به گزارش خبرنگار افتخاری خبرگزاری بینالمللی قرآن(ایکنا)، حجتالاسلام والمسلمین محمود لطفیان سرگزی، کارشناس فرهنگی ستاد اقامه نماز استان قم در نشست قرآنی «شکرگزاری پادزهر همه ناخوشیها» که در کانون فرهنگی شهدای زندآباد قم با همکاری دارالقرآن ادارهکل تبلیغات اسلامی برگزار شد، گفت: با تواضع و فروتنی در مقابل مردم شکرگزار نعمتهای خدا باشیم.
وی با ذکر خاطرهای از استاد سیدمرتضی سادات فاطمی، از اساتید قرآن مشهد در خصوص قدردانی از نعمت توجه به قرآن کریم، افزود: اگر روزی مقام تو بالا رفت و به پست و ریاستی رسیدی بدان که شکر این نعمت این است که دچار غرور نشوی و در مقابل مردم متواضع باشید. اگر پست و مقام داریم و با زیردست خود با تکبر و غرور برخورد کنیم، بدانیم که کفران نعمت کردهایم و خداوند به زودی این فرصت را از افراد ناشکر خواهد گرفت.
لطفیان بیان کرد: بهترین برنامه شکرگزاری امام رضا(ع) سجده شکر بود. شکر خدا که به زبان میآوریم رایانه ما به دنبال نعمتهایی میشود که خدا به ما ارزانی داشته است. خدا به ما تن سالم داده، نیروی فکر عنایت کرده که با آن میتوانیم کارهای بزرگی انجام دهیم. بنده شکرگزار هرگز زندگی خود را با دیگران مقایسه نمیکند.
مدیر کانون نویسندگان نماز قم عنوان کرد: آیا میدانید در ریههای ما حدود 750 میلیون بادکنک کوچک وجود دارد که همواره از هوا پر و خالی میشود و اکسیژن را به خون میرساند، اگر قیمت هر کدام از آنها را مثلاً 20 تومان هم حساب کنید، 15 میلیارد سرمایه وجود دارد.
وی با بیان فرازی از زیارت جامعه کبیره، ادامه داد: اگر قیمت هر کدام را با رشد تورم 100 تومان در نظر بگیریم 75 میلیارد تومان سرمایه در سینه ماست. در خون ما 30 میلیارد سرباز سرخ پوش(گلبولهای قرمز) وجود دارد که نقش خدمتگزارانی صمیمی را ایفا میکنند و اکسیژن را که مایه حیات سلولهای بدن ما است به ریهها میآورند تا به این وسیله هوای تنفسی به خارج بدن دفع شود.
حجتالاسلام لطفیان عنوان کرد: بیائیم زبانی به شکر این خالق حکیم بگشائیم و اگر فرصت گفتن 100 باره این ذکر را نداریم میتوانیم با سه بار گفتن ذکر «شکراً الله» در سجده شکرگزاری خود را به نمایش بگذاریم. چه کنیم تا خداهم از ما تشکر کند؟ امام صادق(ع) فرمودند «وقتی که بندهای نماز میخواند اگر بعد از نماز به سجده شکر رود و در سجده از خداوند تشکر کند خداوند همه پردهها و حجابها را بین آن بنده و فرشتگان آسمان بر میدارد».
وی یادآور شد: هرگاه نمازت تمام شد به سجده شکر برو و از خدا تشکر کن تا خدا هم از تو تشکر کند. هر وقت یاد نعمتی میافتی و خبر خوبی را میشنویم مانند اهل بیت(ع) به سجده رویم و شکر خدا را به جا آوریم، وقتی از پنجره زندگی به ثروتمندان نگاه میکنیم در واقع پشت به زندگی خود و رو به بیرون ایستادهایم. وقتی براساس حدیثی نورانی در بحارالنوار روی داشتههای دیگران تمرکز کردیم در واقع اندوه را برای خود خریداری میکنیم.
لطفیان بیان کرد: حسرت، افسردگی و حسادت نتیجه این نوع نگاه است اما اگر در زندگی به آنانی نگاه کنیم که ثروت کمتری نسبت به ما دارند همواره در شکرگزاری خواهیم بود. گاهی نعمتهای زیادی در زندگی ما هستند ولی باز ما احساس بدبختی میکنیم چون از وجود آنها خبر نداریم، گاهی بدترین شرایط ما بهترین آرزوی دیگران است و گاهی سختیها حقالزحمه یک نعمت بزرگ است. اگر نمیتوانیم مانع رد شدن پرندگان غم از آسمان زندگی باشیم حداقل مانع لانه کردن آن بشویم.
شکرگزاری از پریشانی میکاهد و بیماری را درمان میکند
کارشناس نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاه علوم پزشکی قم گفت: کلامی که نمایانگر شکرگزاری ما باشد نیروهای ذهنی و جسمی ویژهای را در ما آزاد میکند که ما با استفاده از همین قدرت و نیروی فوقالعاده میتوانیم به اهداف کوتاهمدت و بلندمدت خود برسیم. اگر اندیشه و گفتار ما سرشار از شکرگزاری باشد سلامت و شادابی زیادتری در زندگی فردی و اجتماعی ما نمایان خواهد شد.
وی بیان کرد: شکرگزاری از پریشانی میکاهد و بیماری را درمان میکند. امروز انتقادهای نابجا و بدبینیهای فراوان تبدیل به یک بیماری مسری شده تنها شاه کلید زندگی با نشاط همین شکرگزاری است. شکرگزاری پادزهر همه ناخوشیهای دنیاست.
حجتالاسلام لطفیان گفت: خوشبختی واقعی در ذهن من و توست. از دیدگاه قرآن و عترت شکر یعنی انسان نعمتی که خداوند به او داده است در ذهن خود تصور کند و به یادآورد، سپس با زبان هم شکر خدا بگوئیم و در عمل هم با کمک کردن به دیگران شکرگزاری خود را کامل کنیم. امروز یک قلم و کاغذ بردارید و تمام نعمتهایی را که خدا به ما داده است لیست کنید و قبل از نوشتن حداقل 50 نعمت، قلم را برزمین نگذاریم بعد به سجده رفته خدا را به خاطر این همه نعمت شکر قلبی، زبانی و عملی داشته باشیم.
وی افزود: این کار شروع یک تحول در زندگی ماست. هرچه دربارهاش فکر کنیم همان را به سوی خود جذب میکنیم. باید هر روز را با احساس قدردانی از خدا آغاز کنیم و از این طریق آن روز را به خوبی کنترل کنیم. وقتی انسانی شکرگزار نباشد و از نداشتههای خود شکایت به زمین و زمان کند در واقع احساسات منفی به سر تا سر دنیا میفرستد اما وقتی انسان خدا را به خاطر همه نعمتهایی که به او داده است شکر کند در واقع احساسات مثبت و زیبا را به تمام دنیای پیرامون خود میفرستد و به همین خاطر است که میتواند زیباییها و خوبیها را به سوی خود جذب کند.
کارشناس فرهنگی ستاد اقامه نماز استان قم یادآور شد: هر که بیشتر شکر میکند زرنگتر است و در واقع آخرین چرخش تا روشنایی و آرامش را انجام داده است. شکرگزاری یعنی هر لحظه با تمام هستی ارتباط دارید شکرگزاری یک تمرین دائمی، کاربردی و راهبردی است و نتیجه آن از صفر تا 100 لذت بردن از زندگی است.
وی بیان کرد: شکرگزاری نمازگزار مهدییاور و مهدیباور نمادی از ارتباط ذهن با معنویات است. شکرگزاری قدردانی و ابراز لذت و رضایت از تمام چیزهایی است که به ما ارزانی شده است. ممکن نیست چیزی به زندگی ما افزوده شود در حالی که نسبت به آنچه دارید ناسپاس باشید. شکرگزاری قلبی، زبانی و عملی از دیدگاه نهجالبلاغه و صحیفه سجادیه علاوهبر سرازیر کردن خیر و برکت به زندگی ما چکیده ایمان و اعتقاد راستین بشر به صورت کاربردی است.
حجتالاسلام لطفیان در پایان یادآور شد: این عمل بر طول عمر آدمی اضافه میکند و از بیماریهای قلبی و صعبالعلاج جلوگیری میکند. سعی کنیم هر روز صبح که میخواهیم به سر کار برویم و یا کاری و عمل صالحی را انجام دهیم از صمیم دل از خدا شکرگزاری کنیم.
یادآور میشود، در این مراسم از حجتالاسلام والمسلمین محمدی، امام جماعت مسجد علیبنابیطالب(ع) زندآباد، کربلایی لطفی، خادم مسجد و مختاری، مسئول کانون شهدای زندآباد به پاس همکاری در طرح یاوران نماز تجلیل شد.