به گزارش خبرگزاری بینالمللی قرآن(ایکنا)، در دومین هفته از دومین ماه سال 1393 رویدادهای قرآنی مهمی در جریان بود که شاید بتوان مهمترین آنها را در برگزاری مسابقات، اذان، ابتهال و مدیحهسرایی، برگزاری نشست دو سالانه مسئولان دارالقرآنهای سراسر کشور و چند خبر دیگر از نمایشگاه بینالمللی قرآن تهران عنوان کرد.
در اولین روز این هفته، معاون قرآن و عترت وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی در نشست هماندیشی مدیران مؤسسات قرآنی استان قم، ضمن تاکید بر رتبهبندی مؤسسات قرآنی عنوان کرد که روند صدور مجوز موسسات نباید بیش از یک ماه به طول بیانجامد. در این نشست حجتالاسلام والمسلمین حشمتی، سیاستها و برنامههای معاونت قرآن و عترت را تشریح کرد.
انتصاب مسئولان برگزاری مسابقات بینالمللی قرآن
همچنین در این روز و طی حکمی از سوی نماینده ولی فقیه و رئیس سازمان اوقاف و امور خیریه، عبدالرضا عابد، قائممقام این سازمان به عنوان رئیس ستاد برگزاری سی و یکمین دوره مسابقات بینالمللی حفظ و قرائت قرآن منصوب شد. همچنین طی احکام جداگانهای، ولی یاراحمدی، رئیس مرکز قرآنی این سازمان به عنوان دبیر ستاد برگزاری سی و یکمین دوره مسابقات بینالمللی قرآن کریم منصوب شد. ربیعی، نظری، اکبری، مومنزاده، باقری، موسوینسب، محمدزاده، ترکی و معصومه فرزانه به ترتیب به عنوان مسئولان کمیتههای روابط عمومی و اطلاع رسانی، تبلیغات، پژوهشهای قرآنی، پشتیبانی، حراست، بازرسی، کمیته جذب مشارکت(طاها)، فناوری و اطلاعات و بانوان سی و یکمین دوره مسابقات بینالمللی حفظ و قرائت قرآن منصوب شدند.
آغاز همایش دوسالانه مسئولان دارالقرآنهای سراسر کشور
مهدی قرهشیخلو، رئیس سازمان دارالقرآن الکریم در نخستین روز از همایش دوسالانه این سازمان که در مجتمع یاوران مهدی(عج) قم برگزار شد در سخنانی گفت: قصد داریم سنتشکنی انجام دهیم؛ به این معنی که دیگر همانند سالهای گذشته که برای اجرای برنامه منتظر اعتبارات میماندیم، نخواهد بود و امسال براساس آرمانهای سازمان دارالقرآن، برنامههای خود را طراحی و اجرا میکنیم. آئین افتتاحیه همایش دوسالانه سازمان دارالقرآن الکریم، پنجم اردیبهشتماه با حضور حجتالاسلام والمسلمین ابوترابیفرد، نائب رئیس مجلس شورای اسلامی و معاونان و مدیران این سازمان در مجتمع فرهنگی یاوران مهدی(عج) قم برگزار شد.
طی این دو روز از مجموعه سه جلدی مدیریت در مؤسسات قرآنی ـ مردمی رونمایی شد و 10 نفر از کارشناسان قرآنی دارالقرآنهای استانها نیز مورد تجلیل قرار گرفتند. مدیران سازمان دارالقرآن الکریم و کارشناسان قرآنی استانها در این دو روز ضمن زیارت حرم حضرت معصومه(س) به دیدار آیتالله العظمی جوادی آملی، نیز رفتند.
همزمان با برگزاری همایش دوسالانه سازمان دارالقرآن الکریم در استان قم، نشست مشترک مدیران اتحادیههای موسسات قرآنی ـ مردمی کشوری و استانی و مدیران سازمان دارالقرآن الکریم برگزار شد.
در برنامه افق این هفته نیز، مصوبات مجلس درباره تسهیلات ارائه شده به جامعه قرآنی بحث و تبادل نظر شد؛ رئیس فراکسیون قرآن و عترت مجلس شورای اسلامی در بخشی از سخنان خود در این برنامه اظهار کرد: ما دوست داشتیم که بودجه قرآنی سال 93 بیش از 200 میلیارد باشد، اما این اتفاق رخ نداد؛ با این حال از دستگاهها و موسسات قرآنی میخواهیم که بسیاری از فعالیتهای خود را برونسپاری کنند.
همچنین حسن محمدی، مدیر عامل اتحادیه موسسات قرآنی مردم نهاد در سخنانی گفت: اگر بنا باشد که رقم 10 میلیونی برای حافظان قرآن در کشور محقق شود، نیازمند بودجههای زیادی هستیم. خرمدل نیز درباره بیمه فعالان قرآنی اظهار کرد: هر چند که نسبت به چند سال پیش پیشرفتهای خوبی در حوزه حمایت از فعالان قرآنی داشتهایم، اما توقع ما چند برابر است.
برگزاری نشست خبری مسابقات سراسری اذان، ابتهال و مدیحهسرایی
در روز یکشنبه رسانههای قرآنی شاهد برگزاری نشست خبری هجدهمین دوره مسابقات کشوری «همخوانی، مدیحهسرایی، اذان و ابتهال»، بودند. ولی یاراحمدی، رئیس مرکز امور قرآنی سازمان اوقاف و امور خیریه ضمن تشریح برنامههای این مسابقات از رقابت بیش از 500 نفر از نهم تا پانزدهم اردیبهشتماه به میزبانی آبادان خبر داد. بازدید از مناطق جنگی و قدمگاههای شهدا، اجرای برنامه محفل انس توسط طه نعمانی، قاری بینالمللی مصری، برگزاری نمایشگاه قرآنی و ... از برنامههای تدارک دیده شده در حاشیه این رقابتها عنوان شده است.
اعزام نمایندگان ایران به مسابقات قرآن ارتش دوستی ایران و عمان
تیم 12 نفره نیروهای مسلح ایران به سرپرستی سازمان عقیدتی ـ سیاسی وزارت دفاع و پشتیبانی نیروهای مسلح روز یکشنبه، هفتم اردیبهشتماه به مسابقات قرآن دوستی نیروهای مسلح ایران و کشور عمان اعزام شدند. این مسابقات تا روز جمعه، 12 اردیبهشتماه به میزبانی کشور عمان ادامه خواهد داشت.
همچنین در این روز نخستین جلسۀ هیئت رسیدگی به امور مؤسسات فرهنگی قرآن و عترت در سال 93، برگزار شد و در آن اجازه صدور موافقت اصولی 27 مؤسسه فرهنگی قرآن و عترت صادر شد. در این بین نام موسساتی از استانهای اردبیل، بوشهر، خراسان رضوی، یزد، تهران، خوزستان، سیستان و بلوچستان، مازندران، همدان و کهگیلویه و بویراحمد دیده میشود.
عملیات ساخت دانشکده علوم قرآنی ساری از دانشکدههای دانشگاه علوم و معارف قرآن کریم صبح روز یکشنبه، هفتم اردیبهشتماه، آغاز شد. این پروژه دارای زیربنای تقریبی معادل ۱۸۰۰ مترمربع است و قرار است ساختمان آن در۳ طبقه در شهرستان ساری احداث شود.
تمدید مهلت ارسال مقالات به نشست تخصصی شورای عالی قرآن
همچنین در این روز مهلت ارسال مقالات به دهمین نشست تخصصی شورای عالی قرآن که پیش از این تا 10 اردیبهشتماه تمدید شده بود بار دیگر تا 15 اردیبهشتماه تمدید شد. محوریت اصلی دهمین نشست تخصصی شورای عالی قرآن «ویژگیهای تلاوت استادانه» است که علاقهمندان برای ارسال آثار خود به دبیرخانه این نشست تخصصی باید آثار خود را با موضوعاتی از جمله «ویژگیهای تلاوت استادانه مستند به آیات و روایات»، «شاخصهای هنری(صوت و لحن) در تلاوت استادانه»، «شاخصهای علمی در تلاوت استادانه» و «جایگاه فن تلاوت در نگاه رهبر معظم انقلاب» تهیه و ارسال کنند.
در دیدار اعضای اتحادیه تشکلهای قرآن و عترت کشور با وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی، که روز یکشنبه، هفتم اردیبهشتماه برگزار شد، اعضای این اتحادیه خواستار توانمندسازی اقتصادی اتحادیه و مؤسسات قرآنی شدند. علی جنتی، وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی نیز در این دیدار با تأکید بر لزوم توانمندی مؤسسات از اتحادیه خواست تا با ارائه طرحهای کارآمد به وزارت، زمینه ایجاد منابع پایدار برای مؤسسات قرآنی فراهم آید.
انتصاب مسئولان کمیتههای نمایشگاه قرآن
از سوی معاونت قرآن و عترت وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی، مدیران بخشهای بیست و دومین نمایشگاه بینالمللی قرآن کریم معرفی شدند که براساس آن حجتالاسلام والمسلمین محمدعلی خسروی، رئیس کمیته خادمان قرآن کریم، محمدرضا داوودآبادی فراهانی، رئیس کمیتۀ تشکلهای قرآنی ـ مردمی، مهدی قرهشیخلو، رئیس کمیته محافل و مراسم، سیدضیاء هاشمی، رئیس کمیتۀ دانشگاهیان، حمید صابر فرزام، رئیس کمیته روابط عمومی و اطلاعرسانی، غلامرضا نوعی، رئیس کمیته بخش مکتوب و درگاهی، به عنوان رئیس کمیتۀ بینالملل تعیین شدند. همچنین باقری، رئیس کمیته کودک و نوجوان، حبیب ایلبیگی، رئیس کمیته سینما از دریچه ماورا، خانم موسوی، رئیس کمیتۀ بانوان، معینی، رئیس کمیته علمی دانشگاه و محمد نعیمایی، دبیر همایش قرآننویسان به عنوان دیگر بخشهای این نمایشگاه منصوب شدند.
راهیابی 14 اثر از رادیو قرآن به مرحله نهایی جشنواره رادیو
مدیر تولید و پخش رادیو قرآن گفت: از 44 برنامه ارسال شده توسط رادیو قرآن به سیزدهمین جشنواره بینالمللی رادیو، 14 اثر به مرحله نهایی راه یافتهاند. آثار ارسالی در بخشهای بینالمللی، داخلی و دوازدهگانه است که برنامههای مربوط به بخش دوازدهگانه با موضوعاتی از جمله، انقلاب اسلامی، سبک زندگی، معارف قرآن، نماز و... است.
تشکیل اتحادیه تشکلهای قرآن و عترت استان گیلان
اتحادیه تشکلهای قرآن و عترت استان گیلان، نهم اردیبهشتماه با حضور حسن محمدی، مدیرعامل اتحادیه تشکلهای قرآن و عترت کشور و جمعی از فعالان قرآنی استان گیلان در محل خانه قرآن بندرانزلی افتتاح شد. پس از استانهای خراسان رضوی، کرمان، زنجان، مازندران و آذربایجان غربی، این ششمین اتحادیه استانی است که از اسفندماه سال گذشته به فاصله زمانی هر دو هفته در کشور تأسیس میشود.
روز چهارشنبه، دهم اردیبهشتماه نیز رحیم قربانی، رئیس سازمان قرآن و عترت بسیج تهران بزرگ از اجرای طرح نهضت قرآنی در بین بسیجیان تهران برای ریشهکنی بیسوادی قرآنی خبر داد و گفت: این طرح با راهاندازی هزار پایگاه قرآن و عترت، اجرا میشود.
برگزاری جشنوارههای قرآنی کودک و نوجوان در سراسر کشور
مسعود وادیپور، مدیر امور ارتباطات سازمان دارالقرآن الکریم در روز چهارشنبه، دهم اردیبهشتماه گفت: از جمله برنامههای پیشبینی شده توسط معاون ارتباطات و فناوری اطلاعات سازمان دارالقرآن الکریم در سال جاری برگزاری جشنوارههای قرآنی کودک و نوجوان است که براین اساس دارالقرآنها و ادارات تبلیغات اسلامی استان، موظف به برگزاری این جشنوارههای قرآنی تا پایان سال هستند. این جشنوارهها در پنج گروه سنی شامل؛ «پیشدبستانی و اول دبستان»، «دوم و سوم دبستان»، «چهارم و پنجم دبستان»، «مقطع راهنمایی» و «مقطع متوسطه و پیشدانشگاهی» اجرا میشود.
تشکیل نخستین جلسه ستاد بیست و دومین نمایشگاه بینالمللی قرآن
نخستین جلسه ستاد بیست و دومین نمایشگاه بینالمللی قرآن با حضور حجتالاسلام و المسلمین حشمتی، معاون قرآن و عترت وزارت فرهنگ و راشاد اسلامی و مدیران بخشهای مختلف این دوره از نمایشگاه در محل این معاونت برگزار شد.