کد خبر: 1395572
تاریخ انتشار : ۲۶ فروردين ۱۳۹۳ - ۱۱:۴۸
عضو هیئت علمی دانشگاه آزاد خرم‌آ‌باد:

میانه‌روی، لازمه تحقق اهداف اقتصادی است

گروه اندیشه: اقتصاد از فرهنگ جدا نیست، درست به‌دست آوردن و بهینه مصرف کردن نیازمند فرهنگ‌سازی است؛ کمااینکه اقتصاد سالم و روبه‌‌رشد زاده فرهنگ سالم و بالنده است.

محمد تقوی، عضو هیئت علمی دانشگاه آزاد اسلامی واحد خرم‌آباد در گفت‌وگو با خبرگزاری بین‌المللی قرآن(ایکنا) از لرستان، در رابطه با نام‌گذاری سال گفت: لازمه نتیجه‌بخش بودن اقدامات در رابطه با دستیابی به اقتصاد مقاومتی این است که نخست انضباط اقتصادی را رعایت کنیم؛ بدین منظور که مصارف ما توأم با برنامه‌ریزی، دقت و تعادل و قناعت و مناعت طبع بوده و از اسراف و تبذیر و ریخت‌وپاش‌های نابه‌جا پرهیز کنیم.

وی ادامه داد: شایسته است که ما با قوت و شدت در مقابل ناملایمات مقطعی بایستیم و تسلیم نشویم کمااینکه خداوند در آیه 15 سوره شوری می‌فرماید: «وَاسْتَقِمْ کَمَا أُمِرْتَ»؛ لذا پیروزی بر مشکلات و فشار و سختی‌ها منوط به میزان مقاومت و ایستادگی ماست و برای پیروزی بر مشکلات باید مقاومت و ایستادگی کرد.

تقوی با بیان اینکه واژه «اقتصاد» در لغت به معنی میانه‌روی است و افراد متعادل، انسان‌های تکامل یافته‌ای هستند، عنوان کرد: اقتصاد از فرهنگ جدا نیست و درست به‌دست آوردن و بهینه مصرف کردن نیازمند فرهنگ‌سازی است؛ کمااینکه اقتصاد سالم و روبه‌رشد زاده فرهنگ سالم و بالنده است که برای رسیدن به این مهم باید نخست، دور از شتابزدگی و با صبر و حوصله، برنامه‌ریزی، موقعیت‌شناسی و دقت اهداف مورد نظر را ترسیم کرده و با کار و تلاش که بهترین راه برای رسیدن به هدف است جهت پیشرفت و اعتلای کشور گام برداریم.

این مدرس دانشگاه ادامه داد: نتیجه درست و منطقی کارکردن که همان عمل صالح و مورد پسند خداست درست مصرف کردن و رعایت نقطه توازن و تعدل در زندگی است، از این‌رو کسی دارای فرهنگ اثرگذار و مثبت است که طریقه کسب و به دست آوردن و مصرف او صحیح باشد.

تقوی بیان کرد: در عرصه فرهنگ و اقتصاد که دو مقوله مرتبط با هم هستند لازم است که با مدیریت جهادی، اتخاذ تصمیمات درست و رعایت اولویت‌بندی در انجام امور کار خود را آغاز کنیم و به نظر می‌رسد یک‌سال فرصت خوبی است که می‌توان اهداف را مشخص و با برنامه‌ریزی و مدیریت صحیح پرداخت.

وی با بیان اینکه در هر امری باید به منبع لایزال قدرت حضرت باری تعالی تکیه کنیم، گفت: در سایه توکل و اتصال به قدرت حضرت «قوی‌العظیم» است که ما هم می‌توانیم که ما می‌توانیم قوی شویم  کمااینکه خداوند متعال در آیه 159 سوره آل‌عمران می‌فرماید: «فَإِذا عَزَمْتَ فَتَوَکَّلْ عَلَى اللَّهِ إِنَّ اللَّهَ یُحِبُّ الْمُتَوَکِّلینَ» و ما با توجه به اینکه تکیه‌گاه عظیم است که می‌توانیم تصمیم‌گیری و برنامه‌ریزی داشته باشیم و با تمام قوا به سمت اهداف تعیین شده حرکت کنیم و در این راه از مشکلات احتمالی نهراسیم.

عملکرد جهادی از راه‌کارهای غلبه بر مشکلات اقتصادی و فرهنگی است

تقوی عملکرد جهادی را یکی از راهکارهای غلبه بر مشکلات از جمله مسائل و مشکلات اقتصادی و فرهنگی دانست و افزود: ما باید به کاری که انجام می‌دهیم مانند جهاد در راه خدا نگاه کنیم مگر جهاد  فی سبیل‌الله عبادت نیست ما باید رزمنده و جنگجوی آگاه و مسلح این جنگ و جهاد باشیم و با اصلاح علم و ایمان و هم‌فکری و مشاوره با اهل خرد و با اتخاذ تصمیمات جدی و عزمی راسخ قدمی استوار برداریم.

این مدرس دانشگاه اضافه کرد: ما باید به تأسی از آیه 7 سوره محمد «إِن تَنصُرُوا اللَّهَ یَنصُرْکُمْ وَیُثَبِّتْ أَقْدَامَکُمْ؛ اگر خدا را یارى کنید یاریتان مى‌‏کند و گام‌هایتان را استوار مى‏‌دارد» با ثبات قدم و استقامت به سمت جلو حرکت کنیم و افکار منفی مانند «نمی‌توانیم» و «نمی‌دانیم» را از خود دور کرده و با مثبت‌نگری و توکل به خدای متعال گام‌های بلندی در راستای اهداف متعالی جمهوری اسلامی ایران برداریم.

خوداتکایی و تولیدمحوری از الزامات تحقق اهداف اقتصادی

تقوی ضمن تأکید بر لزوم خوداتکایی و تولیدمحوری به‌عنوان یکی از الزامات مورد نیاز برای تحقق اهداف اقتصادی، گفت: دشمنان خواهان ضعف و ذلت و وابستگی و مصرف‌گرایی ما هستند از این‌رو با هرگونه تولید داخلی مخالف هستند؛ لذا باید نیازهای داخل کشور با تولید انواع کالاها و اقلام ملی مرتفع شود و مردم به مصرف کالاهای ایرانی روی آورند تا نه تنها از واردات غیرضروری کالاها جلوگیری شود بلکه صادرکننده به سایر کشورهای جهان نیز باشیم.

وی بیان کرد: اقتصاد، فرهنگ، عزم ملی و مدیریت جهادی همگی نکات کلیدی و بسیار مهمی هستند که مقام معظم رهبری در ابتدای سال به آن‌ها اشاره کردند و با توجه به همبستگی و ارتباطی که بین این دو واژه مشهود است ما باید سعی کنیم که این همبستگی را به وحدت ملی تحت لوای مدیریت جهادی برده و با توکل به خدای بزرگ پیروزی بسیار نزدیک است.

captcha