کد خبر: 1399876
تاریخ انتشار : ۰۶ ارديبهشت ۱۳۹۳ - ۱۵:۲۵
حافظ کل قرآن استان مرکزی:

رویکرد فعالان قرآنی در دهه چهارم انقلاب، تفسیری و محتوامحور باشد

گروه فعالیت‌های قرآنی: فعالان قرآنی در دهه چهارم انقلاب به مباحث قرآن و آموزه‌های کلام وحی باید رویکرد و نگاهی تفسیری و محتوامحور داشته باشند.

مقداد حدادی، حافظ کل قرآن استان مرکزی در گفت‌وگو با خبرگزاری بین‌المللی قرآن(ایکنا) از استان مرکزی، رویکرد فعالان قرآنی در دهه چهارم انقلاب نسبت به مباحث قرآن و آموزه‌های کلام وحی را رویکردی تفسیر‌محور دانست و گفت: پس از پیروزی انقلاب اسلامی تاکنون اقدامات مطلوبی در حوزه قرآن صورت گرفته؛ لیکن در حوزه تفسیر و مفاهیم قرآن کریم چندان جدی کار نشده و نیاز است تا فعالان و مسئولان قرآنی در این دهه با رویکرد و نگاهی تفسیری و محتوامحور نسبت به آموزه‌های کلام وحی وارد عرصه شوند.

وی بیان کرد: اگر هر یک از فعالان و مسئولان قرآنی به وظیفه خود در حوزه قرآن و ترویج فرهنگ و معارف قرآنی عمل کنند؛ قطعاً بهتر و سریعتر می‌توانیم به‌سمت قرآنی شدن جامعه حرکت کنیم و اگر این مهم پس از پیروزی انقلاب تاکنون به‌درستی انجام می‌شد امروز حوزه قرآن اینگونه مغفول نمانده بود.

هدفمندسازی حرکت فعالان قرآنیوهدفم هدفمندسازی حرکت فعالان قرآنی

حدادی، با اشاره به لزوم هدفمندسازی حرکت فعالان قرآنی در این دهه، اظهار کرد: در دهه چهارم انقلاب در راستای ترویج و توسعه فعالیت‌های قرآنی به‌ویژه ‌بین نسل جوان لازم است تا با یک برنامه هدفمند حرکت کرده و تدبیری حکیمانه اتخاذ کرد.

حافظ کل قرآن، ادامه داد: قرآن کامل‌ترین کتاب برای سعادت بشریت است و تمامی برنامه زندگی انسان در ابعاد فرهنگی، اجتماعی، سیاسی، اقتصادی و ... در بطن آن نهفته شده است که با شناخت و درک حقایق آن می‌توان به سرمنزل مقصود و نهایت کمال الهی دست یافته و از گزند بسیاری از خطرات و انحرافات فعلی به دور ماند.

وی با تأکید بر لزوم پرهیز از موازی‌کاری در حوزه فعالیت‌های قرآنی، افزود: متأسفانه امروزه در حوزه مباحث قرآنی اتحاد و یکپارچگی چندان پررنگ نیست و هر فرد، سازمان و نهادی به‌صورت تک‌بعدی و واحد در این راستا حرکت می‌کند که این خود آسیب جبران‌ناپذیری را به‌دنبال دارد.

اتحاد؛ لازمه حرکت فعالان قرآنی

حافظ کل قرآن شهرستان خمین در ادامه، اظهار کرد: اتحاد و همبستگی لازمه حرکت فعالان ‌قرآنی در دهه چهارم انقلاب است و اینکه هر فرد قرآنی باید هم خود به‌سمت قرآن و فراگرفتن آموزه‌های کلام وحی گام برداشته و زمینه رشد و توسعه دیگران را نیز فراهم کند تا بتوان به بیانات مقام معظم رهبری در جهت قرآنی کردن جامعه جامه عمل پوشاند.

حدادی‌ اعلام کرد: موازی‌کاری و توجه به آمارگرایی و کمیت به‌جای توسعه کیفی فعالیت‌های قرآنی، ما را به‌سمت تحقق منویات رهبری هدایت نمی‌کند و لازم است تا مسئولان به این مهم توجه بیشتری داشته و کیفی‌سازی را جایگزین آمارگرایی کنند.

عمل به قرآن دغدغه افراد قرارگیرد

حافظ کل قرآن استان در پایان‌ اظهار کرد: قطعاً همه افراد جامعه و فعالان عرصه قرآنی به نوبه خود دغدغه عمل به قرآن و منویات رهبری را دارند؛ لیکن با موازی‌کاری و عدم انسجام لازم نمی‌توان پیشرفت چندان زیادی حاصل کرد.

captcha