به گزارش خبرگزاری بین المللی قرآن(ایکنا)، علی جنتی، وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی، امروز در اختتامیه نمایشگاه کتاب تهران، نمایشگاه را فرصتی برای تکریم صاحبان قلم و درک منزلت و جایگاه آنها برشمرد و افزود: دستاوردهای فرهنگی کشور در همه عرصهها بهویژه حوزه کتاب وامدار و مرهون همت کسانی است که فرهنگ خود را در برگ زرین کتاب مینگارند تا در گسترش فرهنگ انسانی آثاری ارزشمند به جا بگذارند.
وی در ادامه داد: نمایشگاه کتاب بزرگترین رویداد فرهنگی کشور و مظهر اقتدار فرهنگی نظام جمهوری اسلامی ایران در حوزه کتاب و میعادگاه اهالی قلم و اندیشه است. این نمایشگاه در بیست و هفتمین دوره برپایی و در طلیعه دولت تدبیر و امید کوشید تا همگان را در بهشت دانایی به ضیافت کلمات بخواند.
جنتی همچنین به همکاری بیش از 70 سازمان و نهاد در حوزه نشر اشاره کرد و گفت: در این راستا گام بلندی برای همگان با برپایی نمایشگاه کتاب برداشته شد و برنامههای جنبی و نشستهای علمی حائز اهمیتی برگزار شد.
وی در ادامه سخنان خود اظهار کرد: 250 نشست تخصصی با حضور فرهیختگان و صاحبنظران حوزه نشر برگزار شد که بار علمی این نمایشگاه را نسبت به دورههای گذشته دو چندان کرد. در این نمایشگاه میزبان صاحبنظرانی بودیم که در دورههای قبل رغبت کمتری نسبت به حضور در نمایشگاه داشتند.
جنتی با اشاره به برپایی سالن ویژه تکریم فرهیختگان و خانوادههای آنها ادامه داد: نکات اساسی را در قالب توصیه و رهنمود در حوزه نشر عنوان میکنم که پوشش بیشتر چاپ نخست از آن جمله هستند، چرا که این آثار چشمه جوشانی هستند که اگر صورتی هوشمندانهتر به خود بگیرند و در چاپ بیشتر منتشر شوند، اثرگذاری بیشتری خواهند داشت. اگر زمانی کافی و بودجه مکفی به این موضوع اختصاص داده شود، فعالیت عرصه نشر با تولید اقتصادی همراه خواهد بود.
وزیر ارشاد با اشاره به ارتقای سطح تولیدات ایران در حوزه نشر نسبت به کشورهای همسایه افزود: باید دید که چه تعداد کتاب پرمحتوا پدید میآید و چه میزان آثار بر اساس شیوه رایج و نه چندان پسندیده کتابسازی پدید آمده است.
جنتی با ناپسند شمردن کتابسازی افزود: این شیوه مخاطبان جدی حوزه نشر را دلزده میکند؛ در این راستا ناشر باید به چاپ کتب ارزشمند اهمیت ویژهای قائل شود. همچنین یاد آور میشوم که صنعت نشر به مدد فعالیتهای نوین و دیجیتال متحول شده است که ما نیز از این روند غافل نبودهایم اما کمتر به حوزه کتابهای الکترونیک توجه شده است و نشر ایران از این منظر نسبت به دیگر کشورها عقب مانده است. از این رو دستاندرکاران صنعت نشر باید به این حوزه توجه ویژه داشته باشند.
وی با بیان اینکه عرصه ارتباطات با حضور رسانهها معنا پیدا میکند، تصریح کرد: آنچه مغفول مانده تبلیغات کالا و خدمات فرهنگی است که سود مستقیم آن با صنایع دیگر قابل قیاس نیست. ولی باید به ارتقای فرهنگ و دانش جامعه و ملت و بالندگی این حوزه بپردازیم.
جنتی کتاب را مظلومترین کالای فرهنگی برشمرد که رسانهها کمتر به آن توجه دارند، در این راستا براساس سند چشم انداز 1404 ایران باید به جایگاه نخستین کشور در عرصه تولید کتاب دست بیابد که بر همین مبنا نهضت مطالعه مفید باید به راه افتاده و وزارت ارشاد خود را در این حوزه متعهد میداند.
وی به برنامهریزی در راستای کتاب و کتابخوانی تاکید کرد و گفت: باید طوری برنامهریزی کنیم که کتابخوانی عادت روزانه ایرانیها شود و همچنین تحقق مطالبات رهبر معظم انقلاب در این حوزه عزم و تلاش جمعی میطلبد.
جنتی با تاکید براینکه رهبر معظم انقلاب کتاب مفید را غذای سالم و مادر و عصاره تمدن دانستهاند، ادامه داد: معظمله کتابخوانی را وظیفه ملی و یک واجب دینی دانستهاند و بر ضرورت انس جامعه با کتاب تاکید داشتهاند؛ بر همین اساس در سال اقتصاد و فرهنگ باید در این حوزه کوشش کنیم و این روند تکلیف شرعی مسئولان است.
وی افزود: تعالی فکری و فرهنگی ایران در گرو قلم نویسندگان و تلاش ویراستاران وناشران است. این افراد باید بنای استوار فرهنگ را در سراسر عالم بگسترانند و سرمایه فرهنگی ایران را به جهانیان بشناسانند.