به گزارش خبرنگار افتخاری خبرگزاری بینالمللی قرآن(ایکنا) به نقل از اسراء نیوز، آیتالله العظمی جوادی آملی در درس اخلاق هفتگی خود که در آستانه میلاد وجود مبارک امام جواد و امیرمؤمنان(ع) و در محل نمازخانه بنیاد بینالمللی علوم وحیانی اسراء برگزار شد، میلاد خجسته این دو امام همام را به پیشگاه ولیعصر(ارواحنا فداه) تهنیت عرض کرده و برای همه علاقهمندان به قرآن و عترت، سعادت و سیادت را از ذات اقدس الهی مسئلت کرد.
وی در ادامه بحثهای اخلاقی خود با اشاره به بیان نورانی امیرمؤمنان(ع) که «دلها ظروف علوم و معارف و فضائل هستند و هر قلبی که ظرفیتش بیشتر باشد بهتر از قلوب دیگر است»، گفت: برخیها میکوشند که در این دل، مظروف خوب مانند اعمال خیر، نیت خیر، علم صائب و عمل صالح بیاورند، خدای سبحان در پاسخ به اینها میفرماید «مَنْ جاءَ بِالْحَسَنَةِ فَلَهُ عَشْرُ أَمْثالِها» کسی کار خوب، علم خوب و عمل صالح فراهم کند ما چند برابر پاداش میدهیم.
معظمله ادامه داد: اما برخی به این فکر نیستند که چه چیزی در ظرف خود ببرند، بلکه میکوشند که این ظرف را سالم نگه بدارند، و منتظر هستند که خدای سبحان در این ظرف هرچه بخواهد میریزد و بین این دو فرق بسیار است.
آیتاللهالعظمی جوادی آملی سپس به بیان داستان حضرت ابراهیم(ع) در قرآن کریم پرداخت و بیان کرد: وجود مبارک حضرت ابراهیم(ع) خیلی تلاش و کوشش کرد اما به بارگاه الهی که رسید عرض نکرد خدایا من صبر و مقاومت آوردم، برهان آوردم، بلکه فرمود «من قلب سالم آوردم، اگر کسی قلب سلیم ببرد مظروف را صاحبدل عطا میکند».
وی ادامه داد: اگر توانستیم به آن مقام برسیم که «طوبی لنا و حُسن مآب» ولی اگر نشد، حداقل یک مظروف صائب و صالحی را باید به پیشگاه خدا ببریم.
این استاد درس اخلاق سلامت قلب انسان را در گرو شکسته بودن آن دانست و بیان کرد: در بارگاه الهی جز فقر، عجز و ذلت از انسان پذیرفته نیست. اگر گفتند «در کوی او شکستهدلی میخرند و بس» یعنی همین. ما قلب سالم آوردیم و سلامت او در شکستگی آن است فقر، فلاکت و مسکنت آوردیم، بنابراین ما باید چیزی به بارگاه الهی ببریم که آنجا نباشد و آن فقر، عجز و مسکنت است و این نبودنش هم فقر است.