گلعلی بابایی، رئیس سازمان هنری و ادبیات دفاع مقدس در گفتوگو با خبرگزاری بینالمللی قرآن(ایکنا)، به بیان اهداف بیانیهای پرداخت که از سوی جمعی از فعالان حوزه فرهنگ و در حمایت از دغدغه فرهنگی رهبر معظم انقلاب(مد ظله العالی) صادر شده است.
وی که خود از امضاءکنندگان این بیانیه است، با بیان اینکه هدف از تنظیم این بیانیه لبیکی است به فرمایشات مقام معظم رهبری(مد ظله العالی) که سال جاری را بر پایه دو مؤلفه «فرهنگ و اقتصاد» نامگذاری کردهاند، ادامه داد: از این به بعد نیز هدفگذاریها و سیاستگذاریهای سازمانها، نهادها، تشکلها و فعالان فرهنگی طبق همین اصل ادامه خواهد یافت.
بابایی گفت: مقام معظم رهبری(مد ظله العالی) با پایه قرار دادن اقتصاد و فرهنگ، فعالیتهای این دو حوزه را در سایه مدیریت جهادی و عزم ملی توصیف کردند. همه سازمانها و نهادهایی که ادعای پیروی از رهبر معظم انقلاب(مد ظله العالی) را دارند، باید برای تحقق این خواسته اقدام کنند.
رئیس سازمان هنری و ادبیات دفاع مقدس به سازمان مطبوعه خود اشاره و عنوان کرد: در مورد این سازمان نیز استثنایی قائل نمیشویم و امور فرهنگی که برعهده ما است، از سیاستگذاری تا اجرا بر اساس منویات رهبر معظم انقلاب(مد ظله العالی) و در راستای تحقق شعار سال خواهد بود.
نمود حقیقی مدیریت جهادی را در جهاد سازندگی میتوان دید
وی در ادامه به تشریح مدیریت جهادی به شکل عام و مدیریت جهادی در حوزه فرهنگ به شکل خاص پرداخت و اظهار کرد: نمود حقیقی مدیریت جهادی را میتوان در سالهای ابتدایی جهاد سازندگی مشاهده کرد که بر اساس امر امام خمینی(ره) تأسیس شد.
بابایی با بیان اینکه جهاد سازندگی در سالهای کوتاهی، چندین برابر دوران پنجاهساله رژیم قبل خدمترسانی کرد، ادامه داد: در سایه مدیریت جهادی است که این اتفاق میافتد؛ مدیریتی که خود را در قید و بند تشریفات دست و پاگیر نمیداند و به محض احساس نیاز، حاضر میشود و تا رسیدن به هدف از پا نمینشیند. از این رو باید برخی از این ضوابط دست و پاگیر اداری که مثل پیله اطرافمان پیچیده شده است را کنار بزنیم و با استفاده از همه تواناییهایمان به فعالیت بپردازیم.
وی در ادامه به موضوع مدیریت جهادی در حوزه فرهنگ اشاره کرد و گفت: عرصه فرهنگ بیش از سایر حوزهها نیازمند کار جهادی است؛ چراکه سر و سامان گرفتن اقتصاد نیز باید در سایه و برای فرهنگ باشد؛ فرهنگی که ما انتظار آن را داریم پایه و اساس تفکر ما است.
بابایی در بخش پایانی سخنان خود گفت: زمانی که فرهنگ ارتقاء پیدا کند و مردم از لحاظ فرهنگی غنا پیدا کنند، سبک زندگیها تغییر میکند و تجملگراییها کنار میرود و بسیاری از معضلات اجتماعی در سایه همین فرهنگ حل و فصل میشود؛ از مناسبات کوچک و خانوادگی گرفته تا مسائل بزرگ در سطح اجتماع خودمان یا همه مردم جهان.
متن بیانیه
متن بیانیهای که برخی از هنرمندان و اصحاب قلم متعهد نسبت به امضای آن مبادرت کردهاند به این شرح است:
«بسم الله الرّحمن الرّحیم
اِنَّ اللّهَ لا یُغَیِّرُ ما بِقَومٍ حَتّیَ یُغَیِّروا ما بِاَنفُسِهِم
پیرو سخنان روشنگرانه مقام معظم رهبری(مد ظله العالی) در حرم مقدس رضوی(ع) و پیام نوروزی معظمله و نیز بیانات ایشان در حضور اعضای مجلس خبرگان، جمع متولیان اردوهای راهیان نور و در یادمان شهدای شرق کارون، بدین وسیله ما امضاءکنندگان زیر به عنوان بخشی از افراد و نهادهای فرهنگی انقلاب اسلامی، آمادگی خود را برای عملی کردن دقیق، اصولی و ایثارگرانه منویات و فرامین مقام عظمای ولایت در حوزه فرهنگ اعلام میداریم.
در عین حال یادآوری مینمائیم، ضمن آنکه دستگاههای رسمی فرهنگی کشور بایستی با مدیریت جهادی در راستای انجام وظایف خود، با حسّاسیت و هشیاری کامل، مراقب رخنههای فرهنگی بوده، از کمکاریها و غلطکاریها جلوگیری نموده، با اعتماد به کار گسترده فرهنگی توسط جوانان مؤمن و انقلابی، اهتمام بیشتر و مؤثرتری در پیشرفت کشور و ایستادگی در برابر دشمنان ملّت، ایفا نمایند؛ ضروری است، مَراجع فرهنگی نیز اعم از علما، اساتید، روشنفکران انقلابی و هنرمندان متعهّد، با حضور در کنار مجموعۀ انقلابی کشور ـ که بحمدالله تعداد بیشماری از آنها در بین جوانان، صاحبنظران، اساتید، بزرگان و تحصیلکردگان کشور هستند ـ با تکیه بر استعدادها، امکانات و ظرفیتهای فراوان ملت بزرگ ایران در حرکت به سمت اقتدار ملی وارد میدان شوند و اوضاع فرهنگی کشور را از جهت نقاط قوت، نقاط ضعف، فرصتها و تهدیدها به صورتی نقادانه مورد توجه قرار دهند و با منطقِ محکم و بیان روشن، نقطه نظرات صحیح را به مسئولان مربوط ارائه نمایند. در این صورت است که بر مبنای تأکیدات رهبر فرزانه انقلاب اسلامی(مد ظله العالی)، به فضل الهی، اهداف استکبار جهانی، نه تنها در ایران، بلکه در عرصه گسترده جهانی نیز تحقّق پیدا نخواهد کرد و ملت بزرگ ایران موفق خواهد شد همانند گذشته این فراز سخت تاریخی را نیز پشت سر بگذارد.»