کد خبر: 1404364
تاریخ انتشار : ۱۷ ارديبهشت ۱۳۹۳ - ۱۲:۱۴
روشن تأکید کرد:

پرهیز از نگاه قراردادی به «اردیبهشت تئاتر»؛ زمینه‌ساز توفیق آثار فاخر

گروه هنر: پس از گذشت ادوار مختلف از رویدادهای تئاتری، معمولاً آنها شکلی تکراری و بی‌هدف پیدا می‌کنند که تنها براساس قراردادی باید برگزار شوند، در صورتی‌که اگر برنامه مدون در نظر گرفته شود شاهد تولید آثار فاخر نمایشی خواهیم بود.

سیدجواد روشن، مدیر مرکز مطالعات و پژوهش‌های مرکز هنرهای نمایشی حوزه هنری در گفت‌و‌گو با خبرگزاری بین‌المللی قرآن(ایکنا) گفت: برگزاری رویدادهای مختلف نمایشی در طول سال که متولی برگزاری آنها مؤسسات و نهادهای گوناگون فرهنگی و هنری هستند، دال بر پویایی و نشاط این عرصه است.
وی ادامه داد: اصولاً هر آنچه که در جهت پاسداشت هنر نمایش، فعالان و هنرمندان این عرصه رخ می‌دهد و نمونه بارز آن «اردیبهشت تئاتر» و «تئاتر فجر» است  ضمن مجاب کردن مسئولان و مدیران فرهنگی و هنری به اهتمام و توجه بیشتر به تئاتر، در انگیزه‌بخشی میان هنرمندان برای کار و فعالیت بیشتر نقش بسزایی دارد.
این کارگردان و کارشناس تئاتر تصریح کرد: با این حال نباید از این نکته غافل شد که طبق عادت مرسوم رویدادهای تئاتری، پس از گذشت چند دوره از برگزاری، آنها به برنامه‌های تکراری و بی‌هدفی مبدل می‌شوند که تنها براساس یک برنامه تقویمی و قراردادی پیش می‌روند.
روشن گفت: این در حالیست که به شرط یک برنامه‌ریزی منسجم و هدفمند، از فرصت پیش آمده در رویدادی همچون «اردیبهشت تئاتر» که مجتمعی از همه فعالان و برگزیدگان هنر تئاتر با اندیشه و سلایق گوناگون است می‌توان در جهت اعتلای هنر تئاتر نهایت بهره و استفاده را برد.
وی در پایان تأکید کرد: متأسفانه به دلیل موضع انفعالی در عرصه هنرهای نمایشی حاصل نگرش مدیران، اتفاقات مهمی چون «اردیبهشت تئاتر» آرام آرام به سمت قالب‌های تکراری رویدادهای تئاتری گرایش پیدا می‌کند که لازم است با توجه به بودجه اختصاص یافته به برگزاری، فکری برای هدفمند شدن آن کرد.
یادآور می‌شود، اختتامیه جشن «اردیبهشت تئاتر» استان تهران، شنبه 20 اردیبهشت ساعت 17 در تالار محراب برگزار می‌شود و اختتامیه سراسری این جشن 21 در کرمانشاه و با حضور مسئولا فرهنگی و هنری برگزار خواهد شد.  

captcha