کد خبر: 1399131
تاریخ انتشار : ۰۳ ارديبهشت ۱۳۹۳ - ۱۵:۳۰
زوار بی‌ریا:

تجمیع جشنواره‌های تئاتر دینی به نتایج مدنظر منجر نشد

گروه هنر: یکپارچگی جشنواره‌های تئاتر دینی با هدف تجمیع توان تخصصی و تمرکز بودجه‌های اختصاص‌یافته صورت گرفت اما در ساختار اجرایی جشنواره‌ «صاحبدلان» گستره‌ای از موضوعات متنوع به وجود آمد که توان اداره آن و برآورده شدن توقعات شرکت‌کنندگان از عهده مسئولان خارج بود.

محمد زوار بی‌ریا، کارگردان تئاتر دینی در گفت‌و‌گو با خبرگزاری بین‌المللی قرآن(ایکنا) گفت: ایده یکپارچه شدن جشنواره‌های تئاتر دینی با توجه به تجربه‌ای که در مورد جشنواره «تئاتر صاحبدلان» رقم خورد با شکست مواجه شد و همه شاهد این موضوع هستیم که با وجود برگزاری سه دوره از جشنواره «تئاتر صاحبدلان» که مجموعه‌ای از موضوعات دینی و ارزشی در آن لحاظ شده بود، در شرایط کنونی تنها اسمی از آن باقی مانده است.
وی ادامه داد: به نظر من جشنواره‌های تئاتر دینی باید به شکل موضوعی و تمرکز روی عرصه‌ای خاص برگزار شوند؛ همان اتفاقی که در مورد جشنواره «تئاتر رضوی» با آن مواجه هستیم و انصافاً تا 9 دوره برگزاری جشنواره پوشش رسانه‌ای خوبی در مورد آن روی داد تا جایی که جشنواره «تئاتر رضوی» توانست به سهم خود نقش تعیین‌کننده‌ای در ترویج فرهنگ و سیره رضوی داشته باشد.
کارگردان نمایش «پلاک 8» که هم‌اکنون در تماشاخانه مهر حوزه هنری روی صحنه است تصریح کرد: یکپارچگی جشنواره‌های تئاتر دینی با هدف تجمیع توان تخصصی و هم چنین تمرکز بودجه‌های اختصاص یافته به آنها صورت گرفت اما در عمل با این شرایط روبرو شدیم که در ساختار اجرایی جشنواره‌ای همچون «تئاتر صاحبدلان» گستره‌ای از موضوعات متنوع به وجود آمد  که توان اداره آن و برآورده شدن توقعات به‌حق شرکت کنندگان از عهده مسئولان خارج بود.
زوار بی‌ریا در ادامه گفت: آن چیزی که مسلم است این که جشنواره «تئاتر رضوی» و همایش آئین‌های عاشورایی که اکنون دیگر اسمی از آنها هم برده نمی‌شود در زمینه کشف استعدادهای موجود در نسل جوان موفق‌تر بودند و طی این یک دهه اخیر بسیاری از چهره‌های جوان و فعال در عرصه‌های حرفه‌ای تئاتر از رهگذر همین جشنواره‌ها، شکوفا شدند.
وی که با کارگردانی نمایش «منهای یک» در نهمین جشنواره «تئاتر رضوی» شرکت کرده بود گفت: من و بسیاری از فعالان عرصه تئاتر رضوی خواستار احیا و از سرگیری جشنواره «تئاتر رضوی» هستیم و اعتقاد داریم که مسائلی همچون مشکلات مالی نمی‌تواند توجیه مناسبی برای عدم برگزاری این جشنواره باشد.
بی‌ریا در پایان گفت: مسئولان برگزاری این جشنواره که معمولاً در ارشاد مشغول خدمات فرهنگی و هنری هستند باید در تعامل به نهادها و سازمان‌هایی دینی و ارزشی همچون آستان قدس رضوی که بیشترین قرابت موضوعی را با جشنواره «تئاتر رضوی» دارد شرایطی را فراهم آورند تا این جشنواره به عنوان جریانی مؤثر در گسترش فرهنگ دینی تثبیت شود و هیچ بهانه‌ای قادر نباشد تا این رویداد پراهمیت را منقطع و یا از حرکت بازدارد.

captcha