حجتالاسلام و المسلمین سیدمحمد مصطفوی، جانباز امر به معروف و نهی از منکر در دیدار با جمعی از کارکنان و خبرنگاران خبرگزاری بینالمللی قرآن(ایکنا)، به تشریح زندگی خود پرداخت و گفت: در 1323 در شهر طارم در نزدیکی زنجان به دنیا آمدم.
علاقه وافر به مسائل شرعی
وی ادامه داد: در خانواده مذهبی به دنیا آمدم و از کودکی غرق در فعالیتهای دینی و مذهبی بودم. علاقه شدیدی به حوزه و طلبگی داشتم. از سال 1337 تا 1345 مشغول به تحصیل طلبگی شدم. در سالهای41 و 42 در کنار تحصیل در زنجان، قزوین و تهران مشغول به تدریس و بیان مسائل دینی در مساجد شدم.
حجتالاسلام مصطفوی با تأکید بر انس با قرآن، اهل بیت و سنت افزود: در برخی از هیئتهای مذهبی به صورت مستمر و هفتگی جلسه تفسیر قرآن و نهج البلاغه را برگزار میکردم. 47 سال است که ساکن تهرانم و در مناطق مختلف از میدان شهدا و پیروزی به بازگویی تفاسیری همانند «تفسیر المیزان» و «نمونه» اهتمام ورزیدم.
وی یادآور شد: در حفظ قرآن توفیق چندانی نداشتم اما در حوزه قرائت فعال بودم. در سپاه تدریس میکردم، همواره هم به این موضوع معتقد بودم که دل نشینترین سخن، سخن خداست. چون در روستا بزرگ شدم، اولین مربی قرآنی من کربلایی قهرمان غفاری بود. در مکتب خانه درس میداد. مرد محترم و مقید به مسائل شرعی بود ولی سر درس دادن بسیار خشن بود اما امروزه باید در تدریس خوش اخلاق بود و حسن خلق نعمتی است که از سوی خداوند به من عطا شده است.
لباس روحانیت مبلغ اسلام و امر به معروف است
این جانباز امر به معروف و نهی از منکر با بیان اینکه کسی که لباس مقدس روحانیت را به تن دارد در واقع لباس امر به معروف و نهی از منکر و تبلیغ اسلام را بر تن دارد، اظهار کرد: از زمانی که بالغ و مکلف شدم، به مسائل شرعی حساس بودم.
وی افزود: به قول آیتالله حمیدی، امام جماعت مسجد محل «من خط شکن هستم ودر مقابل ناملایماتی که جسارت به ساحت اسلام میکنند سکوت نمی کنم» دعوا را جایز نمی دانم و آن گونه که مناسب است با آن برخورد میکنم.
حجتالاسلام مصطفوی در ادامه سخنان خود به تشریح برخی از حوادث که در طول زندگی برایش پیش آمده پرداخت و گفت: در سال 84، مورد حمله با نارنجک قرار گرفتم. شب اول تیرماه آن سال به ماشینم زدند و در جا سکته کرده و عمل باز قلب انجام دادم، آن فرد نیز فرار کرد.
امر به معروف و جانبازی
وی ادامه داد: در 10 اردیبهشتماه سال90 در منزل واعظ شهید حسام منبر بودیم و بعد از منبر به قصد خواندن نماز ظهر به مسجد میرفتم در کوچه مسجد علیبنابیطالب(ع) پسر و دختری را دیدم که به طرفم میآیند. دست در دست هم مقابل من بودند. من را که دیدند، شروع به خندیدن کردند.
این جانباز امر به معروف و نهی از منکر افزود: راهم را کج کردم. وقتی این قبیل افراد را میبینم، سوره «فرقان» را می خوانم. دختر به مقدسات اسلام و انقلاب توهین کرد. رد شدم اما بازهم تکرار کرد. من اندرز کردم و گفتم چرا به مقدسات توهین میکنید. درگیری پیش آمد و آنها با مشت به چشم چپم زدند.
وی با بیان این که تا چشمم را گشودم، دیگر جایی را ندیدم، تصریح کرد: گفتم کورم کردید، آنها نیز فرار کردند. به پسرم عبدالحمید زنگ زدم تا بیاید. مرا به بیمارستان لبافی نژاد رساندند. قبلا در سال 80 در آنجا به خاطر آب مروارید، چشمم را عمل کرده بودم. دکترها جمع شدند و تشخیص دادند که چشمم باید تخلیه شود چراکه اگر تخلیه نشود، چشم راستم نیز آسیب خواهد دید.
این جانباز امر به معروف و نهی از منکر اذعان کرد: چشمم را تخلیه کردند. از طرف کلاتنتری121 تهران مأمورانی به محل آمدند و تشکیل پرونده دادند. از ستاد خبری امر به معروف و نهی از منکر نیز آمدند از پلیس امنیت و وزارت اطلاعات نیز پیگیر شده و به بیمارستان آمدند.
وی افزود: از سوی آیتالله مکارمشیرازی، آیتالله صانعی، جلیلوند، نماینده مقام معظم رهبری و از حوزه علمیه و مرکز رسیدگی به امور مساجد نیز آمدند. از کشورهای مختلف که خبر را از طریق رسانهها و اینترنت دیده بود، نیز تماسهایی گرفته شد.
حجتالاسلام مصطفوی با بیان اینکه امر به معروف و نهی از منکر وظیفه همگانی است، تصریح کرد: همه جامعه که در انتخابات شرکت کردند و مسلمانانی که به نظام اسلامی رای دادند، وظیفه دارند امر به خوبیها کنند.
امر به معروف و نهی وظیفه همگانی
وی اذعام کرد: آیا فطرت خوبی را قبول داریم یا خیر؟ کسانی که توان علمی و استدلال دارند، باید بگویند و سایرین نیز باید از امر به معروف و نهی از منکر دفاع کنند. هیچ کسی بی وظیفه نیست.
حجتالاسلام مصطفوی با بیان اینکه در دفاع مقدس هرکسی نسبت به توان خود به رزمندگان کمک میکرد، عنوان کرد: مگر در زمان جنگ تحمیلی همه در جبهه میجنگیدند؟ عدهای لباس رزمندگان را میشستند و عدهای نیز کفش آنها را واکس میزدند. اکنون نیز هرکس بسته به توانش باید در زمینه امر به معروف و نهی از منکر فعالیت کند.
وی در بخش دیگری از سخنان خود با بیان اینکه از مسئولان از قوه قضائیه و نیروی انتظامی راضی هستم، اظهار کرد: از مراجع تقلید و بنیاد شهید راضی نیستم چراکه پرونده من را یک بار به عنوان جانباز رد کردند. در حالی که همه شواهد جانبازی موجود بود، بعد از گذشت نزدیک به دوسال، بنیاد شهید 20 درصد جانبازی دادند برای منی که یک چشمم تخلیه شده بود.
حجتالاسلام مصطفوی تأکید کرد: اگر میخواهیم امر به معروف در جامعه ریشه کند، باید پیش از هر چیز از آن حمایت کرد، چراکه این نیازمند حمایت همه جانبه تمامی دستگاههای مربوطه است.