کد خبر: 1399820
تاریخ انتشار : ۰۶ ارديبهشت ۱۳۹۳ - ۱۴:۲۳
حجت‌الاسلام حسین‌زاده:

زوایای سلوک فاطمی شامل وفاداری، مهرورزی و سازگاری است

گروه اجتماعی: مدیرگروه معارف اسلامی دانشگاه شهید چمران اهواز با تأکید بر اینکه سلوک فاطمی فرازمانی و فرامکانی است، بیان کرد: زوایای سلوک فاطمی شامل وفاداری، خطاپوشی، مهرورزی و سازگاری است.

به گزارش خبرگزاری بین‌المللی قرآن(ایکنا) از خوزستان، حجت‌الاسلام علی‌محمد حسین‌زاده، مدیرگروه معارف اسلامی دانشگاه شهید چمران اهواز در مراسم جشن میلاد «مادر مهر» و گرامیداشت روز زن که امروز شنبه، 6 اردیبهشت در این دانشگاه برگزار شد، با بیان اینکه اگر ایام متوالی را به سوگواری ائمه معصوم(ع) می‌گذرانیم اما ایام شادی این بزرگواران کوتاه است به فرهنگ و دینداران جامعه باز می‌گردد که نیازمند تجدیدنظر و بازنگری است.

وی افزود: در سوگواری‌ها به نوعی افراطی‌گری مبتلا هستیم. البته در ارتباط با گرامیداشت سوگواری و ولادت ائمه معصوم(ع) پیام معرفت‌زایی و غفلت‌زدایی مطرح است. در قرآن کریم با توجه به آیات 1 و 2 سوره عصر «إِنَّ الْإِنسَانَ لَفِی خُسْرٍ، إِلَّا الَّذِینَ آمَنُوا وَعَمِلُوا الصَّالِحَاتِ وَتَوَاصَوْا بِالْحَقِّ وَتَوَاصَوْا بِالصَّبْرِ؛ که واقعا انسان دستخوش زیان است، مگر کسانى که گرویده و کارهاى شایسته کرده و همدیگر را به حق سفارش و به شکیبایى توصیه کرده‏‌اند». انسان دم به دم در حال خسران است و برای از بین بردن این خسران باید عمل صالح پیشه کرده و ایمان بیاورد.

نگاه ما به ولادت حضرت فاطمه(س) برگرفته از مبانی قرآنی باشد

حسین‌زاده گفت: اگرچه فرهنگ احساسی جامعه این پیام را با اشک و زاری تعمیم می‌دهد اما ما در اجتماع علاوه بر این احساسات پاک نیازمند آگاهی هستیم. نگاه ما باید در ایام شادی ولادت حضرت زهرا به سلوک فاطمی که برگرفته از مبانی قرآنی و شامل همه خوبی‌ها است متمرکز شود.

وی با اشاره به معرفی دو بانوی برتر(آسیه و مریم) در سوره تحریم گفت: خداوند این دو بانوی بزرگوار را به عنوان الگوی همه زنان و مردان معرفی می‌کند. همان گونه که همه آیات قرآن مربوط به کل اجتماع بشری است اما در برخی دیدگاه‌ها آیات قرآن کریم محدود به مکه و مدینه می‌شود. آیات قرآن همه زمان‌ها و مکان‌ها را در برمی‌گیرد و آنچه که قرآن نسبت به آن به ما هشدار می‌دهد محدود نکردن آئین نبوی در منطقه عربی است.

مدیرگروه معارف اسلامی دانشگاه شهید چمران اهواز با تأکید بر اینکه سلوک فاطمی فرازمانی و فرامکانی است، بیان کرد: زوایای سلوک فاطمی شامل وفاداری، خطاپوشی، مهرورزی و سازگاری است. قرآن کریم در آیات از ازدواج به عنوان میثاق محکم یاد کرد. در آیه 21 سوره نساء «وَکَیْفَ تَأْخُذُونَهُ وَقَدْ أَفْضَى بَعْضُکُمْ إِلَى بَعْضٍ وَأَخَذْنَ مِنکُم مِّیثَاقًا غَلِیظًا؛ و چگونه آن [مهر] را می‌ستانید با آنکه از یکدیگر کام گرفته‏‌اید و آنان از شما پیمانى استوار گرفته‏‌اند» این پیام در دو نکته بیان می‌شود. نخست آنکه به تأمین نیازهای مشروح همسر اشاره دارد. همسر نیازهای متفاوتی همچون مهرورزی، آرام‌بخشی، محبت دارد و نکته دیگر آنکه چشم‌پوشی از غیرهمسر و وفاداری نسبت به وی از جمله ویژگی‌های بارز حضرت بوده است.

خودباوری زنان باعث بی‌نیازی از مردان می‌شود

همچنین در این مراسم ، محمد رعایایی، سرپرست دانشگاه شهید چمران اهواز با بیان اینکه پیشرفت‌ها و موفقیت‌های مردان مدیون عملکرد بانوان است، گفت: بانوان اگر به خوداتکایی و خودباوری دست یابند نیازی به پشتیبانی مردان ندارند.

رعایایی با اشاره به جایگاه زن در ایران پیش از اسلام گفت: مشکلات و محدودیت‌هایی که سایر کشورها در ارتباط با زن روا داشته‌اند در ایران وجود نداشت و نقش زن در تمام حکومت‌ها برجسته بود و پس از اسلام نیز که مکتب رهاساز انسان نهادینه شد تأکید بسیاری بر حفظ حرمت و شخصیت زن شد.

سرپرست دانشگاه شهید چمران اهواز با اشاره به فضایل اخلاقی حضرت زهرا(س) در عمر کوتاه ایشان، این امر را نتیجه شیوه و فرهنگ صحیح پیامبر(ص) در تربیت ایشان عنوان کرد و افزود: در تبلیغ و تحلیل فضایل اخلاقی ائمه هدی(ع) دچار مشکل هستیم.

captcha