به گزارش خبرگزاری بینالمللی قرآن(ایکنا) رسول دیناروند، رئیس سازمان غذا و دارو در مراسم افتتاحیه اجلاس روسای انجمنهای علمی گروه پزشکی با اشاره به وضعیت نامناسب دارویی کشور در طی دو سه سال اخیر، عنوان کرد: در نیمه دوم سال 91 و اواخر سال 92 شرایط دارو در کشور بحرانی و با کمبود شدید دارو مواجه بودیم. تغییر نرخ ارز باعث افزایش قیمت داروها شده بود و درمان بیماران را دچار خدشه کرده بود.
معاون وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی اضافه کرد: ولی بحمدالله در شرایط فعلی مدیریت مناسبی بر حوزه دارو حاکم شده و این مقوله نیز به ساحل آرامش رسیده، دغدغه مردم و مسئولان برطرف شده و کمبودهای دارویی به شدت کاهش پیدا کرده است و همانها را نیز میتوان مدیریت کرد.
نگران مصرف غیرمنطقی و بودن تجویز دارو در کشور هستیم
دیناروند با تأکید بر اینکه در شرایط فعلی نگران مصرف غیرمنطقی و بودن تجویز دارو در کشور هستیم، گفت: اگر بخواهیم با چنین روندی به پیش رویم مطمئنا از کنترل خارج خواهد شد در سال 92 برای بازار داروی ایران هشت هزار و 200 میلیارد تومان هزینه شده بود که از این رقم سه هزار و 200 میلیارد تومان آن مربوط به واردات دارو بوده است که این 40 درصد یاد شده از نظر کمی تنها چهار درصد داروی بازار را شامل میشود و ارز بری بسیار بالایی دارد.
سیاستهای سازمان در چارچوب سیاستهای کلی سلامت و سیاستهای کلان اقتصاد مقاومتی
رئیس سازمان غذا و دارو با بیان اینکه سیاست وزارت بهداشت در چارچوب سیاستهای کلی سلامت و سیاستهای کلان اقتصاد مقاومتی به سمت کنترل چنین وضعیتی است، اضافه کرد: حمایت از تولید داروهای تولید داخل برای پاسخگویی به نیازهای درمانی و کنترل تجویز و مصرف دارو از جمله برنامههای است که در سال جاری از سوی سازمان پیگیری خواهد شد.
محدود کردن واردات داروهای مشابه تولید داخل/ بازنگری فهرست داروهای رسمی ایران
وی با بیان اینکه درصدد محدود کردن واردات داروهای مشابه تولید داخل هستیم، عنوان کرد: مجموعه در تلاش برای بازنگری فهرست داروهای رسمی ایران است. براساس قانون تجویز دارو خارج از این فهرست مجاز نیست ولی در طی دو دهه گذشته این موضوع رعایت نشده و اجازه داده شده که داروهای تک نسخهای وارد کشور شود.
آماده سازی پورتال دارویی کشور/ اجرای پایلوت نسخه نویسی الکترونیکی در سال جاری
دیناروند همچنین خبر از آماده سازی پورتال دارویی کشور داد و افزود: با راهاندازی این سامانه درصددیم تا بر تمامی زنجیزه تأمین دارو بتوانیم نظارت جدی کنیم همچنین در سال جاری در تلاش برای آمادهسازی نسخهنویسی الکترونیکی هستیم که امیدواریم با همکاری سازمان نظام پزشکی، تأمین اجتماعی و ... در سال جاری شاهد اجرای پایلوت این طرح باشیم.
معاون وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی در تکمیل این بخش از سخنان خود خاطرنشان کرد: زیرساختهای این امر در کشور وجود دارد و تنها کافی است که آن را به سطح مطبها و داروخانهها ببریم.
رئیس سازمان غذا و دارو در بخش پایانی سخنان خود به طرح تحول نظام سلامت نیز اشارهای کرد و افزود: اگر کنترل هزینه صورت نگیرد توان تأمین مالی آن وجود ندارد. انجمنهای علمی باید به این حوزه ورود و به تدوین پروتکلها کمک کنند چرا که هزینهها باید در چارچوب این پروتکل انجام شود.