به گزارش خبرنگار افتخاری خبرگزاری بینالمللی قرآن(ایکنا)، در این جلسه، برخی موضوعات پیشنهادی طلاب بانو مورد بررسی قرار گرفت که دو موضوع با اعمال تغییراتی مصوب شد.
مبانی فقهی بانک شیر و احکام آن از دیدگاه مذاهب خمسه، نقش ام سلمه در انتقال تراث فقه امامیه در منابع فریقین از جمله موضوعات مصوب کمیسیون مذکور است.
همچنین، در این جلسه، چهار طرح تفصیلی طلاب با عناوین راههای جبران خسارت معنوی، بررسی سیاق و سیر تحول آن در تفسیر، معناداری تمثیلات قرآن، تأثیر صله رحم بر ارتقا و تواناییهای فردی و اجتماعی انسان از منظر قرآن و روایات مورد ارزیابی اعضای حاضر قرار گرفت.
در بخش دوم جلسه، اساتید حاضر ضمن نگاه کارشناسانه به آمار کمیسیون تخصصی در دو سال گذشته، نظرات خود را درباره آسیبشناسی پایاننامهها بیان کردند که یکی از مسائل طلاب پژوهشگر عدم شناخت موضوعات مورد نیاز جامعه و پرداختن به موضوعات کلیشهای و تکراری است، لذا نیازسنجی و تشویق طلاب به گام برداشتن در راستای مسائل جدید و موضوعات کاربردی از معضلاتی است که باید به صورت کارشناسی به آن پرداخته شود. حضور اساتید راهنما و مشاور و نیز طلابی که در آستانه انتخاب موضوع قرار دارند، در جلسات تخصصی بسیار راهگشا خواهد بود.
همچنین، اعضای کمیسیون تخصصی برگزاری کارگاههای روش تحقیق و نیز نشست طلاب با اعضای کمیسیون تخصصی را از ضروریات دانستند.
موضوع دیگری که به عنوان آسیب امور پژوهشی بیان شد، آنکه اساتید راهنما و مشاور و نیز اعضای کمیسیون در بررسی موضوعات پیشنهادی و نیز طرحهای تفصیلی دقت نظر بسیاری داشته و این موضوع گاه موجب کندی روند جلسات و نیز تدوین پایاننامه میشود. تقویت توانایی پژوهشی طلاب موجب ارائه موضوعات و طرحهایی با کیفیت مطلوب پژوهشی در تسریع این روند، تأثیر بسزایی خواهد داشت.