علیرضا قوامی، استاد گروه معارف دانشگاههای ارومیه در گفت و گو با خبرگزاری بینالمللی قرآن (ایکنا) از آذربایجان غربی، با تشریح آسیبهای روحی و روانی بدحجابی در جامعه اظهار کرد: روانشناسان بر این باور هستند که طیفی از افراد دارای خلأهای شخصیتی و روحی روانی در جامعه زندگی میکنند که کمبودهای خود را در بطن جامعه و در قالب زیبایی و ستایش ظاهری جامعه جست و جو میکنند.
وی با بیان اینکه این گروه از افراد دچار نوی کمبودهای روحی هستند، افزود: افراد بدحجاب در پی تأمین کمبودهای روحی و روانی خویش از طریق مورد توجه قرار گرفتن در محافل اجتماعی هستند.
وی در ادامه گفت: الگو و هنجارهای جامعه در داخل محیط خانواده در انتخاب الگوهای رفتاری جوانان بسیار تأثیر گزار است و انتخاب نادرست میتواند کانون خانواده را به سمت بیحیایی سوق دهد.
قوامی با با تاکید بر اینکه بیحجاب و بدحجابی نتیجه بارز الگو گرفتن از فرهنگهای وارداتی است، اظهار کرد: افرادی که با الگو گیری نادرست و با بدحجابی در جامعه حضور پیدا میکنند بر این باورند جامعه آنها را میپسندد، درحالیکه تفکر آنها کاذب و ارزشها در جامعه عکس این تفکر افراد بدحجاب را نشان میدهد و جامعه ارزشها و الگوهای ایرانی اسلامی را ملاک قرار میدهد.
وی عرضه زیبایی را امری ناپسند دانست و افزود: زیبایی وجود آدمی باید رنگ و بوی الهی داشته باشد و با پوشش و حجاب مناسب از آفات و انحطاطها در امان باشد و با عفت و پاکدامنی در جهت سعادت دنیوی و اخروی خویش تلاش کنند.
قوامی خاطرنشان کرد: متأسفانه برخی از افراد حجاب را نوعی محدودیت و عقبافتادگی در جامعه میدانند درحالیکه حجاب در جامعه محدودیت و عقبافتادگی نیست بلکه حفظ زیبایی و متانت در کنار حضور راحت در جامعه است.
استاد گروه معارف دانشگاههای ارومیه در پایان افزود: گرایش به مدهای کذایی که قبلاً ترد شده از طرف جامعه بودند ولی متأسفانه امروزه مقبول و مورد طلب جامعه شدهاند به دلیل دسترسی آسان و قیمت مناسب است که باید مورد توجه مدیران فرهنگی و خانوادهها قرار گیرد.