کد خبر: 1403135
تاریخ انتشار : ۱۴ ارديبهشت ۱۳۹۳ - ۱۹:۲۸
حجت‌الاسلام نقویان:

تکنولوژی‌های نوین آموزشی همراه با داشتن دغدغه قرآنی اثرگذار است‌

گروه فعالیت‌های قرآنی: کارشناس مذهبی در مراسم تجلیل از معلمان و اساتید قرآنی دارالقرآن خانه کارگر گفت: استفاده از تکنولوژی‌های آموزشی در عرصه قرآنی زمانی اثرگذاری خاص خود را نشان خواهد داد که همراه با سوز و دغدغه قرآن باشد.

به گزارش خبرگزاری بین‌المللی قرآن(ایکنا)، مراسم تجلیل از معلمان و اساتید قرآنی دارالقرآن خانه کارگر، بعدازظهر امروز، 14 اردیبهشت‌ماه  با حضور حجت‌الاسلام والمسلمین ناصر نقویان، کارشناس دینی در سالن اجتماعات دارالقرآن خانه کارگر برگزار شد.
در ابتدای این مراسم و پس از تلاوت آیاتی از کلام‌الله وحی، طه محجوب، مدیر دارالقرآن خانه کارگر به بیان سخنانی در  مورد فعالیت‌های این دارالقرآن پرداخت و گفت: با گذشت هفت سال از راه‌اندازی دارالقرآن خانه کارگر شاهد برنامه‌های خوب و مفیدی در این مرکز بود‌ه‌ایم.

پایه‌ریزی برنامه‌های دارالقرآن خانه کارگر بر سه اصل

وی افزود: از ابتدای تأسیس این دارالقرآن محور فعالیت خود را در سه بخش پایه‎ریزی کردیم، بخش اول فعالیت‌ها در حوزه آموزش عمومی قرآن کریم بود که در این حوزه سعی داشتیم علاوه بر آموزش روخوانی و روان‌خوانی قرآن کریم در حوزه‌هایی مانند تفکر در قرآن، حفظ قرآن و آشنایی با احادیث نیز ورود داشته باشیم که این امر از دو طریق آموزش‌های حضوری و غیر حضوری صورت گرفته است.
محجوب تصریح کرد: پایه دوم فعالیت‌های این دارالقرآن ویژه نخبگان طراحی شده است، فعالیت در این لایه را از سه سال پیش آغاز کرده‌ایم و لایه سوم نیز طراحی برنامه‌های خاص برای خواص است که برگزاری دوره‌های خبرنویسی قرآنی و نویسندگی قرآنی  از این دست برنامه‌ها هستند. علاوه بر این نگاهی نیز به آموزش هنرهای قرآنی خواهیم داشت.

دارالقرآن خانه کارگر به دنبال ایجاد بستر برای گرایش به قرآن

مدیر دارالقرآن خانه کارگر با اشاره به اینکه هدف از راه‌اندازی این دارالقرآن تنها ایجاد بستری برای گرایش بیشتر مردم به فعالیت‌های قرآنی بوده است، اظهار کرد: در حال حاضر بیشترین آموزش‌هایی که در جامعه داده می‌شود مربوط به آموزش‌های قرآنی است اما نمود چندانی در جامعه ندارد و دلیل آن هم این است که جامعه قرآنی نتوانسته است آن تأثیری که باید در جامعه داشته باشد را عملیاتی کند.
در ادامه این مراسم حجت‌الاسلام ناصر نقویان، کارشناس دینی به  سخنرانی پرداخت و گفت: افرادی باید از شیرینی و حلاوت قرآن سخن بگویند که این حلاوت را با جان و دل درک کرده باشند و مطمئناً چنین سخنی بیشتر مورد قبول خواهد بود و در دل خواهد نشست، چرا که همراه با آگاهی کامل است.

علاقه‌مندان به قرآن باید دغدغه قرآنی داشته باشند

وی افزود: اولین چیزی که یک آموزنده قرآن و آموزش‌دهنده قرآن باید مد نظر قرار دهد این است که سوز و دغدغه قرآن در وجود افراد وجود داشته باشد و معلمی می‌تواند عنوان کند که به شغل آموزگاری قرآن مشغول است که حتی در زمان استراحت و به دور از جلسه نیز دغدغه قرآن را همراه خود داشته باشد، در واقع کسی که سوز و دردمندی نسبت به قرآن را همراه خود نداشته باشد نمی‌تواند آن طور که باید اثرگذاری داشته باشد.
این کارشناس مسائل دینی با بیان اینکه نباید از اثرگذاری تکنولوژی‌‌های نوین آموزشی غافل ماند، تصریح کرد: استفاده از تکنولوژی‌های آموزشی زمانی اثرگذاری خاص خود را نشان خواهد داد که همراه با سوز و دغدغه قرآن باشد، یعنی آموزشی که با این امکانات داده می‌‌شود باید همراه با دغدغه قرآنی باشد.
حجت‌الاسلام نقویان اظهار کرد: حافظ شیرازی هیچ وقت برای اینکه معروف شود و یا اینکه دیوان شعرش چاپ شود شعر نگفت و تنها برای دل خود به سرایش اشعار نغز روی آورد و به همین دلیل است که شعرهایش با گذشت سالیان سال هنوز هم تازگی خاص خود را دارد، دلیل این که شعر حافظ ماندگار شد این بود که همراه با دغدغه و سوزی بود که برای آن شعر می‌گفت.
وی در ادامه با اشاره به یکی از آیات قرآن کریم که فرموده است دنیا مزرعه آخرت است، گفت: اگر ما در این دنیا درد قرآنی داشته باشیم و افعال و کردارمان در راستای خدمت به قرآن و پیشبرد اهداف آن باشد شک نداشته باشید تمام حرکات و رفتارمان اثرگذار خواهد شد.

مهجوریت مهم‌ترین درد قرآن

این استاد حوزه و دانشگاه در بخش دیگری از سخنان خود در مراسم تجلیل از معلمان و اساتید قرآنی دارالقرآن خانه قرآن با طرح این سؤال که دردهای قرآنی چیست، گفت: ما اگر با چشم معمولی قادر به دیدن دردهای قرآن نیستیم باید چشم بصیرت را از دیگران قرض بگیریم و این دردها را پیدا کنیم، الان درد قرآن درد مهجوریت است که باید هر کسی در حد توان خود برای مهجوریت‌زدایی از قرآن گام بردارد.
حجت‌الاسلام والمسلمین نقویان با بیان اینکه باید از خداوند متعال درخواست کنیم که دردمندی و دغدغه نسبت به قرآن را در وجود ما قرار دهد، افزود: زمانی که در وجود انسان درد وجود داشته باشد زایشی به دنبال آن خواهد آمد و به همین دلیل است که زمان زایمان مادرها درد بسیار زیادی را تحمل می‌کنند چراکه در پس این درد یک زایش وجود دارد. در حال حاضر انسان‌های بسیار زیادی هستند که درد و دغدغه قرآنی دارند و به همین دلیل است که نگاه، سخن، سکوت و نفس‌شان مقدس و اثرگذار است و همه مشتاق ملاقات با چنین فردی هستند.
وی در بخش پایانی سخنان خود با تأکید بر اینکه یکی از مأموریت‌های مهم قرآن ظرف اندازه بودن آن است، اظهار کرد: در حال حاضر اندازه‌ها به هم خورده و زندگی انسان‌ها دچار تغییرات زیادی شده است، عده‌ای بسیار پول دارند وعده‌ای دیگر بسیار فقیر هستند، اگر انسان بتواند اندازه‌ها را رعایت کند می‌تواند به داشتن دغدغه قرآن دست یابد، ما باید سعی کنیم که دستورات قرآن کریم را در ظرف‌هایی قرار دهیم که اندازه همان دستورات باشد که اگر این چنین شود حلاوت دستورات الهی در قرآن به همه چشیده خواهد شد.

تجلیل از اساتید و معلم‌های قرآنی

در بخش دیگری از این مراسم از حجت‌الاسلام والمسلمین افتخاری، عضو هیئت مدیره دارالقرآن خانه کارگر با اهدای لوح یادبود تجلیل به عمل آمد. همچنین در ادامه این مراسم از تلاش‌های حسن  مرادی در بحث‌های پژوهشی دارالقرآن خانه کارگر تجلیل شد.
در بخش پایانی این مراسم نیز از 14 نفر از معلمان قرآنی در بخش‌های نخبگان، آموزش‌های غیر حضوری و حضوری با اهدای لوح یادبود و جوایز نقدی تجلیل به عمل آمد.

captcha