مقام معظم رهبری در دیدار با اعضای ستاد مرکزی و جشنواره اعتکاف، شوق عمومی و اقبال حیرتانگیز به سنت حسنه اعتکاف را از جمله برکات الهی و از مظاهر قدرت انقلاب اسلامی در نهادسازی خواندند.
حجتالاسلام والمسلمین محمد خرسند، عضو حزب موتلفه اسلامی در گفتوگو با خبرگزاری بینالمللی قرآن(ایکنا) درباره این قدرت نهادسازی، ریشهها و دستاوردهای آن گفت: نظام جمهوری اسلامی یک نظام دینی است که مبتنی بر آموزههای دینی و براساس فرهنگ اهل بیت(ع) شکل گرفته است که هدف آن رشد و کمال معنوی جامعه است.
وی ادامه داد: بنابراین یکی از برکات نظام جمهوری اسلامی احیای شعائر دینی است و یکی از این شعائر که به برکت انقلاب اسلامی احیا شد سنت حسنه اعتکاف است که به تعبیر رهبر معظم انقلاب از مظاهر قدرت نهادسازی نظام جمهوری اسلامی است.
حجتالاسلام خرسند اظهار کرد: همین که جمع زیادی جوان به ویژه دانشجویان سه روز دور هم جمع میشوند، با خدای خود خلوت میکنند و درون خود را پاکیزه میکنند این خودش هم بهترین نمونه نهادسازی و هم بالاترین جلوه تربیتی در نظام جمهوری اسلامی است و می تواند به عنوان یک حرکت الگو در جامعه اسلامی مدنظر قرار بگیرد.
امام جمعه کازرون تأکید کرد: این گونه حرکتهای معنوی و حضور فراوان جوانان در آن به ویژه در زمانی که تهاجم فرهنگی غرب جامعه و مردم را تهدید می کند و قصد دارد بنیانهای اعتقادی جامعه را سست کند، بسیار معنادار است و جامعه را از درون محکم میکند و بهترین پاسخ فرهنگی به تهاجم فرهنگی غرب است.
حجتالاسلام خرسند درباره تأثیر این گونه نهادسازیها در بهبود وضعیت اخلاقی جامعه گفت: همچنان که مظاهر فرهنگ مبتذل غربی تاثیر منفی در روح و روان جامعه دارد، گسترش فرهنگ غنی اسلامی و احیا شعائر الهی تاثیر مثبت فراوانی در پالایش ابعاد معنوی و اعتقادی جامعه دارد.
وی افزود: در واقع برگزاری اینگونه مراسم معنوی و عبادی و استقبال فراوان از آن به ویژه از سوی جوانان و دانشجویان درعین اینکه روح و روان جامعه را در قبال تهاجمات فرهنگی بیگانه حفظ کند، در عین حال می تواند ما را در موضع تهاجم قرار دهد.
عضو حزب مؤتلفه اسلامی گفت: این تأثیرات مثبت به شرطی است که برکات این گونه شعائر را حفظ کنیم و منحصر در ایام خاصی نکنیم و این گونه سنتها را در ایام دیگر نیز ترویج کنیم. کما اینکه در روایات داریم پیامبر(ص) در دهه آخر ماه رمضان در مسجد معتکف بودند.
حجتالاسلام خرسند در پایان عنوان کرد: یکی از بهترین مظاهر فرهنگی آن هم در سالی که مزین به نام فرهنگ است آن فعالیتی است که بنیانهای اعتقادی، ایمانی و اخلاقی جامعه را تقویت کند و بالعکس آن دسته فعالیتهایی که به اسم فرهنگ انجام میشود و تنها برای گذراندن وقت و جهتدهی به سمت ابتذال است در واقع ضد فرهنگ است.