به گزارش خبرگزاری بین المللی قرآن(ایکنا)، مراسم پایانی نخستین نشست اتحادیه تجار و بازرگانان جهان اسلام شنبه شب، 13 اردیبهشت ماه، با حضور آیت الله اراکی، دبیرکل مجمع جهانی تقریب مذاهب اسلامی در مرکز همایش های بین المللی کیش برگزار شد.
در ابتدای این نشست «شیخ شمس»، امام جمعه اهل سنت کیش اشعاری را در مدح و ستایش حضرت محمد(ص) قرائت کرد که مورد استقبال حضار قرار گرفت.
در ادامه نوبت به ارائه گزارش کمیته های سه گانه رسید؛ در ابتدا «کرباسی» به عنوان مسئول کمیته صنعت، معدن، تجارت و انرژی با بیان اینکه در این کمیسیون شرکت کنندگان مصوباتی در 11 بند داشتند، حمایت از تأسیس اتحادیه، تأکید بر ایجاد دبیرخانه فعال، ایجاد وب سایت اتحادیه، تأکید بر تسهیل صدور روادید برای تجار، عملیاتی شدن موافقتنامه های ترجیحی سازمان همکاری های اسلامی، برگزاری نشست های تخصصی، مطالعه امکان سنجی پروژه های سرمایه گذاری در ایران، تأکید بر حمایت دولت از بخش خصوصی، استفاده از ظرفیت منافع آبی و زمینی در راستای امنیت غذایی، برگزاری نمایشگاههای تخصصی و برگزاری نشستهای مشترک بین مناطق آزاد جهان اسلام را از جمله این مصوبات اعلام کرد.
همچنین «شاهین آرانی» مسئول کمیته پولی، مالی و بانکی نیز در سخنانی با بیان اینکه 25 میهمان خارجی از جهان اسلام در جلسه این کمیته حضور داشتند، گفت: محور سخنان در این نشست بر بحث فرهنگی و مشترکات فرهنگی جهان اسلام برای توسعه تجارت بود و در نهایت شرکت کنندگان بر ایجاد نهاد مالی اسلامی بین المللی در کیش تأکید کردند و همچنین خواستار ایجاد فضای مناسب کسب و کار و خدمات دهی در این راستا در مناطق آزاد شدند.
«عبدالله سهرابی»، رئیس کمیته گردشگری، توریسم و توریسم درمانی نیز در گزارشی با بیان اینکه 2 استاندار و 23 میهمان در نشست این کمیته حضور داشتند، تأکید بر ارائه فرصت های سرمایه گذاری در ایران، توجه به ورزشهای آبی در حوزه فعالیت وزارت نیرو، معرفی توانمندی های مناطق گردشگری در ایران، ایجاد رستورانهای زنجیره ای بین راهی، توجه به تورسیم درمانی و گردشگران مذهبی در ایران و توجه و حمایت از مسافرت مسلمانان از انگلیس و آمریکا به ایران را از جمله مطالب مطرح شده در این جلسه عنوان کرد.
«بازوند» استاندار لرستان سخنران بعدی مراسم اختتامیه بود که در سخنان خود تأکید کرد: ظرفیت سرمایه گذاری خارجی به ویژه از سوی تجار جهان اسلام از مشخصه های اقتصاد ایران است.
وی همچنین در ادامه به بیان برخی ظرفیتهای سرمایه گذاری و گردشگری استان لرستان پرداخت.
در ادامه تعدادی از میهمانان نخستین اتحادیه تجار و بازرگانان جهان اسلام از کشورهای هند، مصر و ... به بیان دیدگاههای خود پرداختند.
سهرابی، دبیر نشست نیز در ادامه گزارشی از اهداف برپایی این نشست و برنامه آینده اتحادیه تجار و بازرگانان جهان اسلام ارائه کرد و همچنین اطلاعیه تاسیس اتحادیه بینالمللی تجار و بازرگانان جهان اسلام قرائت کرد که در بخشی از این اعلامیه آمده است: «ما اینجائیم تا درباره رویکردهای اساسی تأسیس چنین نهادی مشورت نمایئم؛ رویکردهایی شامل: رونق تجارت و کسب و کار میان اعضای مسلمان برای تقویت همبستگی، تبلیغ اسلام در اقصی نقاط جهان از طریق فعالیت تجاری بین المللی حلال، حمایت از جریان گفت وگو و تقریب مذاهب اسلامی و توسعه پیشرفت جوامع مسلمان برای رفع فقر و محرومیت و تقویت امید به آینده.»
این اعلامیه می افزاید: «محور چنین نهادی به عنوان INGO در گرو حرکت بر چهار محور است:
ـ قرار داشتن در مسیر تعیین شده برای فعالیت های داوطلبانه تجاری، مالی، توسعه ای، تقریبی و تبلیغی، به شرط آنکه از ورود به عرصه هایی که سنخیتی با علت وجودی این نهاد ندارد، احتراز جوید.
ـ دستیابی به اهداف مطرح در اساسنامه به شرط آنکه اهداف واقعی، جامع و دست یافتنی باشند و استراتژی های مناسب برای رسیدن به آنها طراحی شده باشد.
ـ رسیدن به جایگاه واقعی و ممتاز در میان تجار و جوامع مسلمان به شرط آنکه به نقش ها و کارکردهای ویژه اش آگاهی داشته و بتواند نزد دولت و نیز جوامع بین المللی از احترام و شأن ویژه ای برخوردار باشد.
ـ پایداری و استمرار فعالیتها به شرط آنکه آینده نگر باشد و به معیارها و ارزشهای اسلامی وهنجارهای اخلاقی در فعالیتهایش که ضامن بقا و تداوم آن است، متعهد بماند.»
دعاهای آیت الله اراکی، دبیرکل مجمع جهانی تقریب مذاهب اسلامی پایان بخش نخستین نشست اتحادیه تجار و بازرگانان جهان بود.
یادآور می شود نخستین نشست اتحادیه تجار و بازرگانان جهان اسلام صبح امروز، شنبه، 12 اردیبهشت با حضور اکبر ترکان، مشاور رئیسجمهور، سلطانیفر، معاون رئیسجمهور و رئیس سازمان میراث فرهنگی، جادری، استاندار هرمزگان، بازوند، استاندار لرستان، احمدی، استاندار فارس، زواوی، سفیر فلسطین در ایران، مونسان، مدیرعامل منطقه آزاد کیش، محمدی عراقی، سعید کیا، جمعی از نمایندگان مجلس و تجاری از کشورهایی همچون تونس، الجزایر، مصر، لبنان، امارات، قطر، بحرین، عربستان، ترکیه، عراق، سوریه، آذربایجان، گرجستان، روسیه، انگلیس و افغانستان آغاز شده بود.
فردا، یکشنبه 14 اردیبهشت ماه نیز میهمانان این نشست، در بازدید از بخشهای مختلف منطقه آزاد کیش، با فرصتهای اقتصادی و سرمایه گذاری در این جزیره آشنا میشوند.
یادآور می شود دومین اتحادیه بینالمللی تجار و بازرگانان جهان اسلام، همزمان با هفته وحدت به منظور تصویب اساسنامه اتحادیه در تهران برگزار می شود.