کد خبر: 1398562
تاریخ انتشار : ۰۲ ارديبهشت ۱۳۹۳ - ۱۴:۱۱
حجت‌الاسلام شهیدی:

معرفی بانوان اسوه در ایثار و مقاومت ضروری است

خبرنگاران افتخاری/ محمد افضلی: رئیس بنیاد شهید و امور ایثارگران گفت: نسل سوم و چهارم انقلاب باید با شخصیت و ارزش زنانی که اسوه ایثار و مقاومت در زمان انقلاب و جنگ هستند آشنا شوند.

به گزارش خبرنگار افتخاری خبرگزاری بین‌المللی قرآن(ایکنا) به نقل از ایثار، حجت‌الاسلام والمسلمین شهیدی در مراسم نخستین جشنواره اسوه‌های صبر و مقاومت ضمن تقدیر از برگزارکنندگان این جشنواره که با هدف قدردانی از اسوه‌های مقاومت و صبر از یک سو و تبریک سالروز میلاد حضرت زهرا(س) و روز زن از سوی دیگر برپا شده بود، گفت: روز زن و مادر برای ما روز بسیار مهمی است و شخصیت حضرت زهرا(س) باید الگوی زنان جامعه ما قرار گیرد و برای شناخت ایشان، کتاب های متعددی منتشر شود.

وی با اشاره به اهمیت تقدیر از اسوه‌های ایثار و استقامت، ادامه داد: این مجلس که به عنوان نخستین جشنواره اسوه‌های صبر و مقاومت برپا شده در حقیقت در راستای فرمایشات مقام معظم رهبری در خصوص اهمیت نشر فرهنگ ایثار و شهادت در جامعه است.

رئیس بنیاد شهید و امور ایثارگران اظهار کرد: نقش زنان و صبر و استقامت آنان در زمان جنگ، قبل و بعد از آن بر کسی پوشیده نیست و من به دلیل مسئولیت‌های مختلفی که در نظام مقدس جمهوری اسلامی داشته‌ام همیشه تحت تأثیر صبر و استقامت بانوان بوده‌ام.

وی ضمن ذکر خاطره‌ای از امام راحل(ره)، افزود: در روزهای نخست انقلاب که مردم از هر سو به ملاقات امام(ره) می‌آمدند، برخی به دلیل کثرت تعداد بانوان متقاضی دیدار که گاهی فرزندان کوچک خود را نیز به همراه می‌آوردند، پیشنهاد دادند که دیدار آنان با ایشان متوقف شود اما امام(ره) با این پیشنهاد مخالفت کردند و گفتند زنان در بسیاری از امور بر مردان مقدم بوده و هستند.

حجت‌الاسلام شهیدی در بخش پایانی سخنانش ضمن اشاره به ماجرای اسارت معصومه آباد، رشادت‌ها و استقامت‌های مرضیه حدیده‌چی دباغ، پروین سلیحی، همسر شهید لبافی‌نژاد در ایام اسارت و فرشته ملکی، همسر جانباز شهید منوچهر مدق، گفت: این زنان، به راستی اسوه ایثار و مقاومت هستند و باید با معرفی شخصیت‌هایی مانند آنان، نسل سوم و چهارم انقلاب با این ارزش‌ها آشنا شوند.

وی خطاب به زنان ایثارگر و اسوه مقاومت در انقلاب اسلامی و جنگ تحمیلی، بیان کرد: شما فداکاری را در زمان‌ها و مقاطع مختلفی چه قبل و بعد از انقلاب، چه در زمان جنگ تحمیلی و پس از آن با پرستاری از جانبازان و ایثارگرانی که گاه به دلیل قطع نخاع، سالیان سال در بستر بیماری هستند به حد اعلا رسانده‌اید.

سردار بهمن کارگر، رئیس بنیاد حفظ آثار و نشر ارزش‌های دفاع مقدس در رابطه با اهمیت و نقش پررنگ زنان در جامعه و تأسیس سازمان مشارکت زنان در راستای تأکید مقام معظم رهبری مبنی بر تاسیس مرکز فراقوه ای در ارتباط با زنان و... مطالبی را ایراد کرد.

مریم مجتهدزاده، رئیس سازمان نشر آثار و ارزش‌های مشارکت زنان در دفاع مقدس در این جشنواره، گفت: حضرت فاطمه(س) آنگاه که از مشرق لایزال طالع شد در مقام پدیده وحی، تصویری بالغ و ابدی از حقیقت زن در زمین شد. سلام ما بر آن داناترین زن تاریخ که مصحفش، سند علم «ما کان» و «ما یکون» است.

وی افزود: سلام بر آن جهانی‌ترین بانویی که علمی‌ترین الگوی تکامل انسانی زن را با باور خانواده محوری به نظام هستی ارائه داد. زنی که خداوند میلاد او را به بهانه خلقت آسمان و زمین معرفی می‌کند و ما با الهام از این حسن انتخاب خداوندی، میلاد ایشان را بهترین فرصت برای نزول خیر کثیر در جامعه و در یک عبارت تکریم مقام زن دریافته‌ایم.

مجتهدزاده ادامه داد: امروز همه ما در آغاز راهیم و پایداری زنان در تاریخ گوشه‌گوشه این سرزمین به نیک سروده خواهد شد و این قدر و منزلت نه زمینی که آسمانی است. همسران شهدا، ایثارگران، جانبازان و آزادگان نه تنها میراث‌دار مکتب شهادت که خالقان این حماسه‌ هستند و به یقین این قرابت، بار مسئولیتی سنگین‌تر را برای همه آنها به دنبال دارد.

در این جشنواره، سردار سرتیپ حسین سلامی، جانشین فرماندهی کل سپاه پاسداران ضمن اشاره به شأن والای حضرت فاطه زهرا(س) اظهار کرد: خداوند سه گوهر ناب و فناناپذیر به پیامبر(ص) اعطا کرد که اولی اسلام، دومی حضرت علی(ع) و سومی، حضرت فاطمه زهرا(س) است.

وی همچنین با اشاره به جایگاه خانواده شهدا در جامعه ما بیان کرد: خانواده‌های شهدا امروز در جامعه ما به عنوان یک مرجع شناخته می‌شوند زیرا شهادت، آغاز یک حیات ملکوتی است و خانواده‌های شهدا تداوم‌بخش آن هستند.

وی ادامه داد: خانواده‌های شهدا می‌توانند با رعایت احتیاط، مراقبت، دقت، هوشمندی و هوشیاری، مدل زندگی، موضع‌گیری‌های سیاسی، نوع تکلم و پوشش، یک نقش اساسی در جامعه داشته باشند چرا که رسالت خانواده شهدا از تأثیر شهادت فرزندان‌شان کمتر نیست.

جانشین فرماندهی کل سپاه در پایان گفت: حضرت زهرا(س) که الگوی همه زنان و به خصوص خانواده‌های شهدا است یکی از بزرگ ترین و نخستین مدافعان راه ولایت محسوب می‌شود بنابراین باید در همه رفتارهای خانواده شهدا بروز و ظهور داشته باشند.

همچنین در بخش «روایت عشق» مرضیه دباغ، پروین سلیحی، معصومه آباد و فرشته ملکی به بیان خاطراتی پرداخته و در ادامه به عنوان اسوه‌های صبر و مقاومت تقدیر شدند.

در پایان این مراسم نیز ضمن تقدیر از نویسندگان برخی از کتاب های منتشر شده توسط بنیاد حفظ آثار و نشر ارزش‌های دفاع مقدس از کتاب «شهود» توسط حجت‌الاسلام والمسلمین شهیدی رونمایی و از نادره عزیزی، نویسنده این کتاب تقدیر شد.

captcha