به گزارش خبرگزاری بینالمللی قرآن(ایکنا) حجتالاسلام و المسلمین کاظم صدیقی امروز، 29 فروردین ماه در خطبه اول نماز جمعه این هفته تهران با دعوت همگان به تقوا و پرهیز و وحشت از گناهان به تفسیر سوره حمد پرداخت و گفت: صدرالمتالهین در ارتباط با سوره حمد 8 درجه و مقام بیان کرده است. اولین پیام، معرفت است؛ گریز از همه حجابها و زدودن همه غبارها باعث میشود انسان چشم دلش را به جمال الهی بدوزد و جز او کسی را نبیند و نخواهد.
حجتالاسلام صدیقی افزود: پیام بعدی، شکر است. الحمدلله رب العالمین؛ شکر از منازل سائلین است وافضل اعمال به تعبیر خواجه نصیرالدین طوسی است. شکر منشأ افزایش و رشد وجود و بازیابی نعمتهای بیشتر است.
وی اظهار کرد: در نماز انسان کلاس شکر میبیند، همه چیز را نعمت میبیند و برای هر نعمتی شکری لازم میداند و همه آنها را نیز از خدا می داند، لذا هر نمازگزاری اهل شکر است.
خطیب جمعه تهران عنوان کرد: رجاء نکته دیگر سوره حمد است. عالم سراسر جلوه رحمت خداست. فردی بی معرفتتر از مأیوس نیست، زیرا رحمت خدا «وسعت کل شئ» است و همه کائنات را در بر میگیرد و حتی جهنم نیز از جلوههای رحمت الهی است.
وی ادامه داد: قصد خداوند در آفرینش جهنم، انتقام نبوده است بلکه تأدیب بوده است. در واقع جهنم چوب ادب پروردگار متعال است. حال وقتی خدای متعال سفره رحمتش را به وسعت همه کائنات گسترده است چه دلیلی دارد انسان دامن رحمت را نگیرد و سراسر وجودش امید نباشد.
حجتالاسلام صدیقی تأکید کرد: خوف از پیامهای دیگر این سوره شریفه است. انسان با دو بال تشویق و تنبیه پرواز میکند و هیچکدام به تنهایی کفایت نمیکند. «مالک یوم الدین» میگوید که هشیار باشیم و از عواقب گناهان خودمان بترسیم در روزی که هر کسی نتیجه عملش را میبیند.
خطیب موقت جمعه تهران تصریح کرد: نکته بعدی که از امهات سعادت است و بدون آن نمیتوان به کمال واقعی رسید، مسئله اخلاص است؛ «ایاک نعبد و ایاک نستعین». انسان همه صفات و وجودش باید الهی باشد و او را بپرستد و بر محور بندگی، زندگیاش را برنامهریزی کند.
وی یادآور شد: پیام دیگر سوره حمد که در راستای پیمودن مراتب کمال از سوی انسان است، مقام دعاست. در روایت داریم که «الدعاء مخ العباده» و به عبارتی دعا هم خداشناسی و هم خودشناسی است.
صدیقی افزود: وقتی خدا را در عظمتش، رحمت و احسانش، جود و کرمش و عفوش و خود را در فقر و نیازمان یافتیم به حالت دعا رسیده ایم و دعای واقعی برای «مضطر» است.
وی اظهار کرد: مضطر واقعا فردی بیچاره است که در اوج بیچارگی، رحمت واسعه الهی را در آغوشش میبیند و می گوید «یا غیاث المستغیثین».
حجتالاسلام صدیقی عنوان کرد: پیام آخر این سوره نیز اقتدا به اسوهها و رهیافتههاست آنجا که میفرماید: «صراط الذین انعمت علیهم» زیرا انسان در زندگی دوست دارد در جمع باشد و از تنهایی رنج می برد و چه خوب است که انسان با خوبان و رهیافتگان در یک جمع قرار بگیرد.
وی در پایان خطبه اول نماز جمعه این هفته تهران ابراز کرد: با این اوصاف اگر به پیام این آیات در نماز توجه کنیم امید است که نمازی معراجی داشته باشیم که ما را از پلیدیها و آلودگیها بشوید و پاک کند و نمازمان را مایه نجات ما قرار دهد.