کد خبر: 1401383
تاریخ انتشار : ۱۰ ارديبهشت ۱۳۹۳ - ۰۸:۳۶

اعضای پنجمین هیئت مدیره اتحادیه مؤسسات قرآنی استان تهران مشخص شدند

گروه مؤسسات قرآنی مردم‌نهاد: انتخابات پنجمین هیئت مدیره اتحادیه مؤسسات قرآنی ـ مردمی استان تهران با حضور مدیران بیش از 270 مؤسسه قرآنی استان برگزار شد و اعضای جدید با کسب حداکثر آراء انتخاب شدند.

به گزارش خبرگزاری بین‌المللی قرآن(ایکنا)، انتخابات پنجمین هیئت مدیره اتحادیه مؤسسات قرآنی ـ مردمی استان تهران سه‌شنبه، 9 اردیبهشت‌ماه با حضور مدیران بیش از 270 مؤسسه قرآنی استان در سالن اجتماعات سازمان تبلیغات اسلامی استان تهران برگزار شد و اعضای جدید با کسب حداکثر آراء انتخاب شدند.

این نشست با حضور حجت‌الاسلام والمسلمین نصیر نیک‌نژاد، رئیس سازمان تبلیغات اسلامی استان تهران، مرتضی طلایی، عضو شورای شهر تهران و رئیس هیئت مدیره اتحادیه مؤسسات قرآنی ـ مردمی کشور و مهدی نادی، رئیس اداره امور قرآنی سازمان تبلیغات اسلامی استان تهران برگزار شد.

این مراسم ساعت 16:30 با تلاوت آیاتی از کلام‌الله مجید آغاز شد و در ادامه حجت‌السلام والمسلمین نیک‌نژاد به سخنرانی پرداخت و گفت: ایجاد اتحادیه مؤسسات قرآنی به‌ عنوان پل ارتباطی سازمان با مؤسسات قرآنی تجربه خوبی است و نیاز است تا کار قرآن، هیئت‌ها و مداحان به گروه‌هایی از جنس خودشان واگذار شود.

وی در ادامه با اشاره به این که در دوره اول فعالیت اتحادیه مؤسسات قرآنی استان دغدغه و نگرانی‌هایی در رابطه با نحوه فعالیت این اتحادیه وجود داشت، افزود: این دغدغه خود مقداری در روند فعالیت‌ها نیز تأثیرگذار بود، اما در این دوره این دغدغه کم شده است و مؤسسات با وظایف خود آشنا هستند و نوع تعاملشان با اتحادیه و سازمان تعریف شده و حدود و وظایف مشخص است.

رئیس سازمان تبلیغات اسلامی استان تهران بیان کرد: نگرانی باقی‌ مانده این است که اگر اتحادیه نباشد چه اتفاقی رخ می‌دهد؟، حال با توجه به وجود اتحادیه، کارکرد این مرکز چیست؟ و وجود این اتحادیه چه کارکردهایی دارد؟

وی اظهار کرد: نکته‌ای که باید دغدغه هیئت مدیره اتحادیه مؤسسات قرآنی باشد این است که چه مقدار سازمان تبلیغات اسلامی و اتحادیه با ایجاد تشکل‌ میانی، توانسته کار مؤسسات قرآنی را تسهیل کرده و پیش برده و کمک کارشان باشد و گره از مشکلاتشان باز کند.

ضرورت ارزیابی و آسیب‌شناسی فعالیت اتحادیه مؤسسات قرآنی استان تهران

نیک‌نژاد در ادامه با اشاره به این که نیاز است تا در نوع فعالیت اتحادیه ارزیابی و آسیب‌شناسی صورت گیرد، تصریح کرد: ارزیابی ضروری است، زیرا با انجام این کارها مشخص می‌شود که در حال حاضر چه اقداماتی نیاز است.

وی با بیان این که چهارمین هیئت مدیره اتحادیه مؤسسات قرآنی طی زمان فعالیت خود بدون حواشی و هماهنگ با سازمان تبلیغات اسلامی کار کرده است، افزود: هماهنگ بودن با سازمان تبلیغات اسلامی و نداشتن حواشی، کمترین توقع مؤسسات قرآنی از اتحادیه است و انتظار سازمان این است که اتحادیه پیش برنده کار مؤسسات باشد، زیرا کار مؤسسات قرآنی تنها دریافت پول نیست و مهمترین کار اتحادیه انتقال مطالبات و درخواست‌های مؤسسات قرآنی به سازمان است.

فعالیت 400 مؤسسه و 570 خانه قرآن در استان تهران

در ادامه این نشست حجت‌الاسلام والمسلمین سیدحسین کوششی، مدیرعامل اتحادیه مؤسسات قرآنی ـ مردمی استان تهران به سخنرانی پرداخت و با اشاره به فعالیت دو هزار مؤسسه قرآنی و شش هزار خانه قرآن، گفت: در حال حاضر بیش از 400 مؤسسه و 570 خانه قرآن در استان تهران فعالیت می‌کنند.

وی در ادامه با بیان این که با توجه به آمایش سرزمینی، فضا برای توسعه مؤسسات قرآنی در استان تهران وجود دارد تصریح کرد: سال 1392 به لحاظ مسائل مختلف از جمله مالی، سال سختی بود. جایگاه اتحادیه مؤسسات قرآنی جایگاه رفیعی است و اگر بخواهیم مشکلات مؤسسات قرآنی حل شود، باید جایگاه اتحادیه مؤسسات قرآنی را ارتقاء داد.

کوششی با اشاره به این که در سال 1392 تمامی حمایت‌های سازمان به اتحادیه قطع شد و علتش هم مشکل مالی سازمان بود، تصریح کرد: اگر بنا بود که سازمان بودجه و طرح بدهد و مؤسسات قرآنی اجرا کنند، دیگر اتحادیه نیاز نبود، اتحادیه با جایگاه حقوقی که دارد باید در کنار سازمان تلاش کند تا مشکلات مؤسسات قرآنی را حل کند.

برپایی دو نمایشگاه در زمان فعالیت چهارمین هئیت مدیره اتحادیه مؤسسات

وی در ادامه اظهار کرد: از کارهای صورت گرفته در چهارمین هیئت مدیره اتحادیه می‌توان به برپایی دو نمایشگاه در برج میلاد و مجتمع سیزده آبان، برگزاری دومین جشنواره محصولات قرآنی، برگزاری مراسم تجلیل از 1300 معلم قرآن در تالار اندیشه حوزه هنری، برگزاری 65 جلسه هماهنگی و رفع مشکل با مؤسسات قرانی و شعب، برگزاری همایش‌های متعدد، عضویت 5 نفر از مؤسسات قرآنی استان تهران در هیئت مدیره اتحادیه مؤسسات قرآنی کشور برای اولین‌ بار اشاره کرد.

کوششی بیان کرد: انعقاد تفاهم‌نامه با اداره پست جهت ارسال مرسولات پستی با 50 درصد تخفیف، انعقاد تفاهم‌نامه با بانک قرض‌الحسنه مهر ایران و اعطای تسهیلات به مؤسسات قرآنی براساس سرفصل 114 از دیگر فعالیت‌های اتحادیه استان تهران است.

وی با اشاره به این که مراسم تجلیل از معلمان قرآن در سال جاری نیز برگزار می‌شود، افزود: این اتحادیه در زمان فعالیت خود توانسته یک میلیارد و 330 میلیون ریال خارج از سازمان تبلیغات اسلامی منابع جذب کند.

در ادامه این مراسم کاندیدای انتخابات هر یک به مدت دو دقیقه به معرفی خود پرداختند و پس انجام قرعه‌کشی مهدی نادی، رئیس اداره امور قرآنی سازمان تبلیغات اسلامی استان تهران به سخنرانی پرداخت و گفت: در استان تهران بیش از 400 مؤسسه قرآنی وجود دارد که تنها 270 مؤسسه حق شرکت در انتخابات را پیدا کردند، زیرا بیش از 90 مؤسسه در فرآیند ثبت مانده‌اند.

برگزاری دوره‌های ارتقای سطح دانش مدیران و مربیان در مناطق

وی در ادامه بیان کرد: مدیران و مربیان مؤسسات قرآنی به افزایش سطح علمی خود اهتمام بورزند و با برگزاری کلاس‌های ارتقاء در سطح منطقه‌ای، سطح معلومات خود را در حوزه مفاهیم، تفسیر، صوت و لحن قرآن، روش تدریس و پژوهش ارتقاء دهند.

نادی با اشاره به این که امسال سال اقتصاد و فرهنگ همراه با مدیریت جهادی است، افزود: مؤسسات قرآنی نیز باید سال جاری با این رویکرد، فرهنگ قرآنی را بی‌اقتصاد و با جیب خالی و فکر خوب جلو برده و مدیریت جهادی کنند.

حضور مربیان قرآن در مراسم اعتکاف مساجد

وی تصریح کرد: یکی از طر‌ح‌های پیشنهادی به مؤسسات قرآنی در این حوزه این است که مراسم اعتکاف در بیش از 500 مسجد برگزار می‌شود و هر مؤسسه‌ای که به مسجدی در محله خود نزدیک است می‌تواند با اعزام مربیان خود به این مراسم به آموزش قرآن بپردازند.

در پایان نیز مراسم قرعه‌کشی و اهدای جوایز به شرکت‌کنندگان برگزار و اسامی اعضای جدید هیئت مدیره اتحادیه به قرار ذیل اعلام شد: حجت‌الاسلام سیدحسین کوششی با 119 رأی، محمد بیستونی با 99 رأی، محمدجعفر خرمدل با 99 رأی، مرتضی طلایی با 96 رأی، وحید احمدی با 85 رأی، قدیمی با 69 رأی، پیلان‌نژاد با 59 رأی، پوینده با 59 رأی، آذر قشلاقی با 59 رأی و انسیه سالم با 57 رأی به‌ عنوان اعضای هیئت مدیره و سیدحمید هاشمی با 100 رأی، پورنظری با 86 رأی و شیرین‌کار با 58 رأی به عنوان هیئت بازرسی انتخاب شدند.

captcha