کد خبر: 1397394
تاریخ انتشار : ۳۱ فروردين ۱۳۹۳ - ۱۰:۱۸

گزارش ایکنا از مراسم جشن میلاد حضرت زهرا(س) در آستان مطهر حضرت موسی مبرقع(ع)

گروه خبرنگاران افتخاری: جشن میلاد حضرت صدیقه کبری(س) با حضور روحانیون، مسئولان، خادمان، زائران و مجاوران آستان مطهر حضرت موسی مبرقع(ع) شهر مقدس قم شامگاه شنبه، 30 فروردین‌ماه در مسجد چهل اختران این مجموعه زیارتی برگزار شد.

به گزارش خبرنگار افتخاری خبرگزاری بین‌المللی قرآن(ایکنا)، در شب میلاد حضرت صدیقه کبری(س) مجموعه زیارتی چهل‌اختران شهر مقدس قم شاهد حضور عاشقان اهل بیت(ع) در این مکان مقدس بود.

زائران در این شب نورانی جهت عرض تبریک میلاد مادر سادات حضرت زهرا(س) به فرزند بلافصل امام جواد(ع) و دیگر امامزادگان این مجموعه زیارتی از اذان مغرب در این مکان جمع شده بودند و بعد از اقامه نماز مغرب و عشا در مسجد چهل اختران آستان مراسم جشن میلاد با تلاوت آیاتی از کلام‌الله مجید رسماً آغاز شد.

سپس از تعداد 14 نفر از مادران شاهد در این مراسم تجلیل شد و هدایایی به خانواده آنها اعطا شد.

در ادامه مداح اهل بیت(ع) سید رضا تحویلدار به مولودی‌خوانی پرداخت سپس ولی‌الله عسکری، مدیرکل ثبت و احوال استان قم  از نام گذاری نام حضرت زهرا(س) در سراسر کشور توسط مردم برای دخترانشان گزارشی ارائه کرد.

نام فاطمه و زهرا در صدر نام‌های دختران ایرانی

ولی‌الله عسکری، مدیرکل ثبت احوال استان قم در گزارشی در خصوص نام‌گذاری نام فاطمه در سراسر کشور اظهار کرد: از مجموع 31 استان کشور در 28 استان نام فاطمه در نامگذاری دختران در صدر آمار و رتبه اول کشوری نام دختران و بعد از آن نام زهرا در رتبه دوم کشوری است.

وی در ادامه آماری از نام حضرت زهرا(س) و القاب ایشان توسط مردم در سراسر کشور ارائه کرد و گفت: مردم عزیز کشورمان در همه استان‌ها به جز یک استان سنی‌نشین نام فاطمه و زهرا را برای دختران خود برگزیده‌اند و بعد از این دو نام، نام‌های نازنین زهرا، فاطمه سادات، فاطمه زهرا و همچنین القاب حضرت زهرا(س) از جمله محدثه، کوثر، نازنین، مطهره، سیده فاطمه، ریحانه سادات، فاطمه ثنا از دیگر نام‌هایی است که مردم کشورمان برای فرزندان دختر خود انتخاب کرده‌اند.

مدیرکل ثبت و احواال استان قم به نامگذاری سه هزار و 426 دختر به نام زهرا در سال گذشته در قم خبر داد و بیان کرد: در استان مقدس قم در سال 1392 از مجموع 22 هزار و 878 نفر دختر و پسر به دنیا آمده، تعداد 11 هزار و 805 نفر دختر بوده‌اند که سه هزار و 426 هزار نفر از آنها زهرا نامیده شده‌اند، همچنین در سال گذشته در کل کشور 52 هزار و 841 دختر با نام زهرا نامگذاری شده‌اند.

وی گفت: در حال حاضر در استان مقدس قم نام‌های فاطمه، زهرا، زینب، نازنین زهرا، ریحانه، معصومه، ثنا، فاطمه زهرا، محدثه و نرگس 10 اسم اول نام دختران در ساله گذشته است.

مدیرکل ثبت و احوال استان قم در بخش پایانی گزارش خود با ارائه آماری از سادات کل کشور بیان کرد: بالغ‌بر شش میلیون و 500 هزار نفر آمار سادات در کل کشور است که در بین 31 استان بالاترین آمار سادات در استان مازندان است. همچنین از مجموع جمعیت سه میلیون و 100 هزار نفر، 616 نفر سادات هستند.

وی ادامه داد: استان یزد رتبه دوم آمار سادات را دارد که از مجموع یک میلیون و 100 هزار نفر، 197 هزار نفر سادات هستند و استان کهگیلویه از مجموع 680 هزار نفر 105 نفر آن سادات هستند.

حجت‌الاسلام والمسلمین عرفان، از اساتید حوزه علمیه قم بود نیز در این مراسم درخصوص شخصیت حضرت زهرا(س) و مقام شامخ مادر و زن به سخنرانی پرداخت.

وی به اسوه بودن حضرت زهرا(س) اشاره و اظهار کرد: وجود مقدس حضرت زهرا(س) از چند جهت اسوه برای مسلمین و حتی مردم جهان است در خصوص احسان به پدر و مادر حضرت الگو و اسوه هستند.

حجت‌الاسلام عرفان به با ارزش خواندن تعبیر بهشت زیر پای مادران است، بیان کرد: دین مقدس اسلام چه موقعیت عظیمی برای پدر و مادر قائل شده است تا جایی که گفته‌اند بهشت زیر پای مادران است، نگفته‌اند بهشت کلیدش در دست مادران است، نگفته‌اند بهشت در دامن مادران است بلکه گفته‌اند بهشت زیر پای مادران است این تعبیر خیلی با ارزشی است.

وی به شدید بودن درد زایمان و پاداش آن برای زنان اشاره کرد و گفت: مرحوم برهان می‌فرمود «شما یک خشت یا دو خشت یک شب به شکم خود ببندید ببینید می‌توانید بخوابید؟ اما مادر 9 ماه بچه را در شکمش پرورش داده و بعد زایمان کرده است این زایمان مادر چقدر سخت و عجیب است؟» دانشمندان آمده‌اند شدت دردها را بررسی کرده‌اند و شدیدترین درد را درد کلیه و زایمان معرفی کرده‌اند که این‌ها شدیدترین دردها است.

عرفان بیان کرد: در روایات داریم زنی که درد زایمان می‌کشد و بعد زایمان می‌کند، هاتفی آسمانی ندا می‌کند که همانظور که با اولین قطره خون شهید او بخشیده می‌شود گناهانی که بین او و خدا است نیز با زائیدن بخشیده می‌شود. در قدیم رسم بود وقتی می‌دیدند خانمی برای زایمان می‌رود از او التماس دعا داشتند پس باید به آنها خیلی التماس دعا گفت و فرزندان نیز باید این حق مادر را پاس بدارند.

وی در بخش دوم سخنانشان در خصوص شخصیت و الگو بودن حضرت زهرا(س)، گفت: حضرت زهرا(س) تا وقتی در خانه پدر بودند اسوه و الگوی پدرداری و خدمت به پدر بودند همچنین در منزل شوهر نیز الگوی همسرداری بودند.

عرفان درخصوص بالاترین جهاد حضرت زهرا(س)، گفت: بالاترین جهاد این است که کسی در مقابل پادشاه ستمکاری سخن حق بگوید حضرت زهرا(س) افضل جهادها را انجام دادند آن زمانی که ظالمین فدک را غصب کردند و برخلاف سخن پیامبر(ص) وصی او را خانه‌نشین کردند. وجود حضرت زهرا(س) به میدان آمد و در مقابل ستمگران تاریخ ایستادند و خطبه خواندند و برای همیشه ستمگران را رسوا کردند.

وی به رابطه 18 و حضرت زهرا(س) اشاره کرد و گفت: جهاز حضرت زهرا(س) 18 تکه بود، عمرشان 18 سال، سوره کوثر 18 نقطه و سوره «هل آتی» نیز 18 آیه آن درباره حضرت زهرا(س) است.

عرفان گفت: باید زندگی‌ها و عروسی‌هایمان الگوبرداری از زندگی حضرت زهرا(س) باشد، یکی از دوستان گفت در کشور مالزی وقتی که به مجلس عروسی می‌روند به محض ورود به تالار ابتدا به مهمان‌ها قرآن می‌دهند و می‌گویند یک صفحه از قرآن را تلاوت کنید و برای سلامتی عروس و داماد دعا کنید؛ اما متأسفانه عروسی‌های ما رنگ و بویی از قرآن ندارد حتی عروس و داماد نماز صبحشان نیز قضا می‌شود.

کرامتی از امامزادگان چهل اختران

حجت‌الاسلام عرفان در پایان سخنانش به کرامتی از آستان مقدس چهل اختران اشاره کرد و گفت: یکی از علمای بزرگ به من گفت «حاجتی داشتم و به این مکان مقدس چهل اختران آمدم و دعا کردم خدا می‌داند تا رسیدم لب خیابان حاجتم برآورده شد».

حجت‌الاسلام والمسلمین محسن فاطمیان، مدیر فرهنگی و قرآنی آستان مطهر حضرت موسی مبرقع(ع) در حاشیه این مراسم در گفت‌وگو با خبرنگار افتخاری ایکنا، گفت: با توجه به حضور مردم در این آستان مطهر در مناسبت‌های مختلف برگزاری مراسم معنوی در دستور کار ما است و سعی می‌کنیم با تمام تلاش و امکاناتی که داریم به نحو مطلب این مراسم‌ برگزار شود و نام و یاد اهل بیت(ع) زنده نگه داشته شود.

یادآور می‌شود، مراسم میلاد حضرت زهرا(س) نیز به صورت مشترک با همکاری مسجد چهل اختران، آستان مطهر حضرت موسی مبرقع(ع)، هیئت چهل اختران و مؤسسه فضیلت برگزار شد.

در این مجموعه زیارتی علاوه‌بر امامزاده حضرت موسی مبرقع(ع) که فرزند بلافصل امام جواد(ع) هستند در کنار ایشان فرزندشان نیز مدفون هستند و همچنین 40 نفر از نوادگان این امامزاده در این مکان مقدس دفن شده‌اند. همچنین امامزاده زید(ع) از نوادگان امام سجاد(ع) از دیگر امامزادگان مدفون در این مجموعه هستند که به چهل اختران شهرت دارد که هر روز از اقصی نقاط کشور و کشورهای همسایه از جمله عراق، پاکستان، هند و شیعیان دیگر کشورها به این مکان مقدس مشرف می‌شود.

captcha