حجتالاسلام والمسلمین سیدمسعود میریان، مسئول کمیته فنی سی و یکمین دوره مسابقات بینالمللی قرآن در گفتوگو با خبرگزاری بینالمللی قرآن(ایکنا)، با اشاره به اینکه کمیته فنی، وظیفه تولید و اطلاعرسانی تمامی رویدادهای مسابقات قرآن را برعهده دارد، اظهار کرد: محتوای مسابقات اوقاف و رویدادهایی که طی برگزاری این مسابقات صورت میگیرد، توسط بخش فنی بررسی و اطلاعرسانی میشود.
وی در رابطه با نوع فعالیت کمیته فنی مطرح کرد: این کمیته قرآنی شامل پنج کارگروه دعوت از متسابقان و داوران بینالمللی قرآن، آموزش، نمایشگاه قرآن، داوری و محافل انس با قرآن کریم میشود.
میریان به چرایی تشکیل کارگروه متسابقان و داوران بینالمللی قرآن اشاره و تصریح کرد: در این کارگروه، دعوت از متسابقان خارجی و داخلی و داوران بینالمللی قرآن صورت میگیرد؛ فعالیت این واحد هرساله حدود پنج الی شش ماه قبل از برگزاری مسابقات آغاز میشود.
مسئول کمیته فنی سی و یکمین دوره مسابقات بینالمللی قرآن افزود: در سال جاری، اقدام بسیار مطلوبی از سوی کارگروه دعوت از متسابقان و داوران قرآن صورت گرفته است که میتوان به ارسال دعوتنامهها برای شرکتکنندگان در کشورهای خارجی و داخلی اشاره کرد.
وی به ارتباط اعضای کارگروه دعوت از متسابقان و داوران قرآن با شرکتکنندگان اشاره کرد و گفت: طی یک سال از ارتباط اعضای این کارگروه با شرکتکنندگان میگذرد؛ باید یادآور شد که متسابقان از کشورهای اسلامی و غیراسلامی در قالب رشتههای حفظ و قرائت قرآن دعوت شده است.
میریان در رابطه با معرفی متسابقان از سوی نمایندگان اوقاف در کشورهای خارجی عنوان کرد: تا به امروز، حدود 60 کشور از سوی نمایندگان اوقاف برای شرکت در این مسابقه بینالمللی اعلام آمادگی کردند و برای دعوت معرفی شدهاند.
ارزیابی سطح تلاوت متسابقان توسط دبیر ستاد برگزاری
وی افزود: یکی از بخشهای عمده این کارگروه، ارزیابی سطح قرائت و تلاوت متسابقان است که هماکنون برخی از متسابقان توسط ولی یاراحمدی، دبیر ستاد برگزاری سی و یکمین دوره مسابقات بینالمللی قرآن کریم مورد تأیید واقع شدهاند.
میریان به صدور ویزا و تهیه بلیط ویژه متسابقان و داوران بینالمللی قرآن این دوره از مسابقات اشاره کرد و گفت: بحث ویزا و تهیه بلیط سی و یکمین دوره مسابقات بینالمللی قرآن در حال پیگیری است؛ درصدد آن هستیم تا امسال برای نخستینبار رکورد شرکتکنندگان از ملیتهای مختلف را داشته باشیم.
نحوه شرکت قراء خارجی در مسابقات
مسئول کمیته فنی سی و یکمین دوره مسابقات بینالمللی قرآن در رابطه با پیگیری نحوه تلاوت قرآن توسط متقاضیان این دوره از مسابقات مطرح کرد: در صورتیکه فردی مایل به شرکت در این مسابقات باشد، میتواند فایل صوتی تلاوت خود را به اوقاف ارسال کند.
وی اضافه کرد: دعوت از داوران بینالمللی قرآن 10 کشور اسلامی برای داوری مسابقات صورت گرفته است؛ داوران این مسابقات از میان برترین قراء و حفاظ انتخاب شدهاند.
میریان با اشاره به اینکه کامران زماننامیان، مدیریت کارگروه آموزش کمیته فنی مسابقات بینالمللی قرآن اوقاف را برعهده دارد، اظهار کرد: در این واحد، بیشاز 80 جلسه آموزشی در ایام مسابقات قرآن برگزار میشود که این مهم با برنامهریزی نهادها، مؤسسات، فرهنگسراها، سازمان تبلیغات اسلامی، وزارت دفاع، آموزش و پرورش، اتحادیه تشکلهای قرآن و عترت و مؤسسات قرآنی صورت میگیرد.
مسئول کمیته فنی سی و یکمین دوره مسابقات بینالمللی قرآن افزود: همچنین در بخش استعدادیابی، مشاوره قرآنی، مشاوره خانواده و ... فعالیتهای تخصصی لحاظ خواهد شد.
میریان با بیان اینکه کمیته فنی دارای کارگروه نمایشگاه است، گفت: در این کارگروه به بررسی توانمندی دستگاههای حاضر در نمایشگاه برای عرضه محصولات قرآنی و ارائه دستاوردهای قرآنی پرداخته میشود؛ این نمایشگاه در حاشیه برگزاری مسابقات اوقاف برپا میشود.
برپایی محافل انس با قرآن کریم همزمان با مسابقات
وی در رابطه با کارگروه داوری مسابقات اوقاف عنوان کرد: در این واحد، مبحث مسابقه، داوری و اعلام نتایج پایانی پیگیری میشود؛ در واقع جذابترین بخش این دوره از مسابقات از سوی واحد داوری انجام میشود.
میریان در پایان به کارگروه محافل قرآنی اشاره کرد و یادآور شد: برگزاری محافل انس با قرآن کریم از دیگر بخشهای کمیته فنی برشمرده میشود که بحث برگزاری محافل قرآنی در نمایشگاه قرآن و در خلال برگزاری مسابقات اوقاف بهصورت جامع پیگیری میشود.
یادآوری میشود، سی و یکمین دوره مسابقات بینالمللی قرآن جمهوری اسلامی ایران از پنجم تا دوازدهم خردادماه در سالن اجلاس سران برگزار میشود.
با تشکر