کد خبر: 1397357
تاریخ انتشار : ۳۱ فروردين ۱۳۹۳ - ۰۹:۳۸
عضو هیئت علمی دانشگاه سوره:

سرعت عملی در تولید محتوای دیجیتال وجود ندارد

گروه فضای مجازی: امیدعلی مسعودی گفت: سرعت عمل مسلمانان باید در فضای مجازی افزایش یابد؛ بخشی از فرهنگ و هنر اسلامی را می‌توانیم به مخاطبان جهانی‌مان منتقل و اینگونه سهم خود را در این فضا حفظ کرده و حتی این سهم را افزایش دهیم.

امیدعلی مسعودی، عضو هیئت علمی دانشگاه سوره، در گفت‌وگو با خبرگزاری بین‌المللی قرآن(ایکنا)، با اشاره به فضای انقلابی دنیای مجازی اظهار کرد: تجربه انقلاب اسلامی، تجربه بسیار خوبی است. انقلاب ما نه انقلاب کودتایی بوده نه انقلاب نظامی. انقلاب اسلامی ایران یک انقلاب فرهنگی بود که شیوه اعتراض، شعارها، راهپیمایی‌ها و حتی اعتصاب‌شان متفاوت از دیگر انقلاب‌ها بود. همین مسأله سبب می‌شود که نگاه خاصی به دنیای مجازی داشته باشیم.

وی افزود: فضای مجازی، تولید فرهنگ و اندیشه است. در این فضا پیام‌ها ردوبدل می‌شود. پیام‌ها البته در هر شکلش قابل تبادل است و در فضای مجازی آن چه که اتفاق می‌افتد، تولید معنی است و ما به عنوان افرادی که به دین مبین اسلام و مذهب شیعه اعتقاد داریم، معتقدیم که رستگاری و سعادت بشر در همین معنایی که خداوند خلق و ما را دعوت کرده که در سبک زندگی، شیوه مراودات و اطلاعات را رعایت کنیم.

انتقال احکام اسلامی به روایت دنیای مجازی

عضو هیئت علمی دانشگاه سوره تصریح کرد: اولین کاری که می‌توانیم انجام دهیم، انتقال احکام اسلامی به روایت دنیای مجازی است که این امرباید آموزش داده شود. بخشی کار فرهنگی است که مقام معظم رهبری دقیقا اهمیت فضای مجازی و نقش رسانه‌های جدید و الکترونیک را یادآور شده‌اند و ما باید برای این فضا برنامه‌ریزی کنیم.

وی بیان کرد: فضای مجازی در عین حال که تولید معنا می‌کنیم، متأسفانه اثرات سوء فرهنگی هم می‌تواند داشته باشد؛ چرا که همه فرهنگ‌ها همچون لیبرال در آن جای دارد. در کنار این فرهنگ‌ها هم فرهنگی اسلامی در آن قرار دارد؛ بنابر این کار در این فضا در عین حال که بسیار آسان است اگر برنامه‌ریزی کنیم، قطعا موفق خواهیم شد.

برنامه‌ریزی، اصل مهم در فضای مجازی

مسعودی اظهار کرد: اگر با برنامه‌ریزی و حضور نیروهایی که تولید فکر و اندیشه می‌کنند، وارد فضای مجازی شویم و بتوانیم تبلیغات اسلامی و سبک زندگی دینی را به دنیا عرضه کنیم، تأثیر مثبت بر جهان خواهیم گذاشت.

وی بیان کرد: هم‌اکنون نبرد فرهنگی از عرصه حقیقی به دنیای مجازی کشیده شده شده است. در این فضا برخی از موانع  و محدودیت‌ها جهانی است. کشورهای دنیا به فکر این هستند که امنیت ملی شان به خطر نیفتد و البته دولت‌ها حق و حقوقی دارند که باید رعایت کنند.

پهنای باند را افزایش دهیم

عضو هیئت علمی دانشگاه سوره تصریح کرد: هر اندازه در این فضا به لحاظ پهنای باند قدرت مانور داشته باشیم، به شرط تولید محتوا موفق خواهیم بود. امروزه همه مسیرها به سمت فضای مجازی سوق یافته است تا جایی که دانشگاه‌ها به صورت مجازی و سمینارها تبدیل به وبینار شده است.
وی بیان کرد: باید برای فضای مجازی براساس احکام اسلامی و اعتقادات اسلامی خودمان فعالیت مضاعفی داشته باشیم، برنامه‌ریزی کنیم و حضور یابیم. دولت هم موظف است در این فضا پهنای باند را گسترش دهد.

مسعودی اظهار کرد: سرعت عمل مسلمانان باید در فضای مجازی افزایش یابد و از طرف دیگر با آموزش خانواده‌ها و آموزش در سطح مدارس و دانشگاه‌ها از خطراتی که ممکن است در این فضا برای اندیشه‌های دینی کاربران به ویژه نوجوانان و جوانان ایجاد شود، جلوگیری کنیم.

وی بیان کرد: با آموزش‌های مناسب به کودکان و نوجوانان سبب می‌شود تا به خوبی از خودشان محافظت کنند و در نهایت بتوانند به عنوان افسران جنگ نرم در فضای مجازی حضور یابند و سهم خود را از این فضا بگیرند.

این کارشناس فضای مجازی تصریح کرد: در حوزه ماهواره تقسیم‌بندی شده و سهمیه‌ای به هر کشور داده شد، اما متأسفانه به دلیل آن که پس از انقلاب فعالیت زیادی نداشتیم، برخی از مدارها به کشورهای دیگری واگذارشد.

ضرورت پیوست فرهنگی در فضای مجازی

وی بیان کرد: باید به فرمایشات مقام معظم رهبری مبنی بر پیوست فرهنگی پاسخ دهیم و این پیوست را در فضای مجازی توضیح دهیم. بخشی از فرهنگ و هنر اسلامی را می‌توانیم به مخاطبان جهانی‌مان منتقل کنیم و سهم خود را در این فضا حفظ کنیم و این سهم را بتوانیم افزایش دهیم.

مسعودی اظهار کرد: اتاق فکر، باید از شبکه‌های اجتماعی ایجاد شود. دولت باید بیاید و با تشویق، برنامه‌ریزی و ساماندهی به این فضا کمک کند تا شاهد موازی‌کاری در این مسیر نباشیم و در نهایت بتوانیم در داخل و خارج از کشور، اندیشه‌های انقلاب اسلامی را انتقال دهیم.

captcha