به گزارش خبرگزاری بینالمللی قرآن(ایکنا) حجتالاسلام والمسلمین حسن روحانی، رئیسجمهور کشورمان صبح امروز، یکشنبه 31 فروردین ماه، در همایش ملی «زنان، نقشآفرینان عرصه اقتصاد و فرهنگ» که با حضور جمعی از بانوان فرهیخته، محمد نهاوندیان، رئیسدفتر رئیسجمهور، شهیندخت مولاوردی، معاون رئیسجمهور در امور زنان و خانواده، بیت امام راحل و ... برگزار شد، فاطمه(س) را الگویی برای همه انسانها دانست.
وی با مطرح کردن این سؤال که آیا با وجود شخصیتی در میان زنان جهان همچون فاطمه(س) باز هم نیاز است که از مقام، استعداد، شایستگی و عروج زن سخن گفت؟ اظهار کرد: فاطمه یعنی شهامت، شجاعت، حقباوری، حقمداری، دفاع از حق و بانویی که محبت، عشق و صفا را به خانه مولایمان برد و آن را الگویی برای همه همسران جهان قرار داد.
روز زن و نام فاطمه(س) علامتی است که راه را گم نکنیم
حجتالاسلام روحانی با تأکید بر اینکه انتخاب هفته زن و روز مادر به این معنی نیست که تکریم زنان و سخن گفتن از حقوق بانوان به این ایام اختصاص دارد، بیان کرد: روز زن و نام فاطمه(س) علامتی است که راه را گم نکنیم و بدانیم راه تعالی بانوان و همه انسانها در چه مسیری قرار دارد.
وی با تاکید بر اینکه طبق معیارهای اصیل اسلامی نه مرد را جنس اول میدانیم و نه زن را جنس دوم و زن و مرد را در برابر یکدیگر نمیبینیم، گفت: زنان و مردان در کنار هم، عین هم و مانند هم دارای مقام و کرامت انسانی هستند، نه زن برتر است نه مرد بالاتر و هر دو نفس واحده هستند.
رئیسجمهور کشورمان با اشاره به نقش زنان در تاریخ تحولات کشور طی قرنهای گذشته و حال حاضر گفت: در تاریخ ایرانمان همیشه زنان برای احقاق حق خود به پا خواستهاند، حرفزدهاند و عمل کردهاند.
وی به اندیشههای امام راحل در خصوص بانوان نیز اشاره و عنوان کرد: امام راحل زنان را با حجاب و عفت به صحنه جامعه آورد و مرجع تقلیدی بود که فتوای صریح برای حضور زنان در راهپیماییها داد آن هم زمانی که برخی در این خصوص شبهه داشتند و همان مرجعی بود که وقتی متحجرین میخواستند در کلاسهای دانشگاه بین خانمها و آقایان دیوار بکشند با این کار مخالفت کرد.
روحانی ادامه داد: امام راحل بود که راه را برای ارتقای زنان فراهم کرد و ما امروز راه و مسیر آن امام را طی میکنیم . زنانی که در طول حاکمیت سنت، به یک گونه گرفتار بودند و در زمان تجدد و مدرنیته نیز به نوعی دیگر و در هر دو به آنها ظلم میشده است، بعد از پیروزی انقلاب و بر مبنای دستورات اسلام گامهای خوبی برای آنها برداشته شده است.
آنهایی که از آزادی مشروع زن میترسند این اعتقاد را به پای اسلام ننویسند
وی به آیه 35 سوره احزاب که میفرماید: «إِنَّ الْمُسْلِمِینَ وَالْمُسْلِمَاتِ وَالْمُؤْمِنِینَ وَالْمُؤْمِنَاتِ وَالْقَانِتِینَ وَالْقَانِتَاتِ وَالصَّادِقِینَ وَالصَّادِقَاتِ وَالصَّابِرِینَ وَالصَّابِرَاتِ ...» نیز اشاره کرد و گفت: قرآن زنان و مردان، مومن، صابر، خاشع و ... را در کنار یکدیگر قرار میدهد پس آنهایی که از آزادی زن به معنی مشروع و اسلامی میترسند لطفاً این اعتقاد غلط را به پای دین، اسلام و قرآن ننویسند.
حجتالاسلام روحانی با تأکید بر اینکه مقام مادری مقام بالایی است، سؤال کرد: مگر پدر که وارد جامعه میشود وظیفه و حق پدری را فراموش میکند؟ مادر هم اگر به جامعه آمد وظیفه مادری را فراموش نخواهد کرد. درست است که هیچ وظیفهای را بالاتر از تربیت انسانها نمیتوانیم قرار دهیم اما آیا تربیت فرزند و رسیدگی به خانه با حضور در جامعه و رسالت اجتماعی ـ اقتصادی زن در تضاد است؟
باید امنیت (زنان) را به جامعه، اداره، خیابان و همه جای کشور گسترش دهیم
وی ادامه داد: آیا تنها خانه مأمن زنان است؟ باید امنیت را به جامعه، اداره، خیابان و همه جای کشور گسترش دهیم. چرا امروز عدهای حضور زنان را تهدید احساس میکنند؟ برخی فکر میکنند به محض اینکه زن از درب خانه خارج شد عفت عمومی به لرزه درمیآید اما زنان خود پاسدار عفت جامعه هستند.
نه فرهنگ خشونت و نه خشونت فرهنگی را نخواهیم پذیرفت
روحانی حضور اجتماعی زنان را فرصت دانست نه تهدید و اظهار کرد: اگر اشکالاتی نیز در گوشهای وجود دارد باید به خود بانوان واگذار کرد تا حل کنند. با خشونت، تحکم و تکبر با زنان جامعه ما برخورد نکنید. ما نه فرهنگ خشونت و نه خشونت فرهنگی، نه فرهنگ افراط و نه افراطیگری فرهنگی را برای جامعه به ویژه زنانمان نخواهیم پذیرفت.
وی تصریح کرد: مگر میتوان نیمی از جامعه را فراموش کرد یا به حاشیه راند؟ زنان باید دارای فرصتها، مصونیتها و حقوق اجتماعی برابر باشند. امروز شرایط کسبو کار الکترونیک برای خانمها فراهمتر است و با پیشرفت علم صحنههای فراوانی برای بانوان ایجاد میشود و ما نیاز نداریم برای بانوان از غرب الگو بگیریم.
دوران هراس بانوان از رفتار ناعادلانه مردان باید پایان یابد
رئیسجمهور کشورمان در ادامه تصریح کرد: زنان نه تنها در عرصه اقتصاد و فرهنگ بلکه در همه عرصهها حضور داشته و خواهند داشت اما هنوز ظلم و خشونت نسبت به زنان پایان نیافته و هنوز زنانی هستند که از رفتار ناعادلانه مردان نه تنها در فغان که در هراسند؛ این دوران باید پایان یابد.
وی به عنوان یک حقوقدان و رئیس دولت اعتراف کرد که هنوز کاستیهای فراوانی در زمینه احقاق حقوق زنان و عدالت جنسیتی وجود دارد و گفت: دولت تدبیر و امید و بالاتر از آن نظام جمهوری اسلامی و انقلاب خود را مرهون حضور فعال زنان آگاه و مشارکت آنها میداند.
دولت تدبیر و امید بر عهدی که با زنان و دختران داشته وفادار است
حجتالاسلام روحانی تصریح کرد: دولت تدبیر و امید بر عهده که با زنان و دختران داشته که فرصتهای بیشتری برای حضور آنان فراهم کند، وفادار است. البته در بسیاری از زمینهها دست یاری را به سوی ملت، بانوان، سایر ارکان نظام، دراز میکنیم چرا که برای رسیدن به هدف نهایی یعنی احقاق حق بانوان همه باید کمک کنند. باید حقوقدانان و فقها با فقه پویا به صحنه بیایند چرا که اسلام برای هر زمان راه و مسیر تعالی و صلاح را آماده کرده است.
وی در پایان گفت: اگر پیشرفت میخواهیم از خانه و اگر تعالی میخواهیم از خانواده شروع میشود و اگر به نیمی از جمعیت کشور توجه نکنیم در آن کشور شاهد توسعه نخواهیم بود.