به گزارش خبرنگار افتخاری خبرگزاری بینالمللی قرآن(ایکنا)، نشست قرآنی «نقش شکرگذاری و مثبتاندیشی در سلامت روح و روان انسان از دیدگاه قرآن و عترت» با همکاری دارالقرآن ادارهکل تبلیغات اسلامی و دفتر مدیرکل امور اجتماعی استانداری قم و با حضور جمعی از مربیان جامعةالقرآن قم برگزار شد.
حجتالاسلام والمسلمین محمود لطفیان سرگزی، کارشناس فرهنگی ستاد اقامه نماز استان قم در این نشست، اظهار کرد: مغز انسان با دقت و نظم خاصی به کنترل تمامی دستگاههای بدن میپردازد و بزرگترین رایانهها هم در مقابل عظمت مغز انسان چیزی نیستند. گوش ما نیز با دقت میشنود، چشم با دقت میبیند و قلب ما با دقت کار میکند؛ اینها سرمایههای بزرگ و کهن زندگی ما هستند اما چون تکراری شده قدر آن را نمیدانیم.
مدیر کانون نویسندگان نماز استان قم بیان کرد: ذهن ما پیامهایی که تازه نباشد را فیلتر و حذف میکند و اگر به دنبال نداشتهها باشیم همین که به آن میرسیم از آن اشباع میشویم و دوباره به دنبال یک نداشته دیگر میرویم و همین طور این چرخه معیوب ادامه دارد.
وی با اشاره به اینکه مثبتاندیشی و تمرکز روی نعمتهایی که خدا به ما داده، شادمانی را به قلب ما هدیه میکند، گفت: چرا ما عادت کردهایم شادمانی را به آینده موکول کنیم؟ کمالگرایی بسیار خوب است، اما نه به قیمت اینکه انسان همیشه احساس بدبختی کند.
آرامش نعمتی است که قیمت ندارد
کارشناس نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاه علوم پزشکی قم ادامه داد: مثبتاندیشی و شادمانی امروز را بهعنوان سوغاتی برای فردای زیبای خود ببریم. ما راه زندگی را گم کردهایم، همه میدوند تا به خوشبختی برسند در صورتی که خداوند خود وعده فرموده که «اگر شکر نعمتهای مرا به جا آورید من نعمت خود را برای شما زیاد میکنم».
وی عنوان کرد: در این هیاهوی ماشین و کامپیوتر همه میدوند تا آرامش را در پول زیادتر، خانه و مسکن بهتر پیدا کنند، اما این ره که اینها میروند به ترکستان است. آرامش نعمتی است که قیمت ندارد.
حجتالاسلام لطفیان ادامه داد: اگر در جامعهای منفیگرایی، بدبینی، سوءظن، ریا و خودنمایی زیاد شود، لحظه لحظه افراد از معنویت و عشق دور میشوند و از دری که ریا بیاید عشق میرود. چقدر زیبا بود اگر تمامی کارهای ما فقط به خاطر خدا انجام میشد چون خداوند کاری را که برای غیر او انجام شده باشد، قبول نمیکند.
وی با بیان اینکه باید در انجام هر کاری به قلب خود مراجعه کنیم، افزود: ما دوست داریم که مردم از کارمان با خبر شوند و از ما تعریف و تمجید کنند ولی اگر تعریف مردم از کارهایمان برای ما مهم نبود و ما فقط به وظیفه خود عمل میکردیم، در اینجا این عمل واقعاً به خاطر خدا صورت گرفته است.
زهد به معنای ترک دنیا نیست بلکه دل نبستن به آن است
کارشناس نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاه علوم پزشکی قم گفت: گاهی ما یک کار خوب را برای خدا انجام میدهیم و تلاش میکنیم تا کسی از آن با خبر نشود، اما به یک باره این کار خیر بر سر زبانها میافتد. این کار خداست که به ما میفهماند «بنده من این عمل صالح را برای من به صورت مخفی انجام داده است من نیز میخواهم زیبایی کار او را همگان بدانند».
وی افزود: خداوند زیباییهای زندگی را بر بندگان خود حرام نکرده است؛ وقتی که نعمتی به ما داد باید از آن استفاده کنیم. زهد آن نیست که دنیا را ترک کنیم و همواره فقیرانه زندگی کنیم، بلکه زهد این است که دل به دنیا نبندیم.
حجتالاسلام لطفیان عنوان کرد: برخی از افراد میخواهند سر خدا هم کلاه بگذارند، اما آنها نمیدانند هیچکس نمیتواند خدا را فریب دهد چراکه او بر هر چیز که در قلب ما میگذرد، آگاهی دارد. کاری که از روی ریا انجام شود نه تنها ثوابی ندارد بلکه عذاب هم دارد؛ چراکه این کار یک نوع شرک به حساب میآید و خداوند به پرونده انسان ریاکار مهر باطل میزند.
رواج ریا موجب برآورده نشدن دعاهاست
وی ادامه داد: وقتی در جامعه ریا رواج پیدا کند، هیچ دعایی مستجاب نمیشود. روزی که دین وسیله رسیدن به دنیا و پول شود دیگر خدا به گریهها، اشکها و دعاهای ما توجهی نخواهد کرد؛ چراکه ما دین خدا را وسیله رسیدن به آرزوهای مادی و دنیایی خود قرار دادهایم.
حجتالاسلام لطفیان شکر، صبر و تلاش با تمام توان را سه گام مهم قرآنی دانست و گفت: مثبتاندیشی باعث تغییر سرنوشت میشود و شکر بر تلخیها، راه کسب اخلاص و از وظایف انسان کامل است.
کارشناس نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاه علوم پزشکی قم بیان کرد: وقتی صدای سور اسرافیل به گوش میرسد عجب روزی است، حتی فرشتگانی که هیچ گناهی ندارند، سخت نگران هستند. حسابرسی آغاز میشود و آنجا کسی سربلند است که با نیت خالص برای خدا کار کرده باشد.
وی عنوان کرد: از اخلاق خداوند این است که زمانی انسان کاری هر چند کوچک را برای رضای خداوند انجام دهد، خدا آن را در نظر مردم بزرگ جلوه میدهد و عکس این عمل هم صادق است. مهدییاوران، مهدیباوران و نمازگزاران قرآنی میکوشند تا در همه کارهای زندگی خود اخلاص داشته باشند و معتقدند کاری که همراه با اخلاص باشد، کوچک نیست.
مدیر کانون نویسندگان نماز استان قم یادآور شد: اگر کسی 100 میلیون به تو و برادرت بدهد، آن مقدار را بین هم تقسیم میکنید، حال اگر برادر شما سهم خود را به شما ببخشد باعث خوشحالی شما میشود. این در واقع اخلاق خدایی است. روز قیامت که تو در برابر او میایستی و توقع داری به تو پاداش بدهد، میگوید «تو مردم را در این کار شریک من قرار دادی من هم سهم خود را به مردم بخشیدم برو از آنها پاداش خود را بگیر». پس خدا کاری را که حتی بوی ریا و خودنمایی داشته باشد قبول نمیکند.
حجتالاسلام لطفیان عنوان کرد: وقت نماز که فرا میرسد همه دلها مملو از عشق به خدا و مثبتاندیشی میشود. لحظههای ناب با خدا بودن و با خدا سخن گفتن است؛ ما اهل فکر و اندیشه هستیم و میدانیم در موقع دعا از خدا چه میخواهیم آتشی که ریاکاران در آن میسوزند آن قدر سوزنده است که همه اهل جهنم به شکوه میآیند؛ «بار خدایا خودت ما را از ریا و خودنمایی نجات بده و ما را در مقابل وسوسههای شیطان مقاوم کن».
وی افزود: بنده مخلص دلش در گرو خدای خویش است و از خدای خود انتظار پاداش دارد. برای همین برای او فرق نمیکند مردم قدر او را میدانند و از او تعریف بکنند، او وظیفه خود را انجام میدهد و جز از خدای خود انتظار مزد ندارد. کسی که روحیهاش اینگونه است دیگر شیطان در او نفوذ نمیکند و هیچ چیز نمیتواند مانع فعالیت او شود.
مدیر کانون نویسندگان نماز استان قم ادامه داد: اگر همه مردم او را دشنام دهند، اگر او را بترسانند، او باز هم به راه خدا ادامه میدهد؛ زیرا او به خاطر خدای خویش قدم در این راه گذاشته است و پروردگار متعال شاهد تمامی تلاشهای اوست؛ پس بهتر است در زندگی چند روزه دنیا فقط به خاطر او تلاش کرده و دل در گرو عشق محبوب واقعی خود داشته باشیم.
کارشناس فرهنگی ستاد اقامه نماز استان قم عنوان کرد: اخلاص و مثبتنگری در مرحله اول سخت به نظر میرسد اما همه کارهای بزرگ با قدم اول شروع میشود و آن نیت است. اگر کسی فقط 40 روز خالص زندگی کند یک اتفاق مهم برایش روی میدهد و آن جاری شدن چشمههای گهربار حکمت در وجود انسان مخلص است. آن وقت میتوانیم خود و دیگران را از این حکمتهای ناب بهرهمند کنیم و مایه هدایت تشنگان حقیقت شویم.
وی در پایان یادآور شد: منظور از چشمههای حکمت، فلسفه یونان باستان نیست بلکه نوری است الهی که خدا بر قلب هرکس که بخواهد نازل میکند. حکمت همان گمشدهای است که مایه سعادت انسان شده و نور دارد و مایه روشنی قلب میشود؛ وگرنه کافر نیز که خدا را قبول ندارد میتواند ذهنش پر از آموختههای فلسفی و اطلاعات علمی باشد.