کد خبر: 1401788
تاریخ انتشار : ۱۰ ارديبهشت ۱۳۹۳ - ۱۵:۲۷
حجت‌الاسلام شفیعی:

تلاش خستگی‌ناپذیر در عرصه فرهنگ، رسالت امروز تشکل‌های اسلامی دانشجویی است

گروه اجتماعی: رئیس دفاتر استانی نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاه‌های خوزستان با اشاره به فرمایش امام راحل «ما به وظیفه‌مان عمل می‌کنیم اما اینکه نتیجه حاصل شود یا نه دست خداست»، تصریح کرد: رسالت امروز هر فرد دغدغه‌مند در عرصه فرهنگ این است که تلاش خستگی‌ناپذیر داشته باشد و نتیجه را از خدا بخواهد.

به گزارش خبرگزاری بین‌المللی قرآن(ایکنا) از خوزستان، حجت‌الاسلام والمسلمین سیدمحسن شفیعی، رئیس دفاتر استانی نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاه‌های استان خوزستان در گردهمایی فعالان فرهنگی تشکل‌های دانشجویی دانشگاه شهید چمران اهواز با گرامیداشت مقام استاد شهید مرتضی مطهری و روز معلم، تلاش، حرکت و بالندگی فعالان فرهنگی تشکل‌های دانشگاه شهید چمران را پررونق و ارزنده ارزیابی کرد.

وی در ادامه با بیان اینکه عمر انسان باید یکسره به کار و تلاش و بندگی بگذرد، گفت: راهی جز کارکردن نداریم و استراحت معنا ندارد چرا که مقطع در اختیار انسان به تعبیر روایات کشتزار است و برداشت از آن در مقطع دیگر خواهد بود. (الدینا مزرعه الاخره)

شفیعی افزود: اگر خواهان حرکت در مسیرانبیا باشیم باید با مجاهدت راه را پیدا کرد، باید دغدغه داشت و ناامید نبود. در 950 سال دوران پیامبری حضرت نوح(ع) تنها 83 نفر به ایشان ایمان آوردند؛ لذا با بررسی سیره انبیا و مجاهدت ایشان درمی‌یابیم در مسیر هدایت نتیجه به سختی و رنج حاصل می‌شود.

رئیس دفاتر استانی نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاه‌های استان خوزستان با اشاره به کلام الهی در قرآن کریم به پیامبر که «ای پیامبر می‌خواهی خود را هلاک کنی برای اینکه ایمان نمی‌آورند»، تصریح کرد: خداوند در این آیه با اشاره به پافشاری کفار به غفلتشان عنوان می‌کند «پیامبر تنها وظیفه دارد بگوید و دعوت کند». نتیجه می‌گیریم ما باید اطمینان حاصل کنیم مسیر تبلیغ و معرفت‌گستری را به درستی طی کرده و وظیفه‌مان را انجام داده‌ایم و پس از آن حصول نتیجه دیگر با ما نیست. اینکه تلاش کم باشد و در عرصه تبلیغ روش‌ها و اصول و شیوه‌های نوین به کار گرفته نشود و در پایان بگوئیم ما مأمور به تکلیف هستیم نه نتیجه؛ این توجیه مؤمنان تنبل است که دغدغه دارند اما همت نه. از سوی دیگر زمانی تلاش مدنظر است و می‌گوئیم باید نتیجه به دست آید. این نیز درست نیست چرا که هدایت همه‌گستر در دوره ظهور عملی خواهد شد. لذا مسیر میانه این دو نگرش راه صحیح و درست خواهد بود؛ یعنی آنچه توان است فعالیت با اسلوب درست انجام شود و نتیجه به خدا واگذار شود.

وی سند این نوع نگرش را عملکرد پیامبر(ص) و بیان خداوند در قرآن کریم عنوان و اظهار کرد: خداوند در قرآن کریم به پرکاری، درست‌کاری و اصول‌گرایی پیامبر اکرم(ص) شهادت می‌دهد و می‌گوید که همه به ایشان ایمان نیاوردند؛ لذا رسالت امروز هر فرد دغدغه‌مند این است که تلاش خستگی‌ناپذیر و با استفاده از علم روز داشته باشد و نتیجه را از خدا بخواهد.

شفیعی با بیان اینکه امام راحل نماد تکلیف‌گرایی دینی بود و به ما آموخت که تکلیف‌گرا باشیم، ادامه داد: امام می‌فرمود: ما به وظیفه‌مان عمل می‌کنیم اما اینکه نتیجه حاصل شود یا نه دست خداست. بنابراین همین که تلاش، توان و همت در میدان، حرکت ایجاد کند به این معناست که وظیفه‌مان را انجام داده‌ایم لکن باید بدانیم نتیجه صددرصد حاصل نخواهد شد و این امر نباید ما را دلسرد کند.

وی در بخش دیگری با اشاره به فعالان فرهنگی دانشگاه چمران گفت: لازم است در محیط دانشگاه با شناخت، در مسیر دفاع از اندیشه‌های توحیدی عمل شود. تشکل‌های اسلامی دانشجویی برنامه‌های خود را براساس اقتضائات هر دانشکده انجام دهند، جنس فعالیت فرهنگی در سطح دانشگاه مشترک است لکن قالب اجرای آن متناسب با اقتضای هر دانشکده متفاوت خواهد بود.

رئیس دفاتر استانی نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاه‌های استان خوزستان تصریح کرد: تشکل‌ها در خط‌ مقدم فعالیت فرهنگی قرار دارند از این روست که مقام معظم رهبری ایشان را افسران جنگ نرم نامیدند بنابراین آنها باید دغدغه‌های موجود در جامعه دانشگاهی را فهم و در راستای بررسی و واکاوی آنها فعالیت‌های فرهنگی را شکل دهند. لازم است بستر بهره‌برداری دانشجویان در حوزه‌های امامت و ولایت تا هنر و ورزش توسط تشکل‌ها محیا شود.

وی با تأکید بر اینکه حوزه‌ فعالیت‌های علمی اعضای تشکل‌ها نباید متأثر از فعالیت‌های تشکلی به رکود رود، گفت: توجه داشته باشید رهبری در کنار بحث افسران جنگ نرم مسئله جهاد و علمی را نیز مطرح می‌کند.

شفیعی با بیان اینکه بزرگترین عرصه و میدان تلاش از نقش‌آفرینی عملی آغاز می‌شود، تصریح کرد: بچه‌های مذهبی در دانشگاه باید تبدیل به نقطه‌محوری حرکت‌ها باشند. هر یک از آنها باید در محیط پیرامونی خود پاسخگوی پرسش‌های علمی، سیاسی، ... و کلیه امور بوده و نقطه اتکای سایر دانشجویان باشد.

وی در پایان با اشاره به آیه «وَالَّذِینَ جَاهَدُوا فِینَا لَنَهْدِیَنَّهُمْ سُبُلَنَا...و کسانى که در راه ما کوشیده‏اند به یقین راه‏هاى خود را بر آنان مى‏‌نماییم»، بیان کرد: واژه کلیدی در این آیه مجاهدت است؛ مجاهدت خستگی دارد، بی‌مهری دیدن دارد، گذشتن از مال دارد اما اجر آن این است که خداوند متعال راه را نشان می‌دهد.

captcha