیم چه عاملی این تفاوت‌ها را ایجاد کرده است؛ البته این در حالی است که در میان قاریان کشورمان نیز تلاوت‌های برجسته‌ای وجود دارد و همین طور در میان قاریان مصری نیز تلاوت‌های برجسته‌ای وجود دارد و این به آن معنا نیست که تمامی قاریان مصری نیز قاریان برجسته و توانمندی هستند.
بنابر این گزارش، در ادامه این مراسم، ولی یاراحمدی، رئیس مرکز امور قرآنی سازمان اوقاف و امور خیریه اظهار کرد: طی سال‌های گذشته با همکاری و همدلی اساتید و مدیران قرآنی و همکاری شورای عالی قرآن و سایر دستگاه‌های قرآنی در سازمان اوقاف و امور خیریه حرکت خوب و رو به جلویی شروع شده است تا بخش کوچکی از دیدگاه‌های بلند قرآنی و پرمحتوای رهبر معظم انقلاب محقق شود.
وی عنوان کرد: همانند مقام معظم رهبری که رهبری جمهوری اسلامی ایران را برعهده دارند، در هیچ جای دنیا چنین رهبری وجود ندارد؛ این حرفی است که قاریان و اساتید کشور مصر نیز بارها عنوان کرده‌اند و گفته‌اند که باید به دلیل داشتن چنین رهبری به خود ببالید.
مسابقات قرآن متعلق به نظام جمهوری اسلامی ایران است
رئیس مرکز امور قرآنی سازمان اوقاف و امور خیریه با اشاره به مسابقات کشوری و بین‌المللی قرآن که هر ساله برگزار می‌شود، گفت: درست است که سازمان اوقاف به عنوان برگزارکننده این مسابقات است، اما اینکه بگوییم مسابقات قرآن اوقاف درست نیست؛ زیرا مسابقات قرآن متعلق به جمهوری اسلامی ایران است و قاریان و حافظانی که در این دوره از اردوی آمادگی حضور دارند، متعلق به جمهوری اسلامی ایران هستند.
وی ادامه داد: مسابقات قرآن جمهوری اسلامی ایران که از ابتدای انقلاب اسلامی آغاز شده و سهم تبلیغی و تشویقی دارد و این ابعاد باید در تمامی ابعاد رشد پیدا کند. ما در سازمان اوقاف و امور خیریه نیز تلاش داریم تا این مسابقات را در تمامی ابعاد رشد دهیم؛ توجه به مسائل فنی، ایجاد فضای مناسب برای برگزاری مسابقات، اجرای مسابقات در سه مرحله و... برخی از اقداماتی بوده که طی سال‌های گذشته به جدیت انجام شده است.
یاراحمدی در ادامه افزود: سه مرحله‌ای بودن مسابقات قرآن موجب شده تا نظم و انضباط خوبی به مسابقات حکم فرما شود و رقابت‌ها بزرگ شده و به جایگاه کشوری برسد.

مسابقات کشوری قرآن به دنبال انتخاب بهترین‌ها است
وی با بیان اینکه طبیعی است مسابقات قرآن که به صورت فنی و تخصصی در کشور برگزار می‌شود، به دنبال انتخاب بهترین‌ها باشد، گفت: شرکت‌کنندگان در مسابقات کشوری قرآن به صورت سالانه از نظر کمی و کیفی در حال رشد هستند و زمانی که به صورت آماری مسابقات قرآن را از نظر کمی و کیفی بررسی می‌کنیم، درمی‌یابیم که سال به سال وضیعت شرکت‌کنندگان رو به رشد است و امتیازات و نمرات شرکت‌کنندگان بالا می‌رود.
رئیس مرکز امور قرآنی سازمان اوقاف و امور خیریه در ادامه افزود: بالای 80 درصد شرکت‌کنندگان در رشته حفظ در مسابقات قرآن سال گذشته از نظر نمره، بالای 85 درصد را گرفتند که این امر نشان‌دهنده رشد خوب مسابقات بوده است. البته اساتید برجسته کشور نیز کمک بسیار موثری در این زمینه داشته‌اند.
وی ادامه داد: با این حال ابعاد فنی مسابقات باید باز مهندسی و به روز شود و ما ضمن اینکه مسائل فنی را در مسابقات قرآن دنبال می‌کنیم، اما ابعاد دیگر را نیز مورد توجه قرار می‌دهیم تا مسابقات با رشد خوبی روبه‌رو باشد.
یاراحمدی در ادامه عنوان کرد: یکی از مهم‌ترین کارهایی که انجام می‌دهیم؛ تاثیرگذاری، فضاسازی و ایجاد موج قرآنی است که این امر شاید از مسائل فنی نیز بالاتر باشد؛ مسابقات قرآن اگر به عنوان یک رویداد قرآنی تلقی می‌شود، باید موج‌آفرین و تأثیرگذار نیز باشد و تمام استانی را که میزبان برگزاری مسابقات قرآن است را درگیر کند تا مسئولان استانی احساس کنند که این کار باید با برنامه‌ریزی درست و کامل انجام شود.

وی یادآور شد: قاریان و حافظانی که به عنوان نماینده جمهوری اسلامی ایران در مسابقات دیگر کشورها شرکت می‌کنند، باید حضور بسیار قوی داشته باشند و قدر خود و زحماتی که از سوی اساتید برای آنها کشیده شده را بدانند و جایگاهی که در جمهوری اسلامی ایران دارند را بشناسند.
با پایان یافتن مراسم افتتاحیه اردوی آمادگی قاریان و حافظان قرآن، برگزاری کارگاه‌های آموزشی برای قاریان و حافظان شرکت‌کننده در این اردو آغاز شد که قاریان شرکت‌کننده در این اردو صبح امروز هر کدام 15 سطر را در محضر اساتید برجسته قرآنی قرائت کردند تا اساتید حاضر به نقد و تحلیل تلاوت‌های آنان بپردازند.

captcha