به گزارش خبرگزاری بینالمللی قرآن(ایکنا)، علی ربیعی، وزیر تعاون کار و رفاه اجتماعی در همایش هفته سلامت که در سالن همایشهای بینالمللی رازی برگزار شد، طی سخنانی علوم انسانی و اجتماعی را دارای مباحث مهمی برای حوزه سلامت دانست و گفت: از آغاز شکل گیری تمدنهای انسانی پزشکان همواره در خدمت سلامت بشر بودهاند، ولی امروز بحث بهداشت و سلامت موضوع میان رشتهای و انجام مطالعات فرهنگی، اقتصادی و سلامت به تکمیل دانش در این حوزه کمکهای مثمر ثمری میکند.
وی با تاکید بر اینکه مدیریت سلامت باید چند وجهی باشد، ادامه داد: توجه هر چه بیشتر به ابعاد اجتماعی و اقتصادی سلامت باعث اثرگذاری بیشتر در مباحث مرتبط با این حوزه خواهد شد به طور مثال ادبیات موضوع سبک زندگی برای اولین بار توسط جامعهشناسان مورد استفاده قرار گرفت و دارای ابعاد گستردهای است. بنابراین اگر قرار است مقوله خود مراقبتی به عنوان نوعی سبک زندگی گسترش پیدا کند باید برای تبیین مطالب و مفاهیم آن نیز از رشتههای دیگر کمک بگیریم.
ربیعی اضافه کرد: بدین منظور مجموعه وزارت تعاون آمادگی خود را برای مشارکت در تولید این دانش اعلام میکند و آماده است مطالعات سبک زندگی قشرهای گوناگون را در اختیار وزارت بهداشت قرار داده و توسط نظامهای بیمه با آنها مشارکت و همکاری کند.
ربیعی خود مراقبتی را مبتنی بر اقدامات پیشگرانه دانست و گفت: ولی با این وجود شرایط فعلی سلامت اغلب به سمت درمان محوری بوده البته تنها مسئله فرهنگی منجرب به ایجاد چنین رویکردی نشده و حتی برخی معتقد هستند ذهنیت مردم و مسئولان به گونهای بوده که درمان را به پیشگیری ترجیح میدهند.ولی باید بدانیم مسائل اقتصادی نیز در این حوزه دخیل هستند و نقش مهمی را در درمان محوری ایفا میکنند.
ربیعی اضافه کرد: امروزه تحقق و ایجاد زیر ساختهای لازم برای توسعه ورزش همگانی، کاهش آلودگی هوا، ارتقاء سلامت و امنیت غذایی و به طور کلی تغییر در سبک زندگی نیازمند تغییر در الگوی تخصیص منابع است.باید براساس برنامه ریزیهای جدید در حوزههای مرتبط با نظام سلامت سیاستگذاری کرده و منابع به شکل جدیدی تخصیص دهیم.
پوشش اقدامات پیشگیرانه توسط سازمانهای بیمهگر
وزیر تعاون با تاکید بر اینکه مسائل مرتبط با تغییر سبک زندگی پیشگیری و حرکت به سمت خود مراقبتی باید در چارچوب توزیع هدفمند منابع و منافع دیده شود، بیان کرد: توجه هر چه بیشتر در محور پیشگیری نیازمند مداخله جدی و مؤثر نظام بیمهای است. سازمانهای بیمه گر باید به طور جدی به مسئله پوشش اقدامات پیشگیرانه ورود کنند.
وی یاد آور شد: با وجود اینکه در طی شش ماه گذشته اقدامات مثمر ثمری در این خصوص انجام شده اما این اقدامات کافی نیست و باید بیش از این در راستا توسعه خدمات پیشگیرانه تلاش کنیم.
ربیعی در بخش دیگری از سخنانش ضمن تشریح برنامههای پیش روی این مجموعه به کاهش قیمت آزمایشهای ژنتیکی به منظور کاهش هزینههای گرانقیمت نگهداری از معلولان اشاره کرد و گفت: با بیمه کردن آزمایشهای ژنتیکی در راستای ترویج خود مراقبتی مطمئنا در هزینههای بسیاری صرفه جویی خواهد شد.
ربیعی افزود: به طور حتم جهتگیری بیمهها، ساختار درمان، فعالان اقتصادی، آموزش و پرورش و رسانهها در این بخش مکمل همدیگر خواهند بود و میتوانند با کمک یکدیگر یک عمر سلامتی را برای ایرانیان به ارمغان بیاورند.