کد خبر: 1405438
تاریخ انتشار : ۲۱ ارديبهشت ۱۳۹۳ - ۰۷:۴۵
اسماعیلی عنوان کرد:

قدرت لایزال الهی منشأ آرامش در نماز/ منبع قدرت مدیتیشن کجاست؟

گروه سلامت: یک متخصص طب اسلامی معتقد است در نماز، فرد مسلمان به یک منبع لایزال که مجموعه‌ای از مهربانی‌ها و دستگیری‌ها است و می‌تواند تکیه گاه او باشد دسترسی دارد، اما در مدیتیشن به هیچ منبع قدرتی متصل نمی‌شویم.

سید سعید اسماعیلی، متخصص طب اسلامی در گفت‌وگو با خبرگزاری بین‌المللی قرآن(ایکنا)، خواستگاه روش‌هایی همچون مدیتیشن و یوگا را در شرق دور، هند و چین دانست و گفت: در این مناطق عرفان‌های کاذب تهی از خدا و مسئولیت رواج دارد و ما باید توجه کنیم موضوعاتی که در جامعه مطرح می‌شوند از چه مبانی و خواستگاهی برخوردار هستند.

وی با بیان اینکه ترویج کنندگان مدیتیشن و یوگا فوایدی برای این روش‌ها‌ ذکر می‌کنند، اظهار کرد: در این روش‌ها حالت تمرکز و تفکر برای افراد ایجاد می‌شود تا برای دقایقی از شرایط عادی زندگی جدا شده و مراقبه‌ای داشته باشند. در واقع توجه از محرک‌های محیطی کم می‌شود و چند دقیقه‌ای فرد با خودش خلوت می‌کند ولی به چیزخاصی فکر نمی‌کند.

وی با بیان اینکه انسان مسلمان مسلماً هرگز نیازی به چنین روش‌هایی برای رسیدن به آرامش ندارد گفت: چنین سراب‌هایی نمی‌توانند انسان مسلمان را اقناع کنند چرا که برای چنین فردی، نماز به عنوان روشی ارتباطی با خالق رحمان و رحیم به عنوان تنها خالق عالم که از قدرتی وصف ناپذیر برخوردار است در نظر گرفته شده است.

نداشتن تکیه‌گاه سبب ایجاد اضطراب

اسماعیلی با بیان اینکه یکی از عللی که سبب تنش و ناآرامی در افراد می‌شود نداشتن پشتوانه و تکیه‌گاه در زندگی است تصریح کرد: در نماز فرد مسلمان به یک منبع لایزال که مجموعه‌ای از مهربانی‌ها و دستگیری‌ها است و می‌تواند تکیه گاه او باشد دسترسی دارد، اما در مدیتیشن شما به هیچ منبع قدرتی متصل نمی‌شوید.

وی آموزه‌های دینی که به انسان شناختی خاص می‌دهند را در رسیدن به آرامش مفید دانست و گفت: نگاه صحیح به دنیا و در نظر گرفتن آخرت و انجام اعمال مبنی بر اینکه این دنیا مرحله‌ای گذرا برای رسیدن به زندگی ابدی است باعث می‌شود مشکلات دنیا بسیار حقیر و پست جلوه کرده و فرد به قدرت معنوی دست پیدا کند که اضطراب و نگرانی در آن وجود ندارد.

اسماعیلی با اشاره به اینکه فرد مسلمان از الگوهای عملی برای رسیدن به آرامش نیز برخوردار است گفت: با وجود هجوم مشکلات به سوی زندگی ائمه معصومین(ع) و پیامبر اکرم(ص)، هیچ گاه اثری از اضطراب و نگرانی در زندگی سراسر افتخار این بزرگان دیده نمی‌شود.

در اوج مصیبت‌های امام حسین(ع) نمی‌توان اضطراب را یافت

وی ادامه داد: در اوج مصیبت‌های امام حسین(ع) نمی‌توان اضطراب را یافت. ما به مرزهای معصومیت نمی‌توانیم نزدیک شویم اما می‌توان با الگو قرار دادن این افراد تا حدی آرامش و اطمینان را به زندگی خود دعوت کنیم.

دعاهای صحیفه سجادیه نسخه رسیدن به آرامش

اسماعیلی به افراد مضطرب پیشنهاد کرد از دعاهایی که از ائمه معصومین(ع) برای ما به یادگار مانده است بهره‌مند شوند و گفت: دعاهای صحیفه سجادیه به صورت نسخه است و می‌توان با التزام از این دعاها در موارد مختلف به آرامش رسید.

حضور در فضاهای معنوی

این کارشناس طب اسلامی حضور در فضاهای معنوی همچون مساجد و آستان ائمه معصومین(ع) و امامزادگان را سبب جلای روح و آرام گرفتن انسان در جوار معنویت این بزرگواران دانست.

captcha