مهدی عادلی، قاری بینالمللی کشور، در گفتوگو با خبرگزاری بینالمللی قرآن(ایکنا)، با بیان اینکه نمایشگاه بینالمللی قرآن محلی برای عرضه دستاوردهای قرآنی است گفت: این دستاوردها معمولاً شامل محصولاتی است که در مدت زمان یک سال توسط مؤسسات و نهادهای مختلف قرآنی ـ مردمی و دولتی ارائه شده است.
جذب مخاطب بیشتر به نمایشگاه، ارتقاء آن را به دنبال دارد
وی افزود: تجمیع شدن فعالیتهای یکساله نهادها و مؤسسات مردمی و دولتی در یک زمان و مکان مشخص باعث دیده شدن فعالیتهای صورت گرفته خواهد شد و همین امر هم مطمئناً میتواند علاوه بر برآورده کردن نیازهای علاقهمندان به فعالیتهای قرآنی در کشور، باعث جذب مخاطبان بسیار زیادی هم شود و نتیجه این حضور مخاطبان، چیزی جز ارتقاء فعالیتها نخواهد بود.
این قاری بینالمللی کشور تصریح کرد: اگر نمایشگاه قرآن وجود نداشته باشد، مردم علاقهمند به فعالیتهای قرآنی برای یافتن محصولات عرضه شده و جدیدترین دستاوردهای قرآنی دچار مشکلاتی خواهند شد. برپایی نمایشگاه قرآن دارای رویکردی در این راستا است که فعالیتهای بزرگ صورت گرفته در عرصه فعالیتهای قرآنی را در معرض دید همگان قرار دهد.
بهرهمندی معنوی مردم از نمایشگاه قرآن
عادلی با اشاره به اینکه برپایی نمایشگاه قرآن باعث صرفهجویی در وقت و زمان علاقهمندان به قرآن برای یافتن آنچه که در جستجوی آن هستند خواهد شد، اظهار کرد: البته باید از بهرهمندیهای معنوی که مردم در محافل، سخنرانیها و ... به آن میرسند نیز به عنوان دستاوردهای اصلی نمایشگاه یاد کرد.
این فعال قرآنی کشورمان در پاسخ به این سوال که نمایشگاه بینالمللی قرآن تا چه میزان در جذب مخاطبان توانسته است موفق عمل کند، یادآور شد: برای اینکه بتوانیم در جذب مخاطبان به نمایشگاه قرآن موفق باشیم باید عوامل بسیار زیادی را در نظر قرار بدهیم که توجه به حمل و نقل آسان و دسترسی ساده مردم، تنها بخشی از این عوامل هستند. البته باید به تبلیغات نیز اشاره کرد چرا که استفاده از تبلیغات تلویزیونی گسترده میتواند در جذب هرچه بیشتر مخاطبان اثرگذار باشد.
نمایشگاه قرآن تنها برای ساکنان تهران نیست
وی با تأکید بر اینکه مخاطبان نمایشگاه قرآن صرفاً ساکنان تهران نیستند، گفت: بسیاری از مخاطبان که از شهرستانها برای بازدید از نمایشگاه مراجعه میکنند نیازمند تسهیلات ویژهای برای سهولت در دسترسی هستند که باید برای این امر چارهاندیشی شود تا بتوانیم در جذب مخاطبان غیر تهرانی نیز موفق باشیم.
عادلی افزود: البته توجه مردم به نمایشگاه بینالمللی قرآن تا حدود زیادی به محتوا و محصولات عرضه شده در نمایشگاه بستگی دارد، بنابر این مسئولان برگزاری نمایشگاه قرآن اگر میخواهند حضور مخاطبان در نمایشگاه هر سال بیشتر از قبل باشد باید آخرین و بهروزترین دستاوردها را در نمایشگاه داشته باشند، هرچه محصولات عرضه شده در نمایشگاه از جهت کیفیت بالاتر باشد به مرور زمان تأثیر خود را بر جذب مخاطب بیشتر نیز خواهد گذاشت.
توجه به عرضه بیشتر محصولات بهروز قرآنی
این قاری بینالمللی کشور با بیان اینکه ارائه محصولات با کیفیت و بهروز باید بسیار بیشتر از گذشته در دستور کار مسئولان برگزاری نمایشگاه قرار بگیرد، تصریح کرد: توجه به این کیفیت و بهروز بودن باید در بحث نرمافزاری مخصوصاً در گروه سنی کودک و نوجوان بسیار بیشتر از موارد دیگر مورد توجه قرار بگیرد از این جهت که در این سنین میتوان بیشترین تأثیرات را داشت و علاوه بر آن اینکه این نسل آیندهسازان مملکت هستند و باید خوراک فکری مناسبی برای آنها در نظر گرفته شود.
معایب و مزایای کوتاه شدن نمایشگاه قرآن
وی همچنین در مورد 20 روز شدن نمایشگاه بینالمللی قرآن گفت: شاید در ظاهر، کوتاه شدن نمایشگاه دارای بازخوردهای منفی باشد اما مطمئناً مسئولان برگزاری نمایشگاه همه موارد را مورد توجه قرار دادهاند که منتهی به این تصمیم شده است که شاید مهمترین آن بحثهای هزینهای باشد اما به نظر من کوتاه شدن زمان برگزاری نمایشگاه قرآن اگر همراه با تمهیدات خاص نباشد میتواند همراه با ریزش بازدیدکنندگان باشد.
این فعال قرآنی کشورمان در پایان یادآور شد: طولانی شدن نمایشگاه نیز از برخی جهات چندان ضروری نیست و اگر این تصمیم با کار کارشناسی شدهای اتخاذ شده باشد مطمئناً اثرگذار خواهد بود و نظر دادن در مورد تأثیر در کاهش یا افزایش بازدیدکنندگان را باید به پس از نمایشگاه واگذار کرد.