حجت الاسلام والمسلمین سیدمحمد طاهری، مدیرکل فرهنگی نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاهها در گفتوگو با خبرگزاری بینالمللی قرآن(ایکنا)، با بیان اینکه امسال مراسم اعتکاف در 176 مسجد دانشگاهها برگزار میشود گفت: این رقم مربوط به چند روز قبل از آغاز مراسم و همچنین دانشگاههای فاقد مسجد است، دانشگاههایی که فاقد مسجد بودهاند نیز دانشجویان را به مساجد سطح شهرها ارجاع دادهاند.
استقبال دانشجویان از مراسم اعتکاف
وی افزود: استقبال برای حضور در این مراسم معنوی با رشد بسیار زیادی همراه بوده است و ظرفیت بسیاری از دانشگاهها در همان روزهای اول کامل شد، به عنوان نمونه دانشگاه تهران ظرفیت 800 نفر را دارد اما دو هزار نفر برای حضور در این مراسم ثبت نام کردهاند.
برنامههای قرآنی مراسم اعتکاف امسال
حجتالاسلام طاهری تصریح کرد: برای مراسم اعتکاف امسال دو کار قرآنی را در نظر گرفتهایم که یکی از این فعالیتها مربوط به حفظ سوره حجرات همراه با یادگیری مفاهیم، ترجمه و نکات تفسیری این سوره مبارکه است که در دستور کار قرار گرفته است.
حفظ سوره «حجرات»
وی با بیان اینکه در سوره حجرات، نکات اخلاقی فراوانی وجود دارد و به همین جهت این سوره انتخاب شده است گفت: آغاز این طرح همزمان با آغاز مراسم معنوی اعتکاف در دانشگاههای میزبان معتکفان خواهد بود و اگر چنانچه، کار آموزش حفظ این سوره مبارکه با موفقیت انجام شود، پس از پایان مراسم اعتکاف نیز همچنان ادامه خواهد داشت.
برگزاری 50 نشست و محفل انس با قرآن
حجتالاسلام طاهری برگزاری 50 نشست و محفل انس با قرآن کریم را از دیگر برنامههای اعتکاف امسال دانشجویان عنوان کرد و گفت: در مراسم اعتکاف باید قرآن به صورت ویژهای دیده شود و برگزاری چنین برنامههایی در این مراسم معنوی در راستای همین موضوع است.
وی یادآور شد: در مراسم اعتکاف یکی از موارد همراه دانشجویان قرآن کریم است و ساعتها از طول روز را به قرائت قرآن اختصاص میدهند، اما در عین حال برای اینکه انس و علاقه بیشتری به قرآن کریم پیدا کنند این برنامهها را در نظر گرفتهایم.
برگزاری نشستهای میانرشتهای در دانشگاهها
حجتالاسلام طاهری گفت: دبیرخانه قرآن و علم در نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاهها به انجمنهای علمی در دانشگاهها اعلام کرده است که آمادگی برگزاری نشستهای میان رشتهای را دارد و در همین راستا با مجموعه دارالقرآن المهدی قم قراردادی برای پوشش الزامات برگزاری این نشستها بسته شده است.
وی افزود: امسال به عنوان سال اولی که این اقدام را آغاز کردهایم به شش تا هفت رشته بسنده کردهایم که از جمله آنها که عمدتاً در حوزه علوم انسانی هستند میتوان به روانشناسی و قرآن، جامعه شناسی و قرآن و .. اشاره کرد که این کار برای سالهای آینده توسعه پیدا خواهد کرد.
حجتالاسلام طاهری تصریح کرد: انجمنهای علمی میتوانند از این ظرفیت استفاده کنند و همکاریهای لازم همچون اعزام استاد و در برخی موارد حتی هزینهها را نیز متقبل خواهیم شد تا این نشستها برگزار شود. این نشستها گامی در راستای اسلامی شدن دانشگاهها خواهد بود تا ما بتوانیم تحولی در علوم انسانی با رویکرد قرآنی داشته باشیم.