کد خبر: 1396081
تاریخ انتشار : ۲۷ فروردين ۱۳۹۳ - ۱۱:۱۱
معماریان عنوان کرد:

راه‌اندازی کمپین دائمی رفتار سلامت دانش آموزی/ زنگ خطر برای سلامت کودکان به صدا درآمده است

گروه سلامت: مدیر مرکز تحقیقات پزشکی ورزشی با اشاره به تمرکز جشنواره امسال سلامت دانش آموزی بر کودکان استثنایی، گفت: بسیاری از این افراد در خارج از مدارس بهزیستی و مدارس عادی و در فضای منازل و خارج از ساختار آموزشی در حال نگهداری هستند.

به گزارش خبرگزاری بین‌المللی قرآن(ایکنا) امیرحسین معماری، دبیر جشنواره سلامت دانش آموزان و مدیر مرکز تحقیقات پزشکی ورزشی دانشگاه علوم پزشکی تهران که قرار است از ابتدای اردیبهشت‌ماه به مدت یک هفته در برج میلاد برگزار شود طی سخنانی تاکید کرد: رفتار سلامت در کودکان کشور کمیاب شده است.

وی عنوان کرد: بررسی‌هایی که اخیرا در خصوص مسائل مرتبط با این مقوله صورت گرفته، حاکی از افت شدید سلامت کودکان، افزایش 15 درصدی چاقی و افت میزان فعالیت‌های فیزیکی است که زنگ خطر جدی را برای سلامت کودکان و نوجوانان ایرانی به صدا درآورده است.
راه‌اندازی کمپین دائمی رفتار سلامت دانش آموزی
این متخصص علوم اعصاب با اشاره به راه‌اندازی کمپین دائمی رفتار سلامت دانش آموزی، اضافه کرد: این برنامه با همکاری بخش‌های مختلف دانشگاه علوم پزشکی تهران قرار است یک برنامه مشخص و منظمی را برای آموزش دانش آموزان کشور ایجاد و سالانه یک برنامه منسجم را تحت عنوان جشنواره سلامت دانش آموزی برگزار و برنامه‌های میان مدت را نیز برای تغییر رفتار سلامت در میان مخاطبان خود داشته باشد.
تشکیل زنجیره انسانی در دور برج میلاد
معماری با بیان اینکه معرفی این کمپین آموزشی در جشنواره اتفاق خواهد افتاد، ادامه داد: تمرکز، محوریت و نگاه جشنواره امسال بر روی کودکان استثنایی است. بدین منظور در روز جمعه، پنجم اردیبهشت‌ماه رنجیره انسانی با حضور خدمت رسانان سلامت، دانشگاهیان و دانش آموزان استثنایی و عادی در حمایت از آموزش سلامت با نگاه ویژه به کودکان استثنایی در دور برج میلاد شکل خواهد گرفت.
طراحی سایت 1500 متری در محل برپایی جشنواره
دبیر جشنواره سلامت دانش آموزی با اشاره به طراحی سایت هزار و 500 متری در محل برپایی جشنواره به منظور انتقال هر چه بهتر پیام سلامت به حاضران در برنامه‌های این هفته، اضافه کرد: در این بخش فعالیت‌های مختلف ورزشی و بازی‌های سلامت محور با حضور متخصصان و کارشناسان این حوزه در کنار دانش آموزان مورد پیگیری قرار خواهد گرفت.
وی به موضوعات مورد بحث در این هفته نیز اشاره کرد و گفت: در حوزه توانبخشی بحث کفش و کوله به عنوان اقلام جدی مورد نیاز کودک، در حوزه تغذیه بحث صبحانه، مواد مصرف لبنی، تنقلات، میان وعده و بوفه مدرسه، در حوزه پزشکی تخصصی موضوع اختلالات رفتاری، عاطفی و نوظهور همچون اوتیسم، مسائل مرتبط با بهداشت دهان و دندان با تمرکز بر کودکان استثنایی و... مورد بحث و بررسی قرار خواهد گرفت.
پخت و رونمایی از کیک سالم در برج میلاد
مدیر مرکز تحقیقات پزشکی ورزشی دانشگاه علوم پزشکی تهران ادامه داد: در طول مدت زمان برگزاری این هفته برنامه‌های متعددی دیگری نیز همچون برپایی کمپین دوچرخه با حضور تیم‌های حرفه‌ای، پخت و رونمایی از کیک سالم در برج میلاد و ... پیش بینی شده است.
نگهداری بسیاری از دانش آموزان استثنایی در خارج از ساختار آموزشی
معماری در بخش پایانی سخنان خود با تاکید بر اینکه هفت هزار دانش آموز استثنایی در شهر تهران در حال گذران تحصیل هستند، عنوان کرد: بسیاری از این دانش آموزان در خارج از مدارس بهزیستی و مدارس عادی و در فضای منازل و خارج از ساختار آموزشی در حال نگهداری هستند که طبق برنامه ریزی صورت گرفته پنج هزار نفر از این دانش آموزان در برنامه‌های این هفته حضور خواهند داشت.

تغییر تعریف سلامت در بدنه نظام سلامت

براساس گزارش ایکنا، نیما رضایی، مدیر بیمارستان مرکز طبی کودکان نیز در این نشست خبری با اشاره به تغییر تعریف سلامت در بدنه نظام سلامت، عنوان کرد: سابق بر این بسیاری سلامت جسمی را مهم‌ترین بخش سلامت می‌دانستند ولی امروزه مباحث روحی و روانی نیز به ابعاد گوناگون سلامت اضافه شده است، بنابراین رویکرد کلی وزارت بهداشت ایجاد سلامت همگانی برای تمامی اقشار جامعه از بدو تولد تا مقطع پیری است.
رضایی ادامه داد: در این راستا برخی وظایف بر عهده وزارت بهداشت سپرده شده که این مباحث به دانشگاه‌های علوم پزشکی و بیمارستان‌ها اعلام و مورد پیگیری قرار می‌گیرد؛ مرکز طبی کودکان نیز بیش از چهار دهه است که در حوزه‌های مختلف آموزشی، پژوهشی، تشخیصی و درمانی کارهای متفاوتی انجام داده است و در طی چند سال اخیر شاهد اتفاقات مثمرثمری در این مباحث بوده‌ایم.
مدیر بیمارستان مرکز طبی کودکان با بیان اینکه تمامی رشته‌های فوق تخصصی داخلی و جراحی کودکان در این بیمارستان مشغول به کار هستند، بیان کرد: در حال حاضر نیز در زمینه آموزش بسیاری از رشته‌های فوق تخصصی اطفال در این دانشگاه آموزش می‌بینند.
وی ادامه داد: در مقوله سلامت روان نیز مجموعه به صورت جدی نگرش جدیدی در این بخش به وجود آورده و در سالیان اخیر واحد سلامت روان را نیز در این بیمارستان راه‌اندازی کرده است و با استخدام روانشناسان و نیروهای مرتبط با این مقوله، اختلالات رفتاری، افسردگی، اضطراب‌‌ها و... را شناسایی و به آن‌ها رسیدگی می‌کند. بنابراین مناسب است که مسئولان نیز سلامت روان را در کنار سلامت جسمی در مدارس و بیمارستان مورد توجه جدی قرار دهند تا شاهد افزایش سلامت جامعه در ابعاد مختلف آن باشیم.
مدیر بیمارستان مرکز طبی کودکان افزود: گرچه رسالت بیمارستان تامین سلامت برای بیماران مراجعه کننده است ولی بحث سلامت همگانی موضوعی است که نمی‌توان از آن شانه خالی کرد. بنابراین در طی هفته سلامت دانش آموزی دو موضوع محوری اختلالات رشد و تکامل(بلوغ) و اعصاب و روانشناسی توسط اضعای هیئت علمی این بیمارستان مورد پیگیری قرار خواهد گرفت.

معضل جدی چاقی/ تضعیف سیستم دفاعی بدن
رضایی بیان کرد: در حال حاضر با معضل جدی چاقی حاصل از زندگی شهری و مسائل مرتبط با سیستم دفاعی و ایمنی بدن مواجه هستیم، اگر تا چند دهه گذشته با مشکل بیماری واگیر مواجه بودیم ولی امروزه با ریشه کن شدن این امراض شاهد تضعیف سیستم دفاعی بدن و افزایش بیماری‌های غیرواگیر هستیم که باید توجه بیشتری به مباحث مرتبط با این مقوله صورت بگیرد.

captcha