به گزارش خبرگزاری بینالمللی قرآن(ایکنا)، امام على علیه السلام در بخشى از خطبه 199 نهج البلاغه در رابطه با اهمیّت فوق العاده نماز، به آثار مهم معنوى و تربیتى نماز و عاقبت شوم تارکان و سبک شمرندگان آن پرداخته، نمازگزاران واقعى را معرفى مى کند و مىفرماید: «برنامه نماز را به خوبى مراقبت کنید و در محافظت آن بکوشید. بسیار نماز بخوانید و به وسیله آن به خدا تقرّب جویید زیرا نماز بر همه مؤمنان در اوقات مخصوص واجب است».
سپس امام(ع) به ذکر دلیل براى این دستورات مهم در مورد نماز پرداخته و به هفت نکته اشاره مى کند و به آیاتى از قرآن مجید و سنّت پیامبر(صلى الله علیه وآله) استدلال مى فرماید؛ نخست مى گوید: «زیرا نماز به عنوان فریضه واجب (در اوقات مختلف شب و روز) بر مؤمنان مقرّر شده است»; سپس به ذکر دلیل دوم پرداخته، مىفرماید:«آیا پاسخ دوزخیان را در برابر این سؤال که «چه چیز شما را به دوزخ کشانید؟» نمى شنوید که مى گویند: «ما از نمازگزاران نبودیم»
امام در بیان سومین و چهارمین دلیل براى اثبات اهمیّت نماز مىفرماید: «نماز گناهان را فرو مى ریزد، همچون فروریختن برگ از درختان (در فصل پاییز) و طنابهاى معاصى را از گردنها مىگشاید»
سپس امام در پنجمین استدلال خود به کلام معروف رسول خدا درباره اهمیّت نماز استناد مى جوید و مى فرماید: «پیامبر اکرم صلى الله علیه و آله و سلّم نماز را به چشمه آب گرمى تشبیه فرمود که بر در خانه انسان باشد و او هر شبانه روز پنج مرتبه خود را در آن شستشو دهد که بى شکّ چرک و آلودگى در بدنش باقى نخواهد ماند (نمازهاى پنج گانه روزانه نیز چنان روح و قلب انسان را شستشو مى دهد و آثارى از گناه در آن باقى نمى گذارد)»
امام علی(ع) در ششمین استدلال خود به آیه دیگرى در قرآن مجید که مقام والاى نمازگزاران را بیان مى کند استناد مى جوید و مى فرماید: «گروهى از مؤمنان که زینت متاع دنیا و فرزندان اموالى که مایه چشم روشنى است آنها را به خود مشغول نداشته، حق نماز را خوب شناختهاند. خداوند سبحان درباره آنها مى فرماید: «آنها مردانى هستند که تجارت و بیع آنان را از یاد خدا و برپاداشتن نماز و پرداختن زکات باز نمى دارد»; سرانجام در بیان هفتمین و آخرین دلیل براى اهمیّت نماز اشاره به برنامه پیامبر اکرم که برگرفته از قرآن مجید است کرده، مى فرماید: «رسول خدا بعد از بشارت به بهشت خویش را براى نماز به تعب و مشقّت مىانداخت، زیرا خداوند به او فرموده بود: «خانواده خویش را به نماز دعوت کن و در برابر آن شکیبا باش» (زیرا نماز کلید ورود به بهشت است) لذا آن حضرت پى در پى اهل بیت خود را به نماز دعوت مى کرد و خود را بر آن وادار مى کرد (و در انجام آن اصرار و شکیبایى داشت)».
این دلائل هفت گانه که امیرمؤمنان على(ع) براى بیان اهمیّت نماز از آیات قرآن و سنّت پیامبر آورده و ده ها دلایل دیگر که به یقین، امام در مقام بیان همه آنها نبوده است، نشان مى دهد که نماز چه گوهر گرانبهایى است و چه تأثیرى در تربیت و سعادت انسان دارد و دورماندن از نماز و برکات آن چه خطراتى ایجاد مى کند.
در این میان روزهای ما پر از ساعاتی است که هم برای خودمان وقت می گذاریم و هم برای دیگران. اما برخی از این ساعات هم فقط باید متعلق به مناجات با خدا باشد. همین امر بهانهای شد که امروز به بررسی برنامه «وقت خدا» یکی از کاملترین برنامههای موجود در زمینه یادآوری وقت مناجات با خدا بپردازیم.
اگر بخواهیم به خصوصیات یک برنامه با مضمون یادآوری زمان نماز اشاره کنیم باید به نکات متفاوتی توجه کرد اما مهمترین آنها این است که کاربر بتواند بر اساس موقعیت دقیق جغرافیایی خود وقت اذان را دریابد. این برنامه به بهترین شکل ممکن این امکان را فراهم کرده است.
در این برنامه میتوان از طریق انتخاب منطقه زمانی، وارد کردن طول و عرض جغرافیایی شهر یا منطقه دلخواه و یا انتخاب یکی از 400 شهرستان موجود در برنامه یکی را انتخاب کرد و به راحتی میتوان به بهترین شکل ممکن وقت دقیق اذان در مکان مورد نظر را بدست آورد.
«وقت خدا» در زمینه طراحی و سهولت کاربری امکانات مناسبی را برای کاربر فراهم کرده است. طراحی زیبای منوها و راحتی در کارکرد از امکانات عالی این برنامه است.
البته ضعف رابط کاربری برنامه طراحی نه چندان مناسب ویدجت آن است که کمی بزرگ است اما این موضوع چیزی از ارزشهای آن کم نخواهد کرد.
در این برنامه چهار تم مختلف وجود دارد که از قابلیتهایی است که در کمتر برنامه تلفن همراه و اپلیکیشنهای مذهبی تاکنون مشاهده شده است.
از دیگر امکانات برنامه قابلیت پخش اذان و پخش هشدار قبل از وقت اذان است که تمامی اینها از بهترین قابلیتهای برنامه هستند. بجز تمامی این امکانات قبلهنمای برنامه هم به دقت و سادگی میتواند بهترین کمک شما برای پیدا کردن جهت دقیق قبله باشد.
طراحی و آپلود نرمافزار «وقت خدا» به صورت رایگان از دیگر نقاط قوت این برنامه است که نشان از اهتمام والای طراح آن نسبت به فرایض دینی دارد.