کد خبر: 1404321
تاریخ انتشار : ۱۷ ارديبهشت ۱۳۹۳ - ۱۱:۲۶

عقل و علم در دین اسلام لازمه یکدیگر هستند

گروه اجتماعی: نماینده ولی فقیه در دانشگاه علمی ـ کاربردی البرز گفت: در اسلام هیچ اختلافی بین عقل و دین وجود ندارد و این دو با هم همراه و‌ لازمه یکدیگر هستند.

به گزارش خبرگزاری بین‌المللی قرآن(ایکنا) از البرز، حجت‌‌الاسلام محمدباقر قدوسی، نماینده ولی فقیه در دانشگاه علمی ـ کاربردی البرز در مراسم نکوداشت هفته معلم، ویژه مدرسان دانشگاه‌های علمی ـ کاربردی که شب گذشته، 16 اردیبهشت در اداره‌کل فرهنگ و ارشاد اسلامی این استان برگزار شد، اظهار کرد: علم و دانش در دین اسلام جایگاه ویژه‌ای دارد و ائمه و معصومین(ع) همواره بر ارتقای سطح آگاهی و دانش مردم در سطوح مختلف تأکید داشته‌اند و روایات زیادی که در این خصوص وجود دارد تأیید‌کننده این اهمیت دانش‌اندوزی در اسلام است.
وی افزود: برخی مدعی اختلاف و تعارض عقل و دین در اسلام هستند و بر این باورند که در اسلام آنچه از سوی عقل پذیرفته می‌شود مطرود شده حوزه دین است ولی این شبهه‌ای است که دشمنان اسلام برای ضربه به این دین مقدس ایجاد کرده‌اند ولی برخلاف تصور ایجاد شده، در اسلام هیچ اختلافی بین عقل و دین وجود ندارد و این دو با هم همراه و لازمه یکدیگر هستند.
قدوسی اظهار کرد: علم به صاحب علم اقتدار می‌دهد به‌گونه‌ای که فرد عالم به‌ندرت تحت تأثیر افکار منحرف قرار می‌گیرد و از مسیر درست خارج می‌شود‌.
وی در بخش دیگری از صحبت‌های خود با اشاره به جایگاه علمی ایران در جهان، گفت: خوشبختانه در حال حاضر ایران از لحاظ علمی در سکوهای برتر جهانی قرار دارد و در بسیاری از حوزه‌های علمی در جهان پیشرو و پرچمدار است.
این مسئول اظهار کرد: امروز دشمنان با حربه‌های مختلف در تلاش هستند که از اقتدار علمی ایران در مجامع جهانی بکاهند و دانش و علم را در انحصار خود دربیاورند و دشمن قصد دارد با ایجاد تفرقه میان مردم، تحمیل فشارهای اقتصادی و عقب نگه داشتن ایران از رشد و توسعه علمی به اسلام شیعی در ایران ضربه وارد کند.
نماینده ولی فقیه در دانشگاه علمی ـ کاربردی البرز یادآور شد: مقابله با فشارها و حربه‌های دشمن در این حوزه‌ها آسان نیست اما بدون شک با صبر‌، حرکت جهادی و تلاش همه مردم و مسئولان امکان‌پذیر است.
وی درادامه به ویژگی‌های برجسته معلمان اشاره کرد و گفت: معلم موفق کسی است که با اخلاق و توانایی ارتباطی که دارد بتواند آینده‌سازان کشور را به‌سمت خود جذب و آنان را به شکل صحیح هدایت کند.
حجت‌الاسلام قدوسی در پایان با تأکید بر اینکه معلم خوب نقش کیمیاگری را دارد که می‌تواند خام را به طلا تبدیل کند، گفت: بدون شک معلمان در پیش خداوند جایگاه والایی دارند و لحظه لحظه از عمر آنها عبادت محسوب می‌شود.

captcha