به گزارش خبرگزاری بینالمللی قرآن (ایکنا)، در نشستی که روز گذشته، یکشنبه، هفتم اردیبهشتماه برگزار شد، علی جنتی، وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی، حجتالاسلام والمسلمین محمدرضا حشمتی، معاون قرآن و عترت وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی، محمدرضا داودآبادی، نایب رئیس هیأت مدیره اتحادیه تشکلهای قرآن وعترت حضور داشتند.
در این نشست حجتالاسلام حشمتی، ضمن تشریح اهداف اتحادیه، تاریخچهای از تأسیس این نهاد را ارائه کرد و تحول در ساختارهای قرآنی و تولد نظامهای جدید توسعه فرهنگ قرآنی را محصول مطالبات جدی، منسجم و هدفمند فعالان قرآنی خصوصاً اتحادیه تشکلهای قرآن وعترت دانست.
داودآبادی، سخنران دیگر این دیدار، تولیت وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی بر حوزه فعالیتهای تبلیغی و ترویجی و نقش هماهنگکننده این وزارتخانه در تمامی حوزههای قرآنی را یکی از بزرگترین دستاوردهای منشور توسعه فرهنگ قرآنی برشمرد و از وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی درخواست کرد براساس شعارهای دولت تدبیر و امید ضمن برونسپاری امور اجرایی به نهادهای تخصصی قرآنی ـ مردمی از جمله اتحادیه و پرهیز از تصدیگری، تولیت فعالیتهای قرآنی کشور توسط وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی را مغتنم دانسته و خواست در تثبیت و تعمیق این وظیفه از هیچ تلاشی فروگذار نکند.
نایب رئیس اتحادیه ضمن تأکید بر جایگاه ویژه تشکلها و مؤسسات مردمی در فعالیتهای قرآنی آسیب این حوزه را عدم استقلال مالی مؤسسات دانست و از وزیر فرهنگ وارشاد اسلامی درخواست کرد که بحث توانمندسازی اقتصادی اتحادیه و مؤسسات قرآنی در دستور کار معاونت قرآن وعترت قرار گیرد.
همچنین در ادامه حجتالاسلام برزگر، عضو هیأت مدیره در ارتباط با توقف بیمه فعالان قرآنی و عدم حمایت از فعالیتهای فرهنگی مؤسسات قرآنی مطالبی را بیان کرد. همچنین در ادامه فریدونی عضو دیگر هیأت مدیره در مورد ضرورت استفاده از همه ظرفیتهای هنری و رسانهای در حوزه فعالیتهای قرآنی وهمچنین تقویت ظرفیتهای بالقوه هنری و رسانهای مؤسسات قرآنی مطالبی بیان کرد و درخواست کرد که معاونت قرآن و عترت از مؤسسات قرآنی تخصصی که ظرفیتهای بالقوه هنری و تبلیغی و ترویجی دارند حمایت ویژه به عمل آورد.
حجتالاسلام اجرایی، عضو دیگر هیأت مدیره نیز ضمن تأکید بر نقش اتحادیه درخواست کرد که اتحادیه مانند سایر اصناف به عنوان عامل اجرای سیاستهای قرآنی دولت و وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی نقش محوری داشته باشد. وی همچنین بر استفاده از نظرات مراجع و حوزه در حوزه قرآن و عترت تأکید کرد.
در ادامه حجتالاسلام مقامی، عضو هیأت مدیره گفت که در معاونت قرآن، وزن عترت از قرآن کمرنگتر است که با توجه به آسیبهایی که در این حوزه ممکنالوقوع است لازم است به این حوزه توجه جدی مبذول گردد. وی بر لزوم توجه جدی به تدبر در قرآن تأکید کرد.
سیدعلی سرابی، رئیس هیأت مدیره در این جلسه ضمن تأکید بر جایگاه خاص معاونت قرآن وعترت و نقش و کارکرد ویژه آن تقویت جدی این معاونت را ضروری دانست و با اذعان به اینکه فعالان اتحادیه سلایق مختلف سیاسی دارند عنوان کرد که آنان تاکنون سلایق سیاسی خود را در این نهاد به هیچ وجه اعمال نکردهاند و اساساً اتحادیه یک نهاد فرهنگی قرآنی غیرسیاسی است.
سرابی از وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی خواست کلیه ارتباطات با مؤسسات و تشکلها از کانال اتحادیه صورت گیرد تا ضمن تقویت اتحادیه، بهرهوری ساختار معاونت افزایش یابد.
حسن محمدی، مدیرعامل اتحادیه تشکلهای قرآن و عترت کشور تقویت صندوق قرضالحسنه مؤسسات قرآنی، تعامل بیشتر اتحادیه با ادارات کل فرهنگ و ارشاد اسلامی استانها و حمایت بیشتر معاونت قرآن وعترت از اتحادیه را خواستار شد.
در ادامه حجتالاسلام و المسلمین حشمتی گفت: مبتنی بر شعار مردمسالاری ما به اتحادیه که نمایندگان مؤسسات و تشکلهای قرآنی هستند نگاه ویژهای داریم. وی با تأکید بر نقش مساجد ارتباط نزدیک مساجد با مؤسسات قرآنی را ضروری برشمرد. وی بر لزوم تأسیس صندوق حمایت از فعالان قرآنی در حداقل زمان ممکن تأکید نمود.
براساس گزارش ایکنا، جنتی، وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی ضمن تأیید اکثر مطالب مطرح شده در جلسه گفت: ما از بن دندان به سیاستهای دولت تدبیر و امید در واگذاری امور به نهادهای تخصصی معتقدیم و بسیار علاقهمند هستیم که همه امور اجرایی مثل همایشها و نمایشگاهها و جشنوارهها را به بخش مردمی واگذار کنیم و تنها امر سیاستگذاری، هدایت و نظارت را در اختیار داشته باشیم. وی به لزوم توجه جدی به جایگاه اتحادیه تأکید کرده و گفت ما بجای اینکه با صدها مؤسسه ارتباط داشته باشیم ترجیح میدهیم با یک اتحادیه روبرو باشیم.
جنتی در ادامه با تأکید بر لزوم توانمندی مؤسسات از اتحادیه خواست تا با ارائه طرحهای کارآمد به وزارت، زمینه ایجاد منابع پایدار برای مؤسسات قرآنی فراهم آید. رئیس کمیسیون تبلیغ و ترویج شورای توسعه فرهنگ قرآنی همچنین از اتحادیه خواست برنامههای منسجم جهت آموزشهای هنری ارائه نماید تا با اختصاص بخشی از اعتبارات استعدادهای هنری فعالان قرآنی شکوفا شود.
جنتی در ادامه بر لزوم همکاری و تعامل سازنده ادارات کل فرهنگ و ارشاد اسلامی با اتحادیههای تشکلهای قرآنی تاکید کرد و در ادامه با تشریح وضعیت صندوق حمایت از هنرمندان و مشکلاتی که این صندوق با آن مواجه است برای حل توقف پذیرش فعالان قرآنی به عنوان اعضای جدید این صندوق و به عنوان یک راه حل پایدار پیشنهاد تشکیل صندوق حمایت از فعالان قرآنی را داد و عنوان کرد که باید از تمام راهکارهای قانونی برای تأسیس و تقویت این صندوق استفاده شود.
وی ضمن حمایت از تربیت میلیونی حفاظ قرآن سنین خردسالی و نوجوانی و جوانی را مناسب این امر دانست و گفت باید بار اصلی تربیت حفاظ به آموزش و پرورش و وزارت علوم سپرده شود.