سعید حاجیان، قاری ممتاز قرآن در گفتوگو با خبرگزاری بینالمللی قرآن(ایکنا)، در رابطه با جایگاه و مقام معلم قرآن، گفت: جایگاه معلم و در تمام کسانی که به تعلیم و تربیت افراد میپردازند، طبق آن چه که در آیات و روایات آمده، بسیار مقدس است و در میان معلمان، معلمان قرآن از مقام و منزلت خاصی برخوردارند.
وی اظهار کرد: معلمی قرآن به نوعی کار انبیاء است و با استناد به آیه «عَلَّمَ الْقُرْآنَ»، تکریم معلمان قرآن در واقع تکریم از مبلغان کلام وحی است، چون معلمان هم مانند انبیاء به تبلیغ قرآن و ترویج علوم دینی میپردازند.
لزوم تکریم از مقام معلم قرآن به صورت خاص
این استاد قرآن با اشاره به این که جا دارد در آستانه روز معلم قرآن به صورت خاص از اساتید و معلمان قرآن تکریم شود، عنوان کرد: این قشر خاص که به صورت خالصانه به انتقال مفاهیم آیات کلام وحی میپردازند و عده زیادی از آنها که تجارب با ارزشی در این زمینه دارند و به صورت گمنام در این زمینه فعالیت میکنند، همه سرمایه و علاقهشان این است که آیات قرآن را تعلیم دهند و افراد تأثیرگذار جامعه را تربیت کنند.
وی درباره این که نامگذاری روزی با عنوان روز معلم قرآن چه تأثیری در ساماندهی فعالیتهای قرآنی دارد، افزود: اگر روزی به عنوان روز معلم قرآن تعیین شود، این امر موجب میشود که در درجه اول معلمان قرآن مورد توجه بیشتری قرار گیرند و همچنین انگیزها برای انجام فعالیتهای بیشتر با کیفیت بهتر از سوی معلمان قرآن میشود.
تکریم از مقام معلم؛ الگوسازی برای قشر نوجوان و جوان
حاجیان با بیان این که تکریم از مقام معلم، موجب الگوسازی برای قشر نوجوان و جوان میشود، گفت: با ارج نهادن به مقام معلم قرآن، جوانان متوجه میشوند که با ادامه دادن این راه علاوه بر این که با قرائت قرآن بر معنویات خود میافزایند، مقاماتی نیز نزد خداوند خواهند داشت.
وی با تأکید بر این که معلمان نقش مهمی در هدایت فکری، فرهنگی، اجتماعی و اعتقادی جامعه دارند، بیان کرد: اگر جوانان، جایگاه معلم قرآن را بیشتر درک کنند، رسیدن به این جایگاه برای آنها به صورت یک هدف و آرزو میشود، بنابر این شناساندن و تجلیل از معلمان قرآن در راستای ایجاد انگیزه و ترویج فرهنگ قرآنی بسیار مؤثر است.
تبلیغ و ترویج آموزههای قرآنی نیازمند حمایت مسئولان
مدیرعامل مؤسسه قرآنی سدید در رابطه با مهمترین دغدغه معلمان قرآن، اظهار کرد: مهمترین دغدغه معلمان قرآن این است که بتوانند آیات کلام وحی و معارف دین اسلام را به راحتی و با امکانات بیشتر ترویج دهند، معلمان قرآن بسیاری هستند که سالهای متمادی زحمت کشیدهاند و شاگردان بسیاری در این زمینه تربیت کردهاند که اگر حمایت بیشتری صورت پذیرد، آنها میتوانند در تبلیغ قرآن و تربیت شاگردان موفقتر باشد، بنابر این معلمان قرآن برای کسب موفقیتهای بیشتر نیازمند حمایت و توجه مسئولان هستند.
وی در پایان درباره راهاندازی بانک اطلاعات معلمان قرآن، تصریح کرد: معلمان قرآن باید شناسایی شوند و پیشنهاد میکنم که این کار به صورت جامعتر صوت پذیرد، برای مثال بانک اطلاعات قاریان، حافظان و معلمان قرآن ایجاد شود؛ البته در درجه اول به جهت موقعیت خاصی که معلمان قرآن دارند، بسیار شایسته است که بانک جامع اساتید و معلمان قرآن تشکیل شود.