به گزارش خبرگزاری بینالمللی قرآن(ایکنا)، نخستین جلسه ستاد برگزاری بیست و دومین نمایشگاه بینالمللی قرآن کریم عصر امروز، 10 ادیبهشتماه با حضور اعضای این ستاد در محل معاونت قرآن و عترت وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی برگزار شد.
در ابتدای این نشست حجتالاسلام والمسلمین محمدرضا حشمتی اظهار کرد: بیست و دومین نمایشگاه بینالمللی قرآن کریم، از 25 شعبان تا 15 ماه مبارک رمضان در مصلی امام خمینی(ره) برگزار میشود. برنامه تجلیل از خادمان قرآن کریم همانند سایر سنوات برگزار میشود که در این برنامه از رئیسجمهور نیز دعوت به عمل آمده است.
آغاز فعالیت 70 درصد کمیتهها
وی عنوان کرد: تاکنون 70 درصد وضعیت فعالیت کمیتههای این نمایشگاه، مشخص شده است و تکلیف سایر کمیتهها نیز طی هفتههای آتی مشخص میشود. پرهیز از ارائه کارهای تکراری، صرفهجویی در میزان بودجه و برپایی نمایشگاهی در خور شأن، از اهم سیاستهای اصلی ما در این دوره از نمایشگاه است.
برگزاری گفتمان و نقد فعالیتهای قرآنی
رئیس نمایشگاه بیست و دوم تصریح کرد: بعد از برپایی بیست و یک دوره از نمایشگاه قرآن، زمان آن فرا رسیده است تا گفتمانهای قرآنی را در نمایشگاه اجرا کنیم و به نقد و بررسی فعالیتهای قرآنی همچون ارزیابی شیوههای آموزش قرآن بپردازیم.
برزین ضرغامی، قائممقام نمایشگاه بینالمللی قرآن کریم در این نشست ضمن معرفی اعضای این ستاد گفت: در این نمایشگاه تلاش داریم تا بهترین و جدیدترین آثار فاخر قرآنی در حوزههای مختلف توسط نهادها و دستگاهها ارائه و از ارائه اجناس غیر مرتبط جلوگیری شود. در بخشهای سینما و هنر نیز وقفهای در این سالیان اتفاق افتاد که باید با تلاش بیشتر این آثار در نمایشگاه حضور یابند.
هزینه حضور هر هنرمند خارجی؛ 10 میلیون تومان
وی ادامه داد: در بخش بینالملل باید توجه کرد که با عنوان و اسم بینالمللی نمیتوان نمایشگاه را بینالمللی کرد، بلکه حقیقتاً باید این نمایشگاه محل حضور هنرمندان خارجی باشد. هزینه حضور هر شخص خارجی در این نمایشگاه، 10 میلیون تومان است که از این رو باید در انتخاب این هنرمندان و آثار آنها، نهایت دقت را به عمل آورد.
ضرغامی با اشاره به کار کمیته روابط عمومی و اطلاعرسانی که مدیرعامل خبرگزاری ایکنا عهدهدار هدایت این کمیته است تصریح کرد: از این کمیته انتظار میرود تا بحث هماهنگی، انعکاس و پوشش اخبار این رخداد قرآنی را به نحو شایسته انجام دهد و سبب شود تا مخاطب ارتباط خود را با مضامین ارائه شده حتی پس از اتمام نمایشگاه، همچنان حفظ کند.
حجتالاسلام والمسلمین محمدعلی خسروی، رئیس کمیتۀ خادمان قرآن کریم عنوان کرد: سیر صعودی کیفیت برگزاری نمایشگاه قرآن چندسالی بود که با توقف روبرو شده بود که امیدواریم در این دوره شاهد رشد کیفی این نمایشگاه باشیم.
فراهم کردن فضایی آرام برای بازدیدکنندگان
وی اضافه کرد: وقتی مخاطب به نمایشگاه قرآن وارد میشود با هیاهوی زیادی مواجه میشود که شایسته است در چنین نمایشگاهی آرامشی معنوی حکمفرما باشد. در عرصه تجلیل از فعالان قرآنی نیز این نگاه را داریم که قرائت یا حفظ قرآن به تنهایی ملاک تقدیر نباشد، بلکه رفتار قرآنی نیز عامل انتخاب این بزرگواران خواهد بود.
ادامه یافتن جلسات ستاد نمایشگاه بینالمللی قرآن پس از پایان برپایی
در این جلسه، مهدی قرهشیخلو، رئیس کمیته محافل و مراسم عنوان کرد: درخواست ما این است تا این شورای سیاستگذاری، فعالیت خود را پس از اتمام نمایشگاه قرآن نیز ادامه دهد تا این که دستگاههای اجرایی، یک سال برای طراحی و انسجام برنامههای فاخر وقت کافی داشته باشند. ما نیز به نوبه خود برای حضور حداکثری جامعه قرآنی در نمایشگاه برنامههایی را تدارک دیدهایم.
باقری، رئیس کمیتۀ کودک و نوجوان نیز در این نشست اظهار کرد: بخش کودک و نوجوان با استفاده از رنگپردازیهای خاص و جذاب، آموزههای قرآنی را برای مخاطبان خود ارائه میدهد و حتیالمقدور اسباببازیها و سرگرمیهای آموزنده را در بخشهای خود عرضه میکند.
خانم موسوی، رئیس کمیتۀ بانوان ضمن ارائه پیشنهاداتی عنوان کرد: برخی از بخشهای نمایشگاه همچون بخش حوزوی که بخش زیادی را به خود اختصاص داده بود، فاقد المانهای هنری و جذاب بود. همچنین طی این سالها نشستها و برنامههای زیادی به صورت همزمان اجرا میشد که شایسته است که کمیته مراسم و محافل از این تداخل برنامهها جلوگیری کند.
برنامهریزی برای مراسم افتتاحیه
محدثه اکبری، نماینده اتحادیه تشکلهای قرآن وعترت کشور در این مراسم با ارائه دو پیشنهاد تصریح کرد: برای مراسم افتتاحیه سهمیهای به نهادها و سازمانها اختصاص داده میشود و مهمانان شهرستانی نیز برای حضور در این مراسم از اقصینقاط کشور به تهران میآیند اما عدم برنامهریزی دقیق سبب میشود که تعداد زیادی از مدعوان پشت دربهای بسته سالن مصلی منتظر بمانند.
وی افزود: همچنین نشستهای هر بخش در سالنهایی برگزار میشود که سرپوشیده نیست و این مسئله سبب میشود که سر و صدای زیادی در فضای نشستهای علمی حاکم شود که در مواردی باعث عدم تمرکز سخنران و بینظمی نیز میشود.
جعفرپور، نماینده وزارت علوم، تحقیقات و فناوری که عهدهدار مسئولیت کمیته دانشگاهیان است اظهار کرد: تاکنون دو جلسه از این کمیته را برگزار کردیم و مقرر شده است که نشستهای هماندیشی، نشستهای علمی قرآنی با حضور اساتید حوزه و دانشگاه برگزار شود.
در این نشست نماینده ای از طرف خبرگزاری ایکنا در نشست حضور داشت. همچنین مصوب شد تا جلسات هماهنگی این کمیته هر هفته، چهارشنبه، از ساعت 15 تا 17 برگزار شود و در جلسه بعد پیشنهاداتی درباره شعار نمایشگاه به همراه گزارش کار هر کمیته ارائه شود.
گزارش تصویری این نشست را اینجا ببینید!