به گزارش خبرگزاری بینالمللی قرآن(ایکنا) به نقل از روزنامه «العرب» چاپ قطر، همایش بینالمللی «قرآنهای تاریخی؛ نسخهشناسی و مرمت» دیروز با مشارکت گسترده کارشناسان مرمت آثار تاریخی، مسئولان کتابخانهها، مورخان هنری و کارشناسان نسخ خطی کشورهای مختلف جهان در موزه «هنر اسلامی» قطر آغاز شد.
فاطمه الهتمی، مشاور آموزشی موزه هنر اسلامی قطر در افتتاحیه این همایش دو روزه اظهار کرد: در این همایش ویژگیهای قرآنهای تاریخی از اسپانیا تا جنوب شرق آسیا مورد بررسی قرار گرفته و شرکتکنندگان در آن با شیوههای مرمت نسخ خطی و حمایت از این آثار آشنا میشوند.
فاطمه الهتمی در ادامه افزود: موزه هنر اسلامی قطر شامل مجموعه کاملی از آثار هنری اسلامی از جمله نسخ خطی جمعآوریشده از 3 قاره جهان است و مجموعهای نادر از قرآنهای تاریخی نیز در آن نگهداری میشود.
«قرآنهای دستنویس» عنوان سخنرانی «عبدالله بنمحمد المنیف»، عضو مرکز پژوهشها و مطالعات اسلامی «ملک فیصل» عربستان ارائه شد و وی در آن روشهای کتابت قرآنهای تاریخی، تغییر خط حجازی به خط کوفی و ویژگیهای این نوع خط را برای حاضران تبیین کرد.
«قرآنهای مغربی در قرون وسطی»، «مصحف عربی در غرب آفریقا» و «مصحف مملوکی؛ گذری بر دنیای خوشنویسی، تزئین و رنگ» از عناوین دیگر سخنرانیهایی ارائه شده در همایش موزه هنر اسلامی قطر بود. این همایش امروز، سوم اردیبهشت، به کار خود پایان میدهد.