کد خبر: 1400844
تاریخ انتشار : ۰۸ ارديبهشت ۱۳۹۳ - ۲۲:۵۱
آیت‌الله واعظ طبسی:

پایبندی به پایه‌های فکری نظام به استمرار و استحکام نظام می‌انجامد

خبرنگاران افتخاری/ حجت رحیم‌زاده: تولیت آستان قدس رضوی گفت: توجه به مبانی اصولی فرهنگ دینی و پایبندی به پایه‌های فکری نظام، به استحکام نظام می‌انجامد.

به گزارش خبرنگار افتخاری خبرگزاری بین‌المللی قرآن(ایکنا)، آیت‌الله عباس واعظ طبسی، نماینده ولی فقیه در خراسان و تولیت آستان قدس رضوی در دیدار اعضای شورای اسلامی شهر و روستای خراسان رضوی گفت: توجه به مبانی اصولی فرهنگ دینی و پایداری و پایبندی به پایه‌های فکری نظام، به پایداری و استمرار نظام و استحکام آن می‌انجامد. بنابراین در مسائل فرهنگی باید مشورت داد و شور کرد. دیگر مسائلی که باید مورد مشورت قرار گیرد، مسائل اقتصادی است؛ اهل فکر و نظر باید سیاست‌گذاران اقتصادی را در دیدگاه‌هایی که دارند، کمک کنند.

وی افزود: ما در پیشرفت و تعالی علمی نیاز به روش‌های جدید داریم. کج‌روی و اعمال سلیقه شخصی، غلط است. در زمینه اشتغال، تولید و کارآفرینی به مشورت نیاز داریم. همه چیز را نباید به دستگاه اجرایی کشور واگذار کرد. آن‌ها به کمک، ارشاد، نقد و رهنمود نیاز دارند، این‌ها از مواردی است که مشاوران باید فکر کنند و نظر بدهند.

آیت‌الله واعظ طبسی با تأکید بر همدلی بین شوراها و شهرداری‌ها تصریح کرد: شوراها و شهرداری‌ها نباید خود را در مقابل یکدیگر ببینند. ما نباید مصلحت جامعه و منافع ملی را فدای دیدگاه‌های سیاسی خود کنیم، این بسیار مهم و حساس است. گاهی، بعضی افراد ممکن است امنیت یک شهر را به خطر بیاندازند به خاطر اینکه می‌خواهند به خواسته سیاسی خود برسند، گاهی برای آنکه یک مدیر اجرایی توفیق نداشته باشد و بتوانند او را از صحنه تلاش‌های اجتماعی حذف کنند، هرچه در توان دارند انجام می‌دهند.

نماینده ولی فقیه در خراسان ادامه داد: اگر این مسئله را بپذیریم که می‌گویند شهر یک موجود زنده است، لذا شهرها نیاز به بهداشت، نظافت، انضباط، حل مشکل ترافیک، آبادانی، توسعه و ... دارند. فضای شهر باید از جذابیت برخوردار باشد. قشر آسیب‌پذیر جامعه که در آپارتمان‌های محدود زندگی می‌کنند، به فضاهای باطراوت نیاز دارند، باید در شهرها پارک‌هایی باشد که آن‌ها بتوانند از آن فضاها استفاده کنند، این‌ها چیزهایی است که باید شوراها مشورت بدهند.

تولیت آستان قدس رضوی با گرامیداشت نهم اردیبهشت‌ماه، روز ملی شوراهای اسلامی شهر و روستا گفت: مشاوران باید انسان‌هایی مؤمن، پاک‌دامن و بی‌آلایش باشند تا زمینه تعالی کشور و ملت را تأمین کنند.

وی با بیان اینکه نظام ما یک نظام اسلامی است و علمکرد خوب یا بد ما به حساب اسلام گذاشته می‌شود، افزود: در کلمات امیرالمؤمنین علی(ع) درباره شورا نکات ارزنده‌ای وجود دارد که عمل به آن‌ها می‌تواند موجبات رشد و تعالی شوراها را فراهم کند. البته اینکه چه کسانی می‌توانند طرف مشورت قرار گیرند و وظایف مشاور و مستشیر چیست، باید از کلام آن حضرت استخراج شود.

آیت‌الله واعظ طبسی عنوان کرد: آن حضرت می‌فرمایند با صاحبان عقل مشورت کنید. مراد از صاحبان عقل، کسانی است که می‌توانند مسائل کشور را درست ببینند و درست بررسی کنند، کسانی که دشمنان و دوستان نظام را می‌شناسند و می‌دانند تکلیفشان در برابر دشمنان اسلام چیست. مشاوران کسانی هستند که به منافع نظام و مصالح ملی فکر می‌کنند و اهل تشخیص هستند، کسانی که وجدان و ایمان آنان و تعهداتشان به آنان می‌گوید به ارزش‌ها احترام بگذارید و اجازه ندهید ارزش‌های انقلاب و اسلام و نظام دستخوش تحولات و سلایق متفاوت سیاسی کشور شود.

عضو مجلس خبرگان رهبری با اشاره به جایگاه قانونی شوراها گفت: اگر مشورت نباشد، استبداد می‌آید. قدرت، مقام و منزلت، وسوسه‌گر است و انسان را دستخوش همزات شیطانی می‌کند. اگر انسان قدری به خودش واگذار شود، می‌شود مستبد و عنصری که روشش روش عناصر طاغوتی است. لذا در قانون اساسی، شورا بسیار مهم تلقی شده است و امام راحل(ره) و رهبر معظم انقلاب اهمیت ویژ‌ه‌ای برای آن قائل شده‌اند.

وی با استناد به حدیث دیگری از امیرالمؤمنین(ع) اظهار کرد: انسانی که روی فکر خودش تکیه می‌کند و اعتنایی به مشورت و نظرات دیگران ندارد، نابود می‌شود. علتش این است که دیگر کسی با او همکاری نمی‌کند و از ظرفیت‌های موجود در بین یک ملت بزرگ نمی‌تواند برخوردار باشد. بنابراین مشورت در اسلام جایگاه والایی دارد و درباره طرف مشورت هم راهنمایی کرده است که اگر با صاحبان فکر مشورت کنی، از بیراهه رفتن و سقوط در امان خواهی بود.

مدیر عالی حوزه علمیه خراسان به سخن دیگری از حضرت علی(ع) اشاره کرد و گفت: آن حضرت توصیه کرده است با کسانی مشورت کنید که از خدا می‌ترسند. آن‌ها کسانی هستند که خدا را در زندگیشان احساس می‌کنند و در گفتار و کردار و سیاست‌گذاری و مدیریت‌شان توجه دارند. این حدیث نشان می‌دهد که مشاوران باید انسان‌هایی مؤمن، پاک‌دامن و بی‌آلایش باشند که اگر چنین  شد، رشد و پیشرفت و تعالی کشور و ملت تأمین خواهد شد.

وی با بیان اینکه امیر مؤمنان(ع) در جای دیگر فرموده‌اند که با دشمنان خود مشورت کنید، گفت: منظور از این حدیث این است که در مشورت با دشمنان، می‌توان مبلغ دشمنی آنان را متوجه شد و مواضع آن‌ها را نسبت به یک کشور و ملت سنجید، همان چیزی که در جریان مذاکرات با غربی‌ها برای ما روشن شد.

عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام با تأکید بر قدرشناسی از فرصت‌ها، اظهار کرد: بحمدلله امروز وزرای ما،‌ استانداران و فرمانداران و مدیران ما همه و همه در کنار هم هستند و ملت ما این کشور را اداره می‌کند و دولت عزیز ما به اتکای این ملت دارد کار می‌کند. اشکال بگیرید، نقد بکنید،‌ اما شما را به خدا تخریب نکنید.

آیت‌الله واعظ طبسی تأکید کرد: بنده از اول پیروزی انقلاب تا امروز مسئولیت اجرایی دارم و به‌خوبی می‌دانم مسئولیت اجرایی، دشوار و مشکل است. انسان باید از فکر و جسم خودش مایه بگذارد. کوچک‌ترین جواب نامساعد، ملت را ناراضی می‌کند و حق هم دارند، چون همین ملت هستند که این امانت را به دست ما سپرده‌اند و باید هوای آن‌ها را داشته باشیم.

وی افزود: خواسته‌های گوناگونی مطرح می‌شود که بعضاً عملی نیست، مثلاً آستان قدس اگر در جایی مدرسه می‌سازد، دبیرستان هم می‌خواهند. دبیرستان می‌سازد، خوابگاه هم می‌خواهند، دانشگاه هم می‌خواهند. انتظارات بالاست و به مشکلات هم توجه ندارند.

تولیت آستان قدس رضوی با بیان اینکه کار اجرایی مشکل است، اظهار کرد:  مدیران و دستگاه‌ اجرایی را تقویت کنید، از فکرتان مایه بگذارید و از دوستان خود کمک بگیرید و این مجموعه افکار را ضبط کنید و در اختیار مدیریت اجرایی نظام قرار دهید.

یادآور می‌شود، در ابتدای این دیدار که با حضور یک هزار نفر از اعضای شوراهای اسلامی شهر و روستای خراسان رضوی برگزار شد، غلامرضا بصیری‌پور، رئیس این شورا به ارائه گزارشی از فعالیت‌های این نهاد پرداخت.

captcha