کد خبر: 1398039
تاریخ انتشار : ۰۱ ارديبهشت ۱۳۹۳ - ۱۳:۱۹
شاهمرادی:

وضعیت فرهنگ مملکت بحرانی نیست اگر چه مورد رضایت هم نیست

گروه اجتماعی: دبیر شورای فرهنگ عمومی در اولین نشست خبری خود با تأکید بر اینکه رشد اخلاق اولین دغدغه شورای فرهنگ عمومی است، گفت: وضعیت فرهنگ مملکت بحرانی نیست اگر چه مورد رضایت هم نیست.

به گزارش خبرگزاری بین‌المللی قرآن(ایکنا) اولین نشست خبری حجت‌الاسلام والمسلمین سید حسین شاهمرادی، دبیر شورای فرهنگ عمومی امروز، دوشنبه اول اردیبهشت ماه، در محل این شورا برگزار شد.
حجت‌الاسلام شاهمرادی در این نشست رویکردهای سال جاری شورا را عنوان و اظهار کرد: فرمایشات مقام معظم رهبری و مطالبات ایشان به ویژه در سفر به خراسان شمالی که در آن مسئله سبک زندگی را مطرح کرده‌اند، رویکرد اصلی شورا در سال جاری است که در این خصوص باید به سمت ایرانی ـ اسلامی شدن پیش برویم.
در الگوی مصرف، اهل اسراف هستیم
وی با اشاره به مسئله نوع مصرف و لزوم اصلاح الگوی مصرف در جامعه، گفت: در الگوی مصرف ما اهل اسراف هستیم و اگر ایران بخواهد روی پای خود بایستد، ناگزیر از جدی گرفتن اقتصاد مقاومتی است و مسئولان فرهنگی باید فرهنگ اقتصاد مقاومتی را در کشور نهادینه کنند.
دبیر شورای فرهنگ عمومی در ادامه بر دیر بازده بودن مسائل و اقدامات فرهنگی اشاره و اذعان کرد: وقتی به میوه خوب فرهنگ خواهیم رسید که به درستی برنامه‌ریزی کرده باشیم. ایران رنگین‌کمانی از فرهنگ‌ها است که از این ظرفیت قومی می‌توان برای تثبیت مسائل فرهنگی نظام استفاده کرد.
نقص اول: عدم تبیین درست اقدامات شورای فرهنگ عمومی برای مردم، مسئولان و رسانه‌ها
وی نقص بزرگ شورای فرهنگ عمومی را عدم تبیین درست اقدامات شورا برای مردم، مسئولان و رسانه‌ها عنوان و خواستار پرسشگری اصحاب رسانه از مسئولان فرهنگی شد و گفت: شما (اصحاب رسانه) باید از مسئولان بپرسید چه می‌گذرد و چه باید کرد.
شاهمرادی یادآور شد: البته پرسشگری از مسئولان باید در چارچوب دیدگاه رهبری مبنی بر رعایت اخلاق و انصاف باشد و ادامه داد: یکی دیگر از مهم‌ترین مشکلات شورا بخش اجرایی آن است، البته یکی از اولین مطالبات رئیس‌جمهور بهبود ساختار شورای عالی انقلاب فرهنگی است و یکی از دستوران وزیر ارشاد نیز تحول در شورا به لحاظ رفع نواقص است.
نقص دوم: نحوه و ضمانت اجرایی شدن مصوبات شورا
وی ادامه داد: یکی از نواقص شورای فرهنگ عمومی نحوه و ضمانت اجرایی شدن مصوبات شورا است که در قانون دیده نشده است که در آینده نزدیک این نقص رفع می‌‌‌شود.
دبیر شورای فرهنگ عمومی در پاسخ به سؤال‌های متعدد خبرنگاران در خصوص نام‌گذاری‌های مربوط به روزهای سال توسط شورا تصریح کرد که وظیفه شورا فقط نام‌گذاری روزهای سال نیست و ادامه داد: ما فقط 365 روز در سال داریم اما بالغ بر 232 مورد مناسبات ملی، 86 مورد مناسبت‌های صنفی و 47 مورد مناسبت‌های دفاع مقدسی در تقویم ثبت شده است.
وی در خصوص روند درخواست برای نام‌گذاری مناسبت‌های تقویم، گفت: افراد و نهادهای علاقه‌مند باید درخواست خود را به شورا ارائه دهند و پس از برگزاری جلسه در شورا به دفاع از نظر خود بپردازند، پس از بررسی در شورای فرهنگ عمومی و در صورت مصوب شدن این درخواست به شورای عالی انقلاب فرهنگی ارسال می‌شود.


بازگرداندن روز سینما به تقویم رسمی کشور؟
شاهمرادی در خصوص بازگرداندن روز سینما به تقویم رسمی کشور، گفت: اگر با توجه به نظر آحاد هنرمندان و سینماگران وزارت ارشاد درخواستی در این خصوص ارائه کند، بررسی خواهد شد.
وضعیت فرهنگ مملکت بحرانی نیست اگر چه مورد رضایت هم نیست
وی در خصوص وضعیت کلی فرهنگ کشور گفت: وضعیت فرهنگ مملکت بحرانی نیست اگر چه مورد رضایت هم نیست. ما هنجارهای خوبی در جای جای کشور داریم و مردم ما مسلمان و مقید هستند البته تحولات فرهنگی مختص جامعه و کشور ما نیست و در همه جای جهان رخ می‌دهد، اما اگر شاخصه‌های تحول با مدیریت نخبگان صورت گیرد تحولات مثبت خواهد بود.
دبیر شورای فرهنگ عمومی ادامه داد: البته برخی از موارد است که ایجاد نگرانی می‌کند و مردم نیز به این مسائل آگاه هستند یعنی مسائلی وجود دارد که زیبنده مردم فرهنگ دوست و معتقد به قرآن و اسلام و اهل بیت ایران نیست؛ نوع ازدواج و طلاق و نوع ارتباط مردم در کوچه‌ و بازار و داخل خانه مورد رضایت نیست اما بحرانی هم نیست.
57 هزار مورد دعوای خیابانی ثبت‌شده در تهران
وی به عنوان مثال گفت: 57 هزار مورد دعوای خیابانی ثبت‌ شده در سال گذشته در تهران، آمار کشته‌شدگان در جاده‌ها، آمار طلاق و وجود کودکان خیابانی زیبنده نظام جمهوری اسلامی نیست، اما دلیل بحرانی بودن شرایط یا دلیل آرام بودن همه چیز هم نیست.
بخش ضمانت اجرا کمرنگ است
شاهمرادی با اشاره به وظایف شورا در سه بخش: رصد، ارائه سازوکار و اجرا گفت: در مورد رصد مشکلات و ارائه راهکار، شورا خوب عمل کرده است اما بخش ضمانت اجرا کمرنگ است و با اهتمام رئیس‌جمهور و وزیر ارشاد این نواقص حل خواهد شد.
وی بر لزوم برخورد فرهنگی با ناهنجاری‌های فرهنگی تأکید و تصریح کرد: قطعاً رفع ناهنجاری با زور امکان‌پذیر نیست بلکه ناهنجاری باید با هنجار‌های خوب رفع شود.
چرا نسل نو ما کمتر به حافظ و سعدی اهتمام دارد؟
دبیر شورای فرهنگ عمومی به مناسبت امروز که مصادف با روز بزرگداشت سعدی است نیز اشاره و اظهار کرد: چرا نسل نو ما کمتر به حافظ و سعدی اهتمام دارد؟ در حالی که یکی از عادات شب‌های بلند زمستان در کشور خواندن اشعار حافظ و سعدی بوده است.


رشد اخلاق اولین دغدغه شورای فرهنگ عمومی است
وی گفت: آموزه‌های مراجع همیشه مبنی بر این بوده است که مطالب فرهنگی با اخلاق و ادبیات فرهنگی صورت گیرد و رشد اخلاق اولین دغدغه شورای فرهنگ عمومی است.
وی از همکاری با پژوهشکده ریاست‌جمهوری و دیگر پژوهشکده‌های مسئول در خصوص رصد فرهنگ عمومی خبر داد و اعلام کرد: شاخص‌های فرهنگ عمومی یک بار در سال 82 ـ 83 بررسی شده است و در سال جاری نیز این مسئله صورت خواهد گرفت. شاخص‌های دقیق سنجش فرهنگ عمومی استخراج شده است و رسانه‌ها باید بر اساس این شاخص‌ها به پرسشگری از مسئولان بپردازند.

گزارش تصویری نشست را اینجا ببینید!

captcha