کد خبر: 1401796
تاریخ انتشار : ۱۰ ارديبهشت ۱۳۹۳ - ۱۵:۳۵
با حضور مسلمانان و غیرمسلمانان از کشورهای مختلف؛

نخستین گردهمایی بین‌المللی اسلامی در کنیا برگزار شد

گروه بین‌الملل: نخستین گردهمایی سالانه بین‌المللی اسلامی در کنیا با عنوان «سفر ایمان» در تاریخ 6 و 7 اردیبهشت در مرکز همایش‌های بین‌المللی کنیا در نایروبی برگزار شد.

به گزارش خبرگزاری بین المللی قرآن (ایکنا)، این همایش با هدف بررسی موضوعاتی از قبیل گسترش بیداری اسلامی، صلح و هم‌زیستی مسالمت‌آمیز و ایجاد اتحاد بین جوامع مختلف در کنیا و سراسر آفریقا برگزارشد.
بیش از 2000 نفر از مسلمانان و غیرمسلمانان از نقاط مختلف این کشور و سایر کشورهای جهان در این همایش شرکت کردند.
این گردهمایی دو روزه همچنین فرصتی برای جوانان بود تا بیاموزند چگونه با رفتارهای اسلامی صحیح، تصویری از یک دین صلح‌آمیز و طرفدار مدارا و سازش را ارائه کنند.
این همایش زمانی برگزارشد که به دنبال تعدادی حملات تروریستی، ناآرامی‌ها در این کشور آفریقایی افزایش یافته و باعث تشدید اقدامات امنیتی و دستگیری صدها نفر و سوء برداشت‌های بسیار از دین اسلام شد.
همایش «سفر ایمان» یکی از مجموعه همایش‌هایی است که سالانه با همین عنوان در تورنتوی کانادا برگزار می‌شود.
اهداف این همایش عبارتند از: تبلیغ و معرفی بیشتر اسلام به مسلمانان و غیرمسلمانان در کنیا و در سراسر جهان، گسترش سازش و مدارا بین جوامع مختلف این کشور، ایجاد فضای بهتر برای تبلیغ اسلام، ترغیب مسلمانان و غیرمسلمانان برای شرکت در فرایند مردم‌سالاری، ارتقاء گفتمان سیاسی، تعاملات و گفت‌وگوها و تقویت ارزش‌های مشترک، درک مشترک و احترام متقابل برای همگان.
شیخ سعید راغه، یکی از برگزارکنندگان این همایش و از اساتید مطالعات اسلامی و شریعت در کانادا؛ شیخ عبدالرحمن منصور، استاد فقه از عربستان سعودی؛ شیخ احمد عبدالحمید، فارغ التحصیل دانشگاه اسلامی مدینه؛ امام وسیم کمپسون، امام مسجد منتدا در لندن و استاد فقه؛ و شیخ بدرو جعفر، استاد فقه و عضو شورای ائمه و علمای مسجد جامع نایروبی، از جمله سخنرانان این برنامه بودند.
عشق به رسول اکرم (ص) و زندگی همراه با سازش، مدارا و صلح  به ویژه در کنیا از جمله موضوعات اصلی این گردهمایی بود.
تمامی علمای مسلمان حاضر در همایش از رهبران دینی محلی خواستند تا جوانان را از گرفتارشدن در دام افراط و تفریط  برحذر دارند. آنها تأکید کردند که پیام اصلی اسلام توسط معدود افرادی که خود را به دروغ عالم دینی معرفی کرده و قصدشان سوق دادن جوانان به سمت خشونت است، تحریف شده است.
شیخ عبدالحمید در این باره گفت: عده زیادی در دنیا پیام رسول اکرم (ص) را به درستی درنیافته و آن را تحریف کرده‌اند. به همین دلیل است که ما از همه ائمه جماعت بومی  و علمای دینی می‌خواهیم که دیدگاه مردم را نسبت به سبک زندگی و تعالیم پیامبر (ص) تصحیح کنند.
این عالم دینی افزود: رسول اکرم (ص) انسانی صلح‌جو و رحمتی از جانب خداوند برای همه عالمیان بود و عشق به رسول الله (ص) برای مسلمانان در بالاترین مرتبه قرار دارد.
امام وسیم کمپسون نیز در این باره گفت: عشق به پیامبر (ص) برتر از عشق به هر چیز دیگر است. او از جانب خدا به عنوان آخرین پیامبر برگزیده شد و از این رو نه تنها شایسته دوست داشته شدن است بلکه باید از او اطاعت کرد.
وی در مورد کسانی که در قالب کاریکاتورهای موهن و غیره به پیامبر (ص) توهین می‌کنند، گفت: نباید با بی ملاحظگی به این افراد واکنش نشان داد بلکه پاسخ ما باید به گونه‌ای باشد که بازتابی از رفتار نیکوی پیامبر (ص) را به نمایش بگذارد.
رهبر انجمن ملی کنیا نیز که در این مراسم حضور داشت در سخنانی گفت: عده اندکی از شیوخ دروغین تلاش کرده‌اند تا با جلب توجه رسانه‌ها تصوراتی کلیشه‌ای را از اسلام و مسلمانان رواج دهند.
وی افزود: اسلام دین صلح، مدارا و همزیستی است و به نظر نمی‌رسد هیچ یک از این شیوخ تندرو انتقال دهنده این پیام اسلام باشند.
او گفت: اسلام با کشتار و تروریسم میانه‌ای ندارد. در حقیقت اسلام می‌گوید اگر جان یک انسان را بگیرید مانند آن است که همه بشریت را کشته‌اید.
شیخ سعید راغه، دیگر سخنران این مراسم، با اشاره به درس‌هایی از جنگ احد، از رهبران مسلمان کنیا خواست همواره با مردم مشورت کنند چرا که این کار سنت پیامبر (ص) بود.
وی مسلمانان را به اتحاد فراخواند و تأکید کرد که نباید به دشمنان اجازه داد تا مسلمانان را به گروه‌های شیعه، سنی، سلفی، وهابی و غیره تقسیم کنند.
وی گفت: بیش از 8 میلیون مسلمان در کنیا باید به عنوان یک امت واحد باشند تا مورد احترام قرار گیرند و در همه زمینه‌های اقتصادی، سیاسی و اجتماعی، پیشرفت کنند.
شیخ راغه افزود: اگر مسلمانان به عنوان یک امت با یکدیگر متحد نباشند و هرکس راه خود را برود، یقیناً در موارد بسیاری شکست خواهند خورد. 
وی همچنین از مسلمانان خواست تا اسلام را گسترش دهند و از طریق صلح و مدارا تصویر حقیقی اسلام را به نمایش بگذارند.
شیخ راغه در ادامه گفت: هدف این همایش به تصویرکشیدن تعالیم فطری اسلام حقیقی از جمله صلح و مدارا و برطرف نمودن سوءبرداشت‌ها و خرافات درباره اسلام و مسلمانان است.
وی در پایان گفت: پس از وقایع تلخ اخیر در مرکز خرید «وست گیت» و دیگر حملات تروریستی، این فرصتی است به ویژه برای جوانان تا تعالیم اسلامی صحیح را از یک دین صلح‌آمیز و طرفدار سازش و مدارا به نمایش بگذارند.
شیخ عبدالرحمن منصور درباره استقامت در راه دین خدا سخن گفت و افزود: این پایداری و استقامت، هدف هر مسلمانی است که می‌خواهد بر صراط مستقیم باقی بماند.
وی گفت: امروزه مسلمانان در شرایطی زندگی می‌کنند که با توجه به ابتلائات بسیار، هوی و هوس، وسوسه‌های فروان، شک و تردیدها و تبلیغات منفی علیه اسلام که به حدی است که اسلام را در قلوب و اذهان بسیاری از آنها عجیب جلوه داده، نیاز به استقامت بیشتری دارند.
وی افزود: استقامت داشتن به این معناست که نگذاریم وسوسه‌های این دنیا و تمایلات مادی اندیشه و اهداف ما را منحرف کنند.
وی در پایان گفت: از مسلمانان خواسته نشده که نیازها و تمایلات خود را به طور کامل سرکوب کنند، بلکه باید آنها را به طور مناسب کنترل کنند و نگذارند این تمایلات دلیلی بر نافرمانی خدا شوند.

captcha