کد خبر: 1396167
تاریخ انتشار : ۲۷ فروردين ۱۳۹۳ - ۱۲:۴۸
با موضوع زندگی جوانترین کاتب ‌قرآن؛

کتاب «پرواز تا اوج‌» در آذربایجان غربی به رشته تحریر درآمد

گروه اندیشه: کتاب پرواز تا اوج، روایتی داستانی ‌از زندگی رضا سنگی، جوانترین کاتب قرآن ‌به قلم زهرا کریم‌زادگان در آذربایجان غربی به رشته تحریر درآمد.

به گزارش خبرگزاری بین‌المللی قرآن(ایکنا) از آذربایجان غربی، پرواز تا اوج، روایتی داستانی از زندگی هنرمند شهید رضا سنگی، جوانترین کاتب کلام وحی است که در 10 فصل و 199 صفحه در هزار شمارگان به قلم زهرا کریم‌زادگان از نویسندگان آئینی آذربایجان غربی به رشته تحریر درآمده است.

در فصل پایانی این کتاب نویسنده با تشریح دلهره‌ها و نگرانی‌های خانواده برای رفتن رضا به سفر کربلای معلی، می‌نویسد: از ماشین که پیاده شد چشمش به گنبد حرم آقا اباعبدالله‌(ع) که افتاد طوفان دلش آرام گرفت اما پاهای خسته‌اش از سنگینی بار شوق رمق ایستادن نداشت. حزن و اندوهی شیرین بر جانش چنبره انداخته بود و وجود او تاب این همه اشتیاق ناگهانی را نداشت.

ناگهان خود را مقابل باب‌القبله یافت چشمانش را بست و به یک‌باره فریاد برآورد السلام علیک یا اباعبدالله الحسین(ع)، السلام علیک یا وارث صفوة‌الله دیگر رنگ مرده چشمانش با رنگ خونی آسمان کربلا که در جانش جا‌گرفته بود بیگانه نبود، پا در حرم حیاط که گذاشت دانه‌های ارزن به زیر پاهای برهنه‌اش فرو رفت یاد خوابی افتاد که قبل عزیمت به این مکان شریف دیده بود.

شهید رضا سنگی در سال 1370 یک سال پس از فارغ‌التحصیلی از انجمن خوشنویسان ایران شروع به کتابت قرآن کریم کرد و طی سه سال اولین قرآن خود را در آغاز دهه هفتاد به سبک عثمان طه و شیوه نسخ عربی به نگارش درآورد، این در حالی بود که تنها نوزده سال داشت و جوان ترین کاتب قرآن لقب گرفته بود.

چندی پس از پایان کتابت اولین قرآن کریم بود که قرآن دیگری نیز به همین شیوه توسط شهید رضا سنگی در طی یک سال کتابت شد و در اواخر به سفارش مرکز طبع و نشر قرآن کریم مشغول کتابت قران به رسم‌الخط ویژه این مرکز بود که نیمه‌تمام ماند.

شهید رضا سنگی در هفتمین نمایشگاه بین‌المللی قرآن به‌عنوان نفر اول رشته کتابت در نسخ برگزیده شد و در هشتمین نمایشگاه نیز تحت عنوان کاتب جوان کلام وحی به دریافت درجه رفیع خادم‌القرآن نائل شد و جایزه خود را مردم مظلوم فلسطین هدیه کرد.

وی همچنین کتاب ارزشمندی با عنوان «آوانگاری کل قرآن کریم» دارد که از زبان‌های انگلیسی، آلمانی، روسی، فرانسوی، اسپانیایی، ایتالیایی و اسپرانتو در نگارش آن بهره گرفته شده است.

شهید رضا سنگی در طول عمر سی و یک ساله خود موفق به کتابت شش دوره از کلام وحی شد و سرانجام در بیست دوم شهریور سال 1382 در حادثه بمب‌گذاری نجف اشرف در نماز جمعه به درجه رفیع شهادت نائل شد.

captcha