به گزارش خبرنگار افتخاری خبرگزاری بینالمللی قرآن(ایکنا)، استاد دهدشتی جزء اساتید تکرارنشدنی جامعه قرآنی کشور است. سالهای حضور وی در این عرصه و نیز افتخارات بیشمار او از جمله کسب رتبههای برتر مسابقات کشوری و بینالمللی و نیز تکریمش به عنوان قاری نمونه استان قم و معرفی وی به عنوان پیشکسوت قرآنی نمونه کشور که با همت و تلاش او همراه بوده، شاهد ما بر این مدعاست.
استاد دهدشتی، استادی پیشکسوت است که خوی تواضع و فروتنی وی زبانزد خاص و عام بوده و کلام شیرینش حاملان کلام وحی کشور را مسحور خویش کرده است.
تالار حاملان کلام وحی، اولین تالار قرآنی کشور و در تازهترین برنامه از سری برنامههاى «تاریخچه» شامگاه گذشته، دوم اردیبهشتماه میزبان استاد دهدشتی، پیشکسوت قرآنی و سرپرست گروه بینالمللی الغدیر قم بود.
در این نشست صمیمی، استاد دهدشتی پاسخگوی سؤالات اعضا و اساتید حاضر در تالار بود و به بیان تاریخچه زرین خود پرداخت. همچنین، استاد سیدسعید رحیمی به عنوان میزبان، اولین سؤال خود را به زندگینامه استاد دهدشتی اختصاص داد و چگونگی ورود استاد دهدشتی به عرصههای قرآنی را جویا شد.
استاد دهدشتی پس از سلام و احوالپرسی با اعضای تالار، مصیبت وارده بر استاد موسوی بلده و درگذشت ناگهانی پدرشان را تسلیت گفته و سپس، در پاسخ به سؤال استاد رحیمی گفت: بنده در سن 12 سالگی علاقهمند به قرآئت قرآن شدم و با مهاجرتمان به نجف با شرکت در جلسههای قرآنی به تقلید از استاد عبدالباسط پرداختم که این تلاوتها در عین زیبایی و تشویق حضار اما بدون رعایت تجوید صورت میگرفت.
وی ادامه داد: کمکم با فشارهای حکومتی نظام وقت عراق بر ایرانیان و در زمان شاه مخلوع، ما باری دیگر به وطن بازگشتیم و تا پس از انقلاب اسلامی وقفهای نسبتاً طولانی در فعالیتهای قرآنی بنده صورت گرفت که با آمدنم به استان قم مجدداً بنده به فعالیتهای قرآنی خود ادامه دادم.
استاد دهدشتی اظهار کرد: بنده در مغازه خیاطیام در قم و در حین کار به شنیدن تلاوتهای اساتید اهتمام میورزیدم و علاوه بر آن از شنیدن تلاوتهای خودم لذت میبردم. روزی استاد پرهیز به پیش من آمده بود و من تلاوت خود را گوش میدادم که استاد پرهیز با عصبانیت به بنده گفت صدای به این زیبایی با این تجوید ضعیف؟ او از من خواست تا با شرکت در جلسههای استاد رنجبر در مسجد محمدیه قم تجوید خود را تقویت کنم و جهت تشویق بنده به این کار به من گفت که شما در یک سال خواهی توانست با این صوت و آن تجوید و از طریق قرآن به سفر حج بروی که این امر باعث شد تا تلاشم را مضاعف کنم تا به سفر معنوی حج بروم که بحمدالله این آرزو محقق شد و بنده از طریق فعالیتهای قرآنی تاکنون 5 بار به سفر معنوی حج مشرف شدم.
دهدشتی در ادامه به بیان رتبههای کسب شده توسط خود پرداخت که شاید این تعداد مقامهای کسب شده بر خیلی از حضار تالار پوشیده بود.
این پیشکسوت قرآنی در مورد ورودش به عرصه داوری نیز گفت: اولین داوری بنده در سال 1367 صورت گرفت و پس از آن داوری در مسابقات کشوری و بینالمللی، داوری در مسابقات بینالمللی سوریه، عراق، پاکستان، تانزانیا و داوری در سیامین دوره مسابقات بینالمللی جمهوری اسلامی، عمدهترین آنهاست.
دهدشتی در مورد قضاوت و داوریها و اینکه قضاوت همیشه پاشنه آشیل متسابقان بوده و گواه این مدعا انتقاد و اعتراضهای موجود است، گفت: طبیعی است که در هر داوری تعدادی خرسند و تعدادی دلخور باشند. خدا کند افرادی که خرسند شدهاند به حق خرسند شده باشند و به هر آنچه حقشان بوده، دست یافته باشند.
در ادامه، خیرینژاد، از قراء ممتاز کشور خطاب به استاد دهدشتی، چگونگی تشکیل گروه بینالمللی الغدیر قم را جویا شد که استاد در پاسخ به این سؤال اظهار کرد: تأسیس این گروه به سال 1368 برمیگردد و 8 تن از اعضای آن را قاریان حاضر در جلسه قرآن وقتمان تشکیل میدادند که با ازدیاد جلسات تمرین به 4 جلسه در هفته، 3 تن از آنان بهدلیل مشغلههای زیاد و تعارض آنها با تمارین انصراف داده و با 5 تن دیگر از آن زمان تاکنون به شکل مداوم و مستمر به فعالیتهای تبلیغی خود ادامه داداهایم .
همچنین، شرکت در مسابقات اوقاف و رتبههای بیشمار کسب شده توسط این گروه نیز تاریخچه زرین دیگری بود که توسط سرپرست این گروه ذکر شد. کسب رتبههای نخست در سطح استان قم طی سنوات متوالی و راهیابی به مسابقات استان تهران و اعزام این گروه به عنوان نماینده این استان به مسابقات کشوری برای دورههای مختلف و نیز کسب مقامات متعدد کشوری از افتخارات این گروه ممتاز و بینالمللی به شمار میرود.
سرپرست گروه بینالمللی الغدیر گفت: اولین ربته کشوری گروه در سال 1376 به دست آمد که گروه الغدیر حائز رتبه اول کشوری رشته تواشیح شد و با کسب این رتبه به سفر معنوی حج اعزام شدیم.
دهدشتی در مورد تفاوتهای میان فضای حکم بر جامعه قرآنی دهه شصت و نود نیز گفت: در آن زمان قراء به بالا بردن کیفیت قرائتشان بسیار اهتمام میورزیدند و با اهتمام زیاد به این امر، مدام در فکر ارتقای کیفی قرائتهای خود بودند و با در نظر گرفتن نبود امکانات موجود در آن دهه قراء برای رسیدن به مراتب عالیه باید مشقات زیادی را متحمل میشدند اما قراء دهههای اخیر علیرغم وفور امکانات با رسیدنشان به یک سطح معین توقف میکنند و دیگر به فکر ارتقای سطح قرائت خود نمیپردازند که این امر اصلاً برای یک قاری مطلوب نیست.
در ادامه، استاد دهدشتی در پاسخ به سؤال حجازی، یکی از حضار در تالار مبنی بر اینکه نسل جدید قرآنی کشور متهم است که به گرایشهای مادی روی آورده، نظر شما در این مورد چیست؟ اظهار کرد: بله! متأسفانه همینگونه است. تعیین نرخ توسط برخی قراء و یا موشحان کشور اصلاً کار پسندیدهای نیست و در دهههای قبل بدین شکل نبود، در آن موقع گرایشها معنویتر و کمتر رنگ و بوی مادی به خود میگرفت.
رحیمی، از قراء ممتاز کشور و رئیس دانشگاه تبیان کومور نیز از استاد دهدشتی در مورد اهمیت فراگرفتن زبانهای عربی و انگلیسی توسط قراء پرسید که استاد دهدشتی این امر را جهت تبلیغ امری ضروری و انکارناپذیر خواند.
دهدشتی به عنوان آخرین مطلب اما درباره خاطرهاش از دیدار با رهبر معظم انقلاب گفت: از زیباترین لحظات عمرم دیدار با آقاست. شاید باور نکنید ولی یک سال قبل از این دیدار در شب شهادت امام علی(ع) و در لبنان خواب دیدار با رهبر معظم انقلاب را دیدم.
وی ادامه داد: در آن زمان قصد قطع همکاری با گروه تواشیح الغدیر را داشتم که در ملاقات با رهبر معظم انقلاب ایشان از من خواستند تا این همکاری را قطع نکنم و در کنار دوستان گروه الغدیر کماکان به تبلیغ و ترویج فرهنگ قرآنی بپردازیم که بنده این امر را تکلیف خود دانسته و از آن زمان تاکنون با عزیزانم در گروه به تبلیغ و ترویج قرآن در سرتاسر کشور و حتی خارج از کشور پرداختهایم.
همچنین، مهدی فروغی، میلاد عظیمی، مرتضی حیدری آل کثیر، حسین جوان، امین وحیدی و ... از دیگر اعضای شرکتکننده در این نشست صمیمی بودند.
یادآور میشود، تالار حاملان کلام وحی چندی است که برنامه تاریخچه را آغاز کرده است. این برنامه با دعوت از اساتید نامی کشور سعی دارد تا هرچه بهتر این چهرههای نامی جامعه قرآنی کشور را معرفی کند.