حجتالاسلام والمسلمین سیدابوالحسن نواب، رئیس دانشگاه ادیان و مذاهب اسلامی در گفتوگو با خبرگزاری بینالمللی قرآن(ایکنا)، با اشاره به لزوم توجه به اخلاق در حوزه سیاستورزی گفت: سیاست مجموع سخن، گفتار و تحلیل است و در اسلام برای همه این موضوعات حکم وجود دارد؛ حرام بودن دروغ، غیبت، تهمت، شایعهسازی و صفات رذیله تنها مختص دین نیست و در سیاست نیز این صفات ناپسند حرام است.
گذشتن از مرز عدالت در همه مکانها و زمانها حرام است
عضو جامعه روحانیت مبارز گفت: گذشتن از مرز عدالت در همه مکانها و زمانها حرام است، در رابطه با دیگران، شخصیت افراد و آبروی آنها باید مرز عدالت را رعایت کرد و در دین حرمت اشخاص خیلی مهم است.
رئیس دانشگاه ادیان و مذاهب اسلامی با ذکر اینکه اخلاق سیاسی جدای از اخلاق دینی نیست، اظهار کرد: سیاست نیز جدای از دین نیست؛ دینمدار بودن و سیاستمدار بودن مانند یکدیگر است، مگر اینکه فردی بگوید سیاستمدار لائیک هستم و اگر کسی سیاست بر مبنای دین را پیگیری میکند، باید به اصول دینی نیز در عمل سیاسی خود پایبند باشد.
متاسفانه افراطیگری صدای غالب در ایران و جهان است
عضو جامعه روحانیت مبارز در بخش دیگر این گفتوگو افزود: متاسفانه افراطیگری صدای غالب در ایران و جهان است؛ در حوزه جهان اسلام برخی افراطیون شیعه و سنی به جان همدیگر افتادهاند و نتیجه آن صحنه خونینی در منطقه است؛ اظهارت افراطی برخی شیعیان و عمل افراطی در برخی افراد سنی موجب مشکلات فراوانی برای جهان اسلام شده است.
وی با اشاره به دعواهای جناحی در داخل کشور گفت: افراطیون چپ و راست سالهاست که با یکدیگر منازعه میکنند؛ تندروهای چپ مقدسات را زیر سؤال میبرند و به افراطیون راست بهانه میدهند و افراطیون راست نیز در اظهارنظر تقوا را رعایت نمیکنند.
در تحقیق کردن راجع به سخنان دیگران باید عدالت رعایت شود
حجتالاسلام نواب با ذکر اینکه در تحقیق کردن راجع به سخنان دیگران باید عدالت رعایت شود، افزود: متاسفانه گاهی این مسئله مهم رعایت نمیشود؛ معنا ندارد امام جمعه مرکز یک استان سخنی بگوید که وزارت ارتباطات بیانیه بدهد که این اظهارات صحت ندارد، بنابراین رعایت همهجانبه عدالت و اعتدال از سوی همه افراد باید یک دغدغه مهم تلقی شود.
کسانی که در قلبشان مرض است به متشابهات روی میآورند
رئیس دانشگاه ادیان و مذاهب اسلامی در پاسخ به این سؤال که چرا عدهای در بیان، خود را ولایتمدار میدانند اما عملشان خلاف دستوران ولایت است؟ گفت: خیلی از افراد نیز خود را مؤمن میدانند اما گاه طبق هوای نفس رفتار میکنند، در مورد قرآن نیز محکمات و متشابهات وجود دارد و کسانی که در قلبشان مرض است به متشابهات روی میآورند و کسانی که ولایتمدار واقعی نیستند، از سخنان امام و رهبری آنچه که به نفعشان است، اخذ و به آن عمل میکنند.
عضو جامعه روحانیت مبارز عنوان کرد: در قرآن کریم نیز آمده است که برخی افراد به بعضی آیات ایمان و به برخی کافر میشوند؛ کلام قرآن حق است اما چه میزان از کلام الهی از سوی امت اسلامی رعایت میشود، اگر جوامع اسلامی به همه محکمات قرآن عمل کنند، وضعیت متفاوتتری از امروز خواهند داشت.