به گزارش خبرگزاری بینالمللی قرآن(ایکنا)، تفاهمنامهای بین اتحادیه مؤسسات قرآنی ـ مردمی کشور و بانک قرضالحسنه مهر ایران، منعقد شده است. طبق این تفاهمنامه، سرفصلی برای فعالان قرآنی با عنوان «سرفصل 114» تهیه شده است تا فعالان قرآنی که میخواهند در بانک قرضالحسنه مهر ایران حساب باز کنند با این سرفصل که مخصوص فعالان قرآنی است به افتتاح حساب بپردازند.
در اینباره حجتالاسلام والمسلمین سیدحسین کوششی، مدیرعامل اتحادیه مؤسسات قرآنی ـ مردمی کشور در گفتوگو با خبرنگار ایکنا گفت: بعد از افتتاح حساب، طی یک شرایط و ضوابطی، تسهیلاتی در اختیار افراد قرار داده میشود و تمام فعالان قرآن، اعم از معلمان قرآن، تشکلهای قرآن، مؤسسات قرآن، خانههای قرآن، خیران و حتی مردم عادی که بخواهند در این مجموعه عضو شوند و حساب باز کنند با سرفصل 114 در بخش فعالان قرآنی میتوانند، افتتاح حساب کنند.
اعطای تسهیلات با اقساط 5 ساله به فعالان قرآنی
کوششی بیان کرد: تمام کسانی که در سراسر کشور با این سرفصل حساب باز کنند، در بخش فعالان قرآنی بانک قرضالحسنه مهر قرار میگیرند و پس از گرفتن معدل موجودی، براساس ضوابط بانک با معرفی و هماهنگی اتحادیه مؤسسات قرآنی ـ مردمی کشور، تسهیلاتی با اقساط پنجساله و سود چهار درصد در اختیار فعالان قرآنی قرار داده میشود.
وی در رابطه با نحوه انعقاد این تفاهمنامه، افزود: یک کمیته کارشناسی از کارشناسان اتحادیه مؤسسات قرآنی ـ مردمی کشور و کارشناسان بانک تشکیل شد که روی مکانیزم اجرایی این مسأله و نوع تعامل فی مابین بررسی کنند، بررسیهای لازم بهعمل آمد و سپس خروجی آن منجر به انعقاد تفاهمنامه شد.
بهرهمندی قرآنیان از امتیاز مستقل برای فعالیت اقتصادی
این گزارش میافزاید در راستای آشنایی بیشتر با نحوه اجرای این طرح و همچنین اهداف آن، به گفتوگو با سیدحسین موسویریشهری، پیشنهاددهنده انعقاد تفاهمنامه حساب قرآنیان پرداختیم. وی درباره این طرح قرآنی، گفت: با رایزنی که با بانکهای مختلف صورت پذیرفت، متوجه شدیم که نزدیکترین بانک به عقاید و اهداف دینی و قرآنی، بانک قرضالحسنه مهر است، سپس با جلساتی که با غلامرضا مصطفیپور، مدیرعامل بانک قرضالحسنه مهر ایران و سایر کارکنان این بانک برگزار شد، آنها استقبال بسیار خوبی داشتند و اذعان کردند که بانک قرضالحسنه مهر ایران مخصوص قرآنیان است و نهتنها با اهداف قرآنی مغایرت ندارد، بلکه جزء اهداف اصلی این بانک است.
موسوی ریشهری بیان کرد: این بانک تنها چهار درصد کارمزد دریافت میکند، نه سود میگیرد و نه سود میدهد، بهعنوان مثال برای ازدواج قرآنیان، 7 تا 10 میلیون پیشبینی شده است، این وام قابل افزایش است و برای تولید نرمافزار، چاپ کتاب آموزش قرآن، ساخت مؤسسه، حسینیه و مسجد در نظر گرفته شده است، اکثر این وامها بدون ضامن پرداخت میشود، با انتقال گردش مالی قرآنیان و به پشتوانه یارانه وامها پرداخت خواهد شد.
وی افزود: از اجماع حساب قرآنیان، خدماتی به جمع قرآنیان داده میشود که این خدمات از ارائه وام ازدواج قرآنیان گرفته تا تأسیس مؤسسه، ساخت حسینیه، مسجد، تولید نرمافزارهای قرآنی، کتابهای آموزش قرآن را شامل میشود، به این ترتیب موضوع اقتصاد قرآنیان و مجموعههای قرآن و عترت به این شکل هدفمند میشود و پشتیبانی مالی این حساب در خدمت قرآنیان سطح کشور خواهد بود.
مدیرمسئول مؤسسه قرآنی 14 ستاره بنیهاشم با بیان این که 35 سال از پیروزی انقلاب اسلامی گذشته و تاکنون قرآنیان امتیاز مستقلی برای فعالیت اقتصادی نداشتهاند، گفت: از جمله مزایای این طرح این است که برای صادرات و واردات محصولات قرآنی، بودجه در اختیار افراد قرار میگیرد و شش طرح در این طرح گنجانده شده است که هریک پس از تأییدیه از دبیرخانه مشترک اتحادیه مؤسسات قرآنی ـ مردمی کشور و بانک قرضالحسنه مهر ایران خبرها منعکس میشود و عموم قرآنیان از آن بهرهمند خواهند شد.
وی تصریح کرد: در آینده نرمافزاری ساخته میشود که افراد از داخل منزل میتوانند به سایت مراجعه کنند و فرم درخواست وام را تکمیل کنند و وقتی به اتحادیه اعلام شود که به 20 یا 30 نفر میتوانید وام اعطاء کنید و اتحادیه نیز اشخاص را تأیید کند، افراد مشمول اعطای وام خواهند شد.
تهیه کارت شناسایی قرآنیان
موسوی اظهار کرد: همچنین مقرر شده است، کارت شناسایی قرآنیان در سطح کشور بهصورت مشترک توسط بانک قرضالحسنه مهر ایران و اتحادیه مؤسسات قرآنی ـ مردمی کشور تهیه شود که این کارت بهصورت عکسدار با درج کد قرآنیان، میزان محفوظات قرآنی افراد، نوع فعالیت قرآنی و مسئولیت اشخاص خواهد بود.
وی با بیان این که امید است تا قرآنیان با همکاری یکدیگر به اهداف قرآنی خود برسند، عنوان کرد: با تأمین منابع، انتظار میرود، چهار درصد کارمزد بانکی نیز به صفر برسد، این بانک با تمام تکنولوژی روز همراه است. در حال حاضر بانک قرضالحسنه مهر ایران در کل کشور، دو میلیون عضو دارد که انتظار میرود، 10 میلیون نفر جامعه قرآنی در این بانک عضو شوند و به این ترتیب از اعطای وامهای بلاعوض جلوگیری میشود.
این مسئول قرآنی در پایان تصریح کرد: اگر طرح قرآنی ارائه میشود، باید توجیه اقتصادی داشته باشد و اگر توجیه اقتصادی نداشت، وام بلاعوض داده شود، مثلاً برای ساخت و تجهیز مؤسسه قرآنی، وام بلاعوض داده میشود در صورتی که در این مراکز شهریه دریافت میشود و این شبهه ایجاد میکند و با این گردش مالی همه قرآنیان میتوانند عضو شوند و از مزایای آن بهرهمند شوند.