کد خبر: 1401069
تاریخ انتشار : ۰۹ ارديبهشت ۱۳۹۳ - ۱۱:۲۹
هادی آرزم تأکید کرد:

تحول در هنر تواشیح؛ ضرورتی برای خروج از وادی تکرار

گروه فعالیت‌های قرآنی: داور هجدهمین دوره مسابقات مدیحه‌سرایی، ابتهال و اذان با بیان این که برگزاری مسابقات در این رشته‌ها به‌روز بودن فعالان این عرصه را به دنبال دارد گفت: تشکیل اتاق فکر و ایجاد تحول برای بیرون کشیدن تواشیح از تکرار ضروری است.

هادی آرزم، یکی از داوران هجدهمین دوره مسابقات، اذان، ابتهال و همخوانی کشور، در گفت‌وگو با خبرگزاری بین‌المللی قرآن(ایکنا)، با بیان این که افرادی که درصدد یادگیری تواشیح، ابتهال و ... هستند باید پیش‌زمینه قرآنی داشته باشند گفت: دو مقوله تلاوت قرآن و فنون هنری قرآن، مانند ابتهال و تواشیح با این که تشابهات بسیاری با هم دارند، اما وجوه تفاوت در آنها نیز دیده می‌شود.

لزوم  ایجاد تحولات در عرصه تواشیح
این آهنگساز نواهای مذهبی در مورد وضعیت فعلی تواشیح و ابتهال در کشور اظهار کرد: به نظر من باید هر چه زودتر به فکر ایجاد تحولات زیادی در این زمینه باشیم، اگر این تحول روی ندهد در دام تکرار گرفتار خواهیم شد. در حال حاضر استعدادهای بسیار درخشانی در این زمینه در کشور وجود دارد که چنانچه این تحول ایجاد شود زمینه برای ظهور آنها نیز مهیا خواهد شد.
این فعال قرآنی کشورمان با بیان این که در حال حاضر در بحث تواشیح و ... در حال تقلید از برخی کشورهای عربی هستیم، تصریح کرد: تقلید تا زمانی جواب‌گو خواهد بود که برای مستمعین تازه و نو باشد و پس از آن جذابیت خود را از دست خواهد داد بنابراین باید تلاش کنیم تا از این ورطه فاصله بگیریم.

تأکید بر تشکیل اتاق فکر
آرزم در ادامه افزود: برای این که از این مرحله فاصله بگیریم یک اتاق فکر با حضور پیشکسوتان و اساتید این رشته‌ها تشکیل شود و جلسات منظمی برای سر و شکل دادن به وضعیت فعلی تواشیح، ابتهال و ... برگزار شود.
وی گفت: تواشیح دارای نفسی عربی و مختص کشورهای عربی است و تا زمانی که به همین گونه اجرا شود، نمی‌توان در تغییراتی اعمال کرد اما برای تحول باید ابتدا تغییراتی در آن به وجود بیاید و پس از آن به فکر ایجاد تحولی اثرگذار در آن باشیم و سبک و شیوه جدیدی را عرضه کنیم تا هم مستمعین را بهره‌مند سازد و میزان گرایش به این هنرهای قرآنی بیش از پیش افزایش یابد.
این فعال قرآنی کشور ما در مورد اثرات برگزاری مسابقات اذان، ابتهال و تواشیح و تأثیر این مسابقات بر ارتقای این رشته‌ها در کشور گفت: برگزاری مسابقات یک حسن دارد و آن هم این که هیچ چیز متوقف نمی‌ماند و استمرار برگزاری مسابقات می‌تواند در بعد نگه داشتن انگیزه‌ها نیز کارکردهای خود را داشته باشد.

برگزاری مسابقات به‌روز بودن را به دنبال دارد
آرزم تصریح کرد: برگزاری مسابقات تا زمان ایجاد تغییرات و تحولات، می‌تواند باعث به‌روز بودن فعالان این عرصه باشد و همچنین باعث خواهد شد تا اگر نوآوری هم توسط گروهی صورت گرفته است همه از آن مطلع شوند.
وی در پایان با بیان این که تلاش همه مسئولان و پیشکسوتان عرصه تواشیح، ابتهال و مدیحه‌سرایی بر پیشرفت و ارتقاء این هنرهای قرآن است گفت: امیدواریم این هزینه‌هایی که برای برگزاری مسابقات قرآن اذان، ابتهال و تواشیح صورت می‌گیرد همراه با خروجی خوب و مفیدی باشد که مطمئناً این گونه نیز خواهد بود.

captcha