کد خبر: 1401370
تاریخ انتشار : ۱۰ ارديبهشت ۱۳۹۳ - ۰۸:۲۸
ذکائی‌فر خبر داد:

نشانه‌های اضطراب کودکان زیر 6 سال بالاتر از حد انتظار است

گروه سلامت: معاون مشاوره و خدمات روانشناسی سازمان بهزیستی کشور به نتایج پایش اضطراب در میان کودکان پنج تا شش سال مهدهای کودک شش استان کشور اشاره و اعلام کرد: نشانه‌های اضطراب در کودکان زیر شش سال بالاتر از حد انتظار ما بود.

آرزو ذکایی‌فر، معاون مشاوره و خدمات روانشناسی سازمان بهزیستی کشور در گفت‌وگو با  خبرگزاری بین‌المللی قرآن(ایکنا) با اشاره به انجام پایش اضطراب کودکان پنج تا شش سال در مهدهای کودک پنج استان کشور که سال گذشته انجام شد، گفت: سال 91 برای اولین بار در کشور پیش پایلوت این طرح در تهران انجام شد تا اثربخشی این طرح مورد سنجش قرار گیرد.
وی با تأکید بر اینکه مسئله غربالگری به ویژه غربالگری اضطراب کودکان می‌تواند کمک شایان توجهی در پیشگیری از آسیب‌های آینده این گروه از بچه‌ها داشته باشد، گفت: پس از انجام پیش پایلوت نتایج بررسی‌ها نشان داد که این طرح می‌تواند طرح اثرگذاری باشد و باید ادامه پیدا کند. 
معاون مشاوره و خدمات روانشناسی سازمان بهزیستی اضطراب را منشأ بسیاری از اختلالات و آسیب‌های رفتاری دانست و تصریح کرد: پیشگیری از اضطراب جزو پیش‌گیری‌های اولیه و مداخلات به‌هنگام محسوب می‌شود.
وی در خصوص اجرای این طرح در سال 92 گفت: در سال 92 این طرح در شش استان کشور اجرا شد که اکنون نتایج این طرح استخراج و نشان‌دهنده این است که در برخی از استان‌ها میزان اضطراب در کودکان زیر شش سال بالاتر از انتظار ما بوده است. مثلاً در استانی که ما انتظار داشتیم 10 درصد کودکانی که تحت غربالگری اضطراب قرار گرفته‌اند، مبتلا به نشانه‌های اضطراب باشند اما دیدیم که میزان مبتلا خیلی بیش از این بود.

پایش اضطراب کودکان در کل کشور از مهر آغاز می‌شود
ذکائی‌فر عنوان کرد: و این نشان دهنده این است که باید جدی‌تر وارد این قضیه شویم، بر همین اساس در سال جاری رئیس سازمان بهزیستی دستور داد که طرح را در کل کشور اجرا کنیم و ما اکنون در حال برنامه‌ریزی برای اجرای این طرح از اول مهر ماه در کل کشور هستیم.
وی در پاسخ به این سؤال که آیا برنامه‌ای برای مقایسه نتایج میزان اضطراب کودکان در مهدهای کودک با کودکانی که در مهدها حضور ندارند دارید، گفت: چنین هدفی در میان نبود. کودکانی نیز که در غربال اولیه نشانه‌هایی از اضطراب را در خود نشان می‌دادند به روانپزشک متخصص اطفال ارجاع داده می‌شدند و در صورتی که روانپزشک تشخیص دهد که کودک دچار اضطراب است دلیل اضطراب را نیز تشخیص می‌دهد که آیا حضور در مهدکودک یا محیط موجب اضطراب کودک شده است یا عواملی در خانواده، اختلافات بین والدین، نوع تربیت و ... .

captcha