کد خبر: 1402886
تاریخ انتشار : ۱۴ ارديبهشت ۱۳۹۳ - ۱۱:۴۷
نماینده ولی فقیه در کردستان:

دانشگاه‌ها برای رشد متعادل تمام ابعاد زندگی دانشجویان برنامه‌ریزی داشته باشند

گروه اجتماعی: دانشگاه‌ها باید تک‌بعدی‌نگری را کنار گذاشته و در راستای رشد متوازن و متعادل تمام ابعاد زندگی علمی و اجتماعی دانشجویان برنامه‌ریزی داشته باشند.

به گزارش خبرگزاری بین‌المللی قرآن(ایکنا) از کردستان، حجت‌الاسلام‌ و‌المسلمین سیدمحمد حسینی شاهرودی، نماینده ولی فقیه در استان کردستان شب گذشته، 13 اردیبهشت در دیدار دانشگاهیان استان کردستان با وی، با اشاره به اینکه توجه به بصیرت و تعمیق باورهای دینی در دانشجویان در راستای پی بردن به عمق مسائل و درک صحیح دین بسیار تأثیرگذار بوده است، گفت: تحقق این امر موجب می‌شود که دانشجویان راه را از بی‌راهه باز شناسند و در مسیری حرکت نکنند که راه برگشت نداشته باشند.

وی با اشاره به اینکه دانشگاه‌ها باید به تعمیق باورهای دینی و ترویج بصیرت در دانشجویان بپردازند، افزود: دانشگاه‌ها باید تک‌بعدی‌نگری را کنار گذاشته و در راستای رشد متوازن و متعادل تمام ابعاد زندگی علمی و اجتماعی دانشجویان برنامه‌ریزی داشته باشند.

حجت‌الاسلام‌ حسینی‌ شاهرودی عنوان کرد: خداوند هر کدام از موجودات را با ظرفیت خاصی آفریده است، اما انسان ظرفیت بالایی برای تربیت‌پذیری دارد و خداوند علاوه بر هدایت بشر توسط خودش، افرادی را نیز برای این فرستاده است که معلمان امروز نیز ادامه‌دهنده راه آن‌ها هستند.

وی با اشاره به ضرورت توسعه علم در جامعه، گفت: خدواند اموری را به انسان آموزش داده است و مسائلی را برای وی روشن کرده که خود انسان به تنهایی توان رسیدن به آن‌ها را ندارد.

به گفته نماینده ولی فقیه در کردستان خداوند برای اینکه بشریت به سعادت برسد خودش در ابتدا معلمی، تربیت و هدایت وی را برعهده گرفت.

حجت‌الاسلام‌ حسینی‌ شاهرودی با اشاره به ضرورت بصیرت‌افزایی و تعمیق باورهای دینی در جامعه افزود: جامعه اسلامی باید در زمینه علمی به بصیرت و در زمینه دینی نیز به فقه برسد؛ چراکه تحقق این امور موجب سعادت جامعه می‌شود و راه‌های سوء استفاده دشمنان از امت مسلمان را خواهد بست.

وی با اشاره به اینکه اگر انسان دین را نفهمد از وی سوءاستفاده می‌شود، گفت: متأسفانه امروزه مشاهده می‌شود که جاهلان و گروه‌های تکفیری‌ به علت پی نبردن به عمق مسائل و عدم فهم عمیق دین، زمینه را برای سوء استفاده دشمنان از آن‌ها و دین‌شان مهیا می‌کنند.

عالمان باید پیشوا و هدایت‌گر بشریت باشند

حجت‌الاسلام حسینی‌ شاهرودی با اشاره به اینکه عالمان باید پیشوا و هدایت‌گر بشریت باشند، افزود: انسان برای پیشبرد برنامه‌های زندگی خود نیازمند بهره‌گیری از راه‌های علمی است و پیشرفت جهان نیز تنها از طریق علم و آموزش میسر است.

وی با انتقاد از تک بعدی حرکت کردن و افراط و تفریط در دانشگاه‌ها و دیگر اماکن تعلیم و تربیت، گفت: دانشگاه‌ها باید تمام ابعاد زندگی اجتماعی و علمی دانشجویان را مورد توجه قرار دهند؛ چرا که تک بُعدی حرکت کردن توازن و تعادل جامعه دانشگاهی را از بین می‌برد.

نماینده ولی فقیه در کردستان با بیان اینکه امروزه تک‌بُعدی‌نگری یکی از موارد مسئله‌ساز در دانشگاه‌ها شده است، تأکید کرد: انسان باید به‌صورت متوازن رشد داشته باشد و استعدادهایش به‌صورت متعادل به حد والای خود برسد.

وی با انتقاد از اینکه تربیت اسلامی آنچنان که باید در دانشگاه مورد توجه نیست، بیان کرد: اگر تربیت دانشجویان بر اساس داشته‌های فرهنگی، شاخص‌ها و نیازهای جامعه خودمان نباشد زمینه پیشرفت و تعالی فکری و فرهنگی جامعه مهیا نمی‌شود.

حجت‌الاسلام حسینی‌شاهرودی دانشگاه‌ها را نیازمند آگاهی و توجه بیشتر دانست و بیان کرد: نگاه در دانشگاه‌ها بیش از حد مادی شده است و متأسفانه در این زمینه نیز توازن برقرار نیست و نتیجه‌ای هم از این دیدگاه حاصل نمی‌شود.

وی یادآور شد: دانشگاه در کنار تلاش برای کاربردی کردن علم باید دانشجویان را طوری تربیت کنند که توانایی مدیرت خود و ارائه خدمت به جامعه را داشته باشند.

captcha