اردشیر بهلولی، سرپرست اداره کل فرهنگی سازمان بهزیستی کل کشور در گفتوگو با خبرگزاری بینالمللی قرآن(ایکنا)، با بیان اینکه در سازمان بهزیستی بیش از 160 وظیفه در قبال جامعه بر حسب اسناد بالادستی تعریف شده است گفت: یکی از این وظایف مربوط به بحثهای فرهنگی است. بعد از وظایفی که در حوزه سبک زندگی اسلامی توسط مقام معظم رهبری بیان شد وظیفه ما در این زمینه سنگینتر نیز شده است. ما موظف به شناسایی بزهها و آفات نوپدید در جامعه هستیم و این کار تنها با انجام دادن حرکات فرهنگی میتواند صورت گیرد.
تلاش برای اشاعه سبک زندگی قرآنی
وی با تأکید بر اینکه بهترین مدل و الگوی زندگی براساس فرمایشات ائمه معصومین(ع) قرآن کریم است، تصریح کرد: عمل کردن به دستورات قرآن، عمل کردن به سیره نبوی و ائمه معصومین(ع) و اولیاء الهی است و این تبدیل به یک سبک زندگی شده که صحیحترین سبک زندگی برای همگان است. بهزیستی چنین رویکردی را در بین جامعه هدف در دستور کارش قرار داده است.
سرپرست اداره کل فرهنگی سازمان بهزیستی کل کشور در ادامه در پاسخ به سؤالی در مورد سرنوشت برگزاری مسابقات بینالمللی قرآن که قرار بود توسط سازمان بهزیستی برگزار شود گفت: برگزاری مسابقات بینالمللی قرآن ویژه معلولان کشورهای دیگر پیگیریهای خاص خود را میطلبد و نیاز به مجوزهای خاصی دارد که رایزنیهای لازم برای برگزاری این مسابقات صورت گرفته است و برنامه ما این است که اگر بتوانیم هماهنگیهای لازم را برای برگزاری این مسابقات در سال آینده فراهم کنیم؛ قطعاً شاهد برگزاری آن درسال آینده خواهیم بود.
تلاش برای برگزاری مسابقات بینالمللی قرآن بهزیستی
بهلولی افزود: قصد ما این است که این مسابقات چیزی شبیه به مسابقات پاراالمپیک باشد، یعنی همان طور که مسابقات بینالمللی قرآن جمهوری اسلامی برگزار میشود بلافاصله بعد از آن مسابقات قرآن ویژه معلولان را با حضور نمایندگانی از کشورهای مختلف برگزار کنیم. البته بحثهایی در مورد اینکه این مسابقات هر ساله باشد یا یک سال در میان نیز شده است، اما تاکنون به طور کامل نحوه برگزاری آن مشخص نشده است.
وی با اشاره به اینکه در حال حاضر ارگانها و نهادهای مختلفی اقدام به برگزاری مسابقات قرآن در سطح بینالمللی کردهاند، گفت: برگزاری مسابقات قرآن با حضور معلولان کشورهای مختلف حرکتی نو و جدید است که قطعاً اثرگذاریهای خاص خود را خواهد داشت و برنامهریزی ما این است که بتوانیم در سال آینده شاهد برگزاری این مسابقات باشیم.
مدیرکل فرهنگی سازمان بهزیستی در مورد مهمترین مشکلاتی که سد راه برگزاری این مسابقات شده است یادآور شد: اصلیترین مسئله برای برگزاری این مسابقات موارد قانونی اخذ مجوز است که باید اول مجوزها دریافت شود، بحثهای مالی و هزینهای و نیز هماهنگیهایی که باید با کشورهایی که قصد حضور در این مسابقات را داشته باشند از جمله مهمترین مواردی هستند که قبل از برگزاری مسابقات باید در مورد آنها بحثهای بسیار زیادی صورت بگیرد.
بهلولی در مورد برنامههایی که این سازمان در بحث فرهنگی و در جهت تحقق شعار امسال در نظر گرفتهاند گفت: یکی از این فعالیتهای ما در این زمینه مربوط به راهاندازی سایت جامعی است که ویژه مسائل فرهنگی سازمان بهزیستی است که در روزهای آینده راهاندازی خواهد شد. در این سایت بخشهای مختلفی در نظر گرفته شده است، به عنوان مثال تعدادی از بخشهای این سایت مربوط به کودک مسلمان، زنان سرپرست خانوار و مهدهای کودک قرآنی است که با چنین رویکردهایی به دنبال جلوگیری از مشکلات اخلاقی در خانوادهها هستیم.
وی افزود: در حوزه مهدهای کودک اصرار بر آموزش دادن آموزههای قرآنی داریم و بر ترویج و توسعه مهدهای قرآنی در سراسر کشور تأکید ویژهای شده است، در حال حاضر کتابهای آموزشی با عنوان آموزههای قرآنی که در 10 جلد تهیه شده است برای آموزشهای اولیه به کودکان در نظر گرفتهایم.
سرپرست اداره کل فرهنگی سازمان بهزیستی کل کشور در بخش دیگری از این گفتوگو در مورد کانونهای قرآن و عترت سازمان بهزیستی، اظهار کرد: از سال گذشته راهاندازی کانونهای قرآن و عترت در مراکز استانها در دستور کار مدیریت فرهنگی سازمان قرار گرفت و تا پایان سال گذشته این کانونها در تمامی مراکز استانها فعالیت خود را آغاز کردند، در حال حاضر این کانونها فعالیتهای خاص خود را انجام میدهند و معمولاً توسط خود گروههای هدف سازمان بهزیستی که در جشنوارهها رتبهای به دست آوردهاند اداره میشوند.
افزایش سه برابری کانونهای قرآن و عترت تا پایان سال 94
بهلولی همچنین تصریح کرد: در بحث کانونهای قرآن و عترت امسال در نظر داریم تا تعداد این کانونها را افزایش دهیم و در شهرستانهای بزرگ استانهای مختلف کشور اقدام به راهاندازی آنها کنیم، پیشبینی ما این است که تعداد این کانونها را در سال 1394 به 100 کانون قرآن و عترت برسانیم. در حال حاضر که 31 کانون راهاندازی شده است تا پایان سال 1393 دو برابر خواهد شد و تا انتهای سال 1394 نیز تعداد کانونهای باقیمانده راهاندازی میشوند.