کد خبر: 1404962
تاریخ انتشار : ۲۰ ارديبهشت ۱۳۹۳ - ۰۹:۳۷
یکی از اساتید حوزه و دانشگاه گفت:

نگاه عاشقانه، عارفانه و عاقلانه؛ سه راه‌حل شیرین کردن سختی‌ها

خبرنگاران افتخاری/ نرگس زارعی: حجت‌الاسلام ماندگاری، نگاه عاشقانه، عارفانه و عاقلانه به سختی‌های زندگی را عامل شیرینی و رفع تلخی سختی‌ها بیان کرد.

به گزارش خبرنگار افتخاری خبرگزاری بین‌المللی قرآن(ایکنا)، حجت‌الاسلام والمسلمین مهدی ماندگاری، استاد حوزه و دانشگاه، عصر دیروز، 19 اردیبهشت‌ماه در مراسم «پیوند آسمانی» از ویژه برنامه‌های مراسم ازدواج دانشجویی در حرم مطهر حضرت علی بن موسی الرضا(ع)، گفت: زندگی انسان همواره دارای مشکلات است اما می‌توان این مشکلات را برطرف و زندگی را شیرین کرد.

وی در ادامه به بیان سه نکته برای برطرف شدن تلخی مشکلات پرداخت و افزود: نخستین عامل برطرف‌کننده مشکلات، «رابطه عاشقانه» است؛ رابطه عاشقانه به معنای گزینش عقلانی و زندگی عاشقانه است. همسران باید با عشق ورزیدن به یکدیگر سختی‌ها را برطرف کنند.

عشقتان خدایی باشد زندگی شیرین می‌شود

حجت‌الاسلام ماندگاری با ذکر این توصیه به زوج‌های جوان که «باید عشق‌های کوچک‌تر را فدای عشق‌های بزرگ‌تر(اصلی) کرد»، افزود: عاشق همسران خود باشید ولی عشقتان بیشتر از عشق به خدا نباشد. توجه داشته باشید که شیطان رجیم سیاست گام به گام را دنبال می‌کند، لذا از انجام محرمات و ترک واجبات به خاطر عشق به همسر خودداری کنید.

وی اولویت‌بندی عشق را امری ضروری برشمرد و بیان کرد: خداوند متعال در آیه 24 سوره توبه می‌فرماید «ای پیغمبر به مردم بگو اگر پدر و مادر، اقوام، همسران و... خود را از خدا، رسولش و جهاد بیشتر دوست داشته باشید، گمراه می‌شوید» بنابراین همسرانتان را دوست داشته باشید ولی نه بیش از خدا و اهل بیت(ع).

این استاد حوزه و دانشگاه ادامه داد: اگر مراقب عشق خود به خدا باشید و آن را حفظ کنید، تمام سختی‌ها شیرین می‌شود؛ زن و شوهر باید به خدای یکدیگر عشق بورزند؛ البته عشق به همسر نیز باید با نیت الهی باشد و یکدیگر را به خاطر خدا دوست داشته باشید نه به خاطر مسائل ظاهری.

سختی‌ها را عامل رشد خود بدانید

حجت‌الاسلام ماندگاری تصریح کرد: عامل دوم برطرف‌کننده مشکلات، «نگاه عارفانه» است؛ به این معنا که انسان باید بداند به واسطه این سختی‌ها رشد می‌کند. عامل سوم نیز «نگاه عاقلانه(تاجرانه)» است؛ یعنی انسان به واسطه سختی، تجارت می‌کند، به‌عنوان مثال مردی که سختی‌های زندگی را تحمل می‌کند، پیامبر گرامی اسلام(ص) به او وعده بهشت داده‌اند. همچنین حضرت زهرا(س) می‌فرمایند «زنی که سختی‌های شوهرداری را تحمل کند خداوند بهشت را برای او ضمانت کرده است».

وی ادامه داد: عده‌ای حاضرند به جهت دریافت پول، برخی از سختی‌های دنیایی را تحمل کنند ولی حاضر به تحمل همسر خود برای رسیدن به پاداش اخروی نیستند.

این استاد حوزه و دانشگاه با بیان اینکه اگر اجر و مزد آخرت را بدانیم دیگر در برابر مشکلات خسته نمی‌شویم، افزود: انجام واجبات، ترک محرمات و بنده خدا بودن سخت است ولی اگر رابطه ما با همسرمان عاشقانه، عارفانه و عاقلانه(تاجرانه) باشد، تحمل مشکلات آسان خواهد شد؛ بنابراین مشکلات زندگی و بندگی را با کمک یکدیگر تحمل کنید.

تفریح اهل بهشت چیست؟

وی در بخش دیگری از سخنانش با بیان اینکه برخی فرزندآوری را یک مشکل می‌دانند، گفت: اولاد موجب نزول رحمت، برکت، نعمت و طراوت در زندگی انسان می‌شود. در روایات ذکر شده است که یکی از تفریحات اهل بهشت این است که فرزندانشان به دور آنان می‌چرخند.

حجت‌الاسلام ماندگاری ضمن انتقاد از شعار «فرزند کمتر، زندگی بهتر» و با اشاره به ضرورت فرزندآوری در کلام رهبری انقلاب، به تبیین آثار منفی تک فرزندی پرداخت و یادآور شد: نداشتن هم‌بازی، لوس شدن فرزند، عقده‌ای شدن و نداشتن عمو، عمه، دایی و خاله از آفت‌های تک فرزندی است.

وی در پایان به همسران توصیه کرد: سختی‌ها را بپذیرید چراکه  برکاتی در زندگی شما دارد که اگر بدان واقف شویم، مشتاق سختی‌ها خواهیم شد.

یادآور می‌شود، هفدهمین دوره طرح ملی ازدواج دانشجویی (همسفر تا بهشت) که به همت نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاه‌ها از بهمن‌ماه سال 92 آغاز شده، تا پایان اردیبهشت‌ماه به میزبانی مشهدالرضا ادامه خواهد داشت.

captcha